Annonse

Nyhetsstudio

TV 2-måling: 31 prosent av Høyres velgere mener Solberg bør gå av
Foto: Geir Dokken / Dagbladet

TV 2-måling: 31 prosent av Høyres velgere mener Solberg bør gå av

46 prosent av velgerne mener Erna Solberg bør trekke seg som Høyre-leder, ifølge en ny måling. Blant Høyres velgere er tallet 31,4 prosent.

Det skriver TV 2 , som har bestilt en undersøkelse fra Kantar.

53,6 prosent av Høyres velgere mener Solberg ikke bør gå av.

14,7 prosent av dem ville imidlertid stemt annerledes i kommune- og fylkestingsvalget dersom de kjente til omfanget av aksjesaken rundt Solbergs ektemann Sindre Finnes. Hele 80,6 prosent sier de ville stemt det samme.

Blant befolkningen som helhet mener 46,3 prosent at Erna Solberg bør gå av som Høyre-leder, ifølge målingen. 30,5 prosent svarer nei.

1004 personer har svart på undersøkelsen, av disse er 230 Høyre-velgere. De fikk spørsmål om hvorvidt de ville stemt annerledes om omfanget av Finnes-saken var kjent, om hvorvidt Solberg bør trekke seg, og om hvem som da eventuelt bør overta.

Feilmarginen for Høyre-velgerne er 4,7 prosentpoeng på spørsmålet om de ville stemt annerledes, og 6,1 prosentpoeng på spørsmålet om hun bør trekke seg.

(NTB)

Annonse
Vegtrafikksentralen øst: - Pust med magen
Foto: Vegtrafikksentralen

Vegtrafikksentralen øst: - Pust med magen

- Vi ser vanlig ettermiddagstrafikk på høyde med en vanlig fredag, foreløpig merkes det ikke at høstferien er i gang, sier trafikkoperatør i Vegtrafikksentralen øst, Trude Lindstad, til Dagbladet.

Hun forteller at det er mye trafikk på E6 nordover utgående etter Alnabru, og at det stedvis kø opp til Kløfta og litt køer på E18 vestover mot Drammen.

For de som skal mot E16 mot Hønefoss, altså de som kjører Sandvika, vil oppleve en del kø mot Sollihøgda.

- Det er veiarbeidsområde så det er forventa. Ellers har vi stengt Oslofjordtunnelen, så de som kjører fra Drammen mot Drøbak er det forventet at bergingsbil cirka 16.30 til 16.45.

Det er en bil som står i tunnelen med en hesthenger, opplyser Lindstad.

- Har du noen oppfordring til de som skal ut nå på høstferie?

- Når man står i kø unngå feltskifter. Det er fint lite man kan gjøre når man først står i kø. Pust med magen. Utover det for de som skal ut å kjøre kan det være greit å undersøke litt hvor man skal kjøre. Eventuelt finne en alternativ rute, og