Nyhetsstudio

Tharald Halvorsen

Faren til tiltalte (18) tørket blod av hammer og kastet genser:

Torsdag startet rettsaken mot faren til 18-åringen som drepte Sunniva Ødegård (13) på Varhaug i fjor. Påtalemyndigheten mener den 43 år gamle faren har forsøkt å skjule eller fjerne bevis mot sønnen.

Ifølge tiltalen tørket 43-åringen blod av skaftet på hammeren som viste seg å være drapsvåpenet, før han la den tilbake i en skuff i garasjen. Kluten han tørket hammeren med kastet han senere i en container på jobben. Han skal også ha spylt blod av sønnens klær og vasket dem i en vaskemaskin.

I tillegg til dette skal han ha lagt en teiprull på en høytrykksspyler i garasjen og kastet en hettegenser i søppelet.

TV 2 skriver at faren erkjenner de faktiske forholdene i tiltalen, men mener han ikke fjernet bevis med tanke på å hindre politiets arbeid.

- Jeg forstår ikke hvordan dere tror at jeg skulle ha forsøkt å motarbeide politiet. Dere har kanskje unger selv, og jeg tror ingen kunne tenkt at sønnen deres kunne gjort noe sånt, sa faren i vitneboksen ifølge kanalen.

Tiltalte avslørte grufulle detaljer

Tiltalte avslørte grufulle detaljer

dagbladet
Studioet fortsetter under annonsen
Marthe Ihle

Hamar: Tre biler i brann:

Politiet i Innlandet melder at tre biler står i brann ved Trehørningen næringspark på Hamar.

Brannvesenet er på stedet, og skal ha kontroll på to av bilene.

Marthe Ihle

Holder krisemøte om Iran:

Statsminister Theresa May har sammenkalt til krisemøte i regjeringen mandag om Irans beslag av et britiskregistrert tankskip.

På møtet vil May få en oppdatering om situasjonen fra sine ministre og andre tjenestemenn. I tillegg skal sikkerheten for skipsfart i Golfregionen drøftes.

Møtet blir en av de siste viktige aktivitetene for May som statsminister før hun går av onsdag og overlater regjeringen til den som tirsdag blir valgt til ny leder for De konservative.

(NTB)

Angelica Hagen

Elger på E6 i Oslo :

Politiet ber bilister være oppmerksomme på to elger som er sett på E6 ved Abildsø i Oslo.

- Det er uvisst om de har til hensikt å krysse E6, skriver politiet på Twitter.

De er på vei til stedet for å hindre skader på elgene og andre. Vegtrafikksentralen øst melder at elgene har forsøkt å krysse veien.

Petter Marius Udland

18 sivile drept i luftangrep i Syria:

Minst 18 sivile ble drept i flyangrep mot de opprørskontrollerte områdene rundt Idlib i Syria søndag, ifølge Syrian Observatory for Human Rights (SOHR).

I tillegg ble rundt 40 personer såret i angrepet, som ble gjennomført av syriske regjeringsstyrker og deres russiske allierte, ifølge britiskbaserte SOHR. Målet var to landsbyer vest og sør for Idlib.

Tallet på drepte er ventet å stige, ettersom tilstanden er alvorlig for flere av de sårede. Det er også meldt om folk som er savnet eller fanget i ruinene etter angrepet.

Siden slutten av april har styrkene til president Bashar al-Assad, med russisk flystøtte, drevet en stor offensiv i provinsene Hama og Idlib, de siste større områdene som kontrolleres av opprørerne i landet.

Så langt er 680 sivile drept i offensiven, inkludert 176 barn. Over 300.000 er drevet på flukt. Også søndag var det barn blant de drepte.

(NTB)

Petter Marius Udland

USA ut mot Venezuela: - Satte fly i fare:

Et Orion-fly fra den amerikanske marinen ble fulgt «på en utrygg avstand», noe som «satte fly og besetning i fare», skriver USAs overkommando for Mellom- og Sør-Amerika på Twitter.

