Annonse

Nyhetsstudio

Advarer: - Ta det med ro
Mye regn på Sørlandet mandag fører til mye vann som renner over veier og fyller opp som her i Vennesla ved fylkesvei 454. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

Advarer: - Ta det med ro

Det har høljet med regn på Sørlandet mandag ettermiddag. Statens vegvesen oppfordrer folk til å ta det med ro.

- Vi har fått mange telefoner om vann i veien. Det dreier seg mest om områder i Agder, sier trafikkoperatør Marita Bakkebø i Vegtrafikksentralen sør til NTB.

Hun opplyser likevel at ingen veier er stengt som følge av regnet.

Meteorologisk institutt sendte tidligere mandag ut gult farevarsel for styrtregn, lyn, flom og jordskred. Varslene gjelder for deler av Sør- og Østlandet.

Bakkebø råder trafikanter til å holde seg rolige.

- Når det er masse vann i veien, så kan det være skummelt å komme for fort i svingene. Ta det med ro, sier hun.

(NTB)

Annonse
Flere hundre hotellgjester evakuert fra skogbrann på Sicilia
Foto: Alberto Lo Bianco / LaPresse via AP / NTB

Flere hundre hotellgjester evakuert fra skogbrann på Sicilia

To personer mistet livet, og over 700 turister måtte evakueres fra et hotell, etter skogbranner på Sicilia natt til lørdag.

Hotellgjestene ble evakuert fra et hotell i nærheten av byen Cefalu. Gjestene ble fraktet til en lokal idrettshall da flammene nærmet seg, men etter noen timer kunne imidlertid gjestene vende tilbake til hotellet.

De omkomne, en kvinne på 42 år og en mann på 68 år, var ikke gjester på hotellet.

- Kvinnen omkom da hun forsøkte å redde hestene sine i Cefalu, øst for Palermo. Hun var sammen med faren og brødrene, men antas å ha blitt desorientert av varmen og røyken og sklidd ned i en kløft, opplyser den lokale redningstjenesten.

Ifølge nyhetsbyrået Ansa døde den 68 år gamle mannen mens han forsøkte å flykte fra sitt brennende hjem i Balestrate, vest for Palermo.

Brannvesenet har de siste dagene kjempet mot flere skogbranner nord på Sicilia. Lørdag er det ventet regn i området, noe som er ventet å gjøre slukkingsarbeidet lettere.

(NTB)

The Barents Observer: Wagner-Medvedev forsøkte å krysse grensa
I NORGE: Andrej Medvedev har oppholdt seg i Norge siden i vinter. Foto: Kristin Svorte / Dagbladet

The Barents Observer: Wagner-Medvedev forsøkte å krysse grensa

Fredag kveld ble en mann i 20-åra pågrepet ved Grense Jakobselv i Finnmark, idet vedkommende skal ha forsøkt å krysse grensa over til Russland.

Lørdag formiddag melder The Barents Observer var det dreier seg om den profilerte Wagner-avhopperen Andrej Medvedev.

Politiet ønsker ikke å kommentere dette, men The Barents Observer skriver at de møtte Medvedev i Kirkenes tidligere fredag. Da skal han ha gitt uttrykk for at han ønsket å dra tilbake til Russland.

Årsaken skal være at han fryktet å bli pågrepet i Norge og utlevert til Ukraina.

Den tidligere Wagner-soldaten Medvedev kom til Norge i januar, i det han selv beskrev som en dramatisk flukt over den norsk-russiske grensa.

Han søkte seinere politisk asyl i Norge. Oppholdet her i landet har imidlertid ikke gått helt knirkefritt. Blant annet har Medvedev blitt pågrepet for ordensforstyrrelser og besittelse av en luftpistol.

Les hele saken

- Vil gå svært dårlig

Annonse
Tidligere sosialminister Ruth Ryste er død
Foto: Bjørn Sigurdsøn / NTB

Tidligere sosialminister Ruth Ryste er død

Tidligere sosialminister Ruth Ryste er død. Hun ble 91 år gammel.

Ryste døde torsdag, skriver Varden.

- Hun var en fint tante for oss, og vi hadde et godt forhold. Etter at helsen hennes begynte å skrante, så var vi mye hos henne, sier nevøen Øystein Ryste til avisen.

På 70-tallet var hun sosialminister i Odvar Nordlis regjering da loven om selvbestemt abort ble vedtatt.

Ryste jobbet også som direktør i Norsk flyktningråd og Statens flyktningsekretariat. Fra 1975 til 1981 var hun en del av Aps sentralstyre. Ryste var også en del av bystyret i Porsgrunn på starten av 2000-tallet.

Avtroppende ordfører i Porsgrunn, Robin Kåss, sier til avisen at han kjente Ryste godt.

- Jeg husker at jeg spurte henne mye om råd. Mange av rådene hun ga, har vært styrende for meg og hvordan jeg har jobbet med helse- og omsorgspolitikk i Porsgrunn, sier han.

(NTB)

Funn av død person i utbrent campingvogn

Sør-Vest politidistrikt melder om funn av en død person i en utbrent campingvogn i Stord kommune.

Politiet ble varslet om brannen rett før klokka 01.30 natt til lørdag. Rundt en halvtime seinere ble det gjort funn av en død person inne i campingvogna.

- Politiet arbeider ut fra flere hypoteser, men det er per nå ikke noe som indikerer at det foreligger en straffbar handling i forbindelse med brannen. Det er etablert vakthold på stedet og kriminalteknikere er varsler, skriver operasjonsleder Victor Fenne-Jensen i en pressemelding.

Avdøde er foreløpig ikke endelig identifisert, men politiet har en klar formening om hvem det er. Mannen i 50-åras nærmeste pårørende er varslet.

Det er besluttet rettsmedisinsk obduksjon, hvor sikker identitet og dødsårsak vil bli kartlagt, skriver politiet.

Politiet oppfordrer personer som har tips eller opplysninger i saken til å ta kontakt.

Annonse