Amerikanerne sier de holdt på med «et flernasjonalt kjent og akseptert oppdrag i internasjonalt luftrom» fredag da et Sukhoj Su-30 jagerfly fra Venezuela dukket opp. USA har frigitt bilder og video fra hendelsen, men det er ikke kjent nøyaktig hvor den fant sted.

USA retter også en pekefinger mot Russland og kritiserer landet for «uansvarlig militær støtte» til Venezuelas president Nicolás Maduro. Myndigheten i Moskva har avvist at de bygger opp under regjeringen i Caracas, slik USA har hevdet de siste månedene. USA har tatt til orde for at Maduro må avsettes og støtter opposisjonen.

Den siste hendelsen «understreker Maduros skjødesløse og uansvarlige opptreden», ifølge det amerikanske forsvaret.

(NTB)

Nina Sørlie Nilssen

Død mann funnet på Andenes:

En mann er funnet i havet på Andenes, melder Vesterålen Online.

Mannen ble funnet i området ved Andøy videregående skole, inn mot Andfjorden skriver avisa.

- Vi har per nå ikke klarhet i hva som har skjedd. Politiet gjør undersøkelser på stedet nå, sier operasjonsleder Mari Lillestø til Dagbladet.

Hun sier det er snakk om en voksen mann som ble erklært død på stedet. Mannen bar ikke preg av å ha ligget i vannet lenge.

Politiet jobber nå med å finne ut hva som har skjedd og varsle pårørende.

Angelica Hagen

Går mot valgseier for Zelenskyjs:

Volodymyr Zelenskyjs leder valget i Ukraina, med 44 prosent i valgdagmålingen. Det melder AFP.

Zelenskyj har bakgrunn som komiker og TV-stjerne og seiret i presidentvalget blant annet på grunn av stor misnøye med korrupsjonen i landet.

Han utlyste nyvalg kort tid etter at han ble innsatt som president i mai, skriver NTB.

VALG: Her stemmer Volodymyr Zelenskyjs i Kiev søndag. Foto: Genya Savilov / AFP
Angelica Hagen

Til sykehus etter trafikkulykke:

En bil har kjørt ut av veien ved Åsta, melder politiet i Innlandet. Føreren er kjørt til Hamar sykehus med lettere skader.

Trafikken skal passere greit på stedet.

Angelica Hagen

Lommetyver på Frammuseet:

Oslo-politiet er på Frammuseet i forbindelse med at flere gjester på Kon-Tiki har blitt frastjålet lommebøkene sine.

- Vi er i kontakt med flere personer som har fått frastjålet blant annet lommebøker med penger, opplyser politiet på Twitter.

Politiet søker etter tre menn. De er beskrevet som høye og lyse i huden. Den ene mannen skal ha skjegg, og de skal være ikledd mørke jakker.

Ifølge politiet skal mennene være 35-45 år.

Angelica Hagen

Bil mot campingvogn i Moss:

Øst politidistrikt melder om en trafikkulykke mellom en bil og en campingvogn på E6 i Moss.

Trafikken er sperret i sydgående felt. Operasjonsleder Karianne Knudsen opplyser til Dagbladet at det er full stans i trafikken.

- Det er køer i området. Det er ingen personskader i forbindelse med ulykken, sier hun.

Det var fire personer involvert i ulykken. Hendelsesforløpet er foreløpig ukjent. Politiet ber vitner til uhellet om å ta kontakt.

Fronten til bilen med campingvogna skal ha store skader og campingvogna står på tvers i veien, skriver Moss Avis. Det er rekvirert bilberger.

Tips oss!

Tips Dagbladet om gode nyheter!
Vi betaler inntil 10 000 kroner for nyhetstips.

Vi ønsker tips om det som opptar deg: Er du på stedet når noe dramatisk skjer, kan du sende MMS-bilder til 2400. Vet du om store nyhetssaker vi bør undersøke eller skjevheter som bør granskes?
Tips oss på 2400 0000 eller ring 2400 0000.

Vi svarer alle tipsere og belønner månedens beste tipsere. De beste nyhetstipsene betales med 10 000,- Som tipser kan du selvsagt være anonym. Kildevern og husregler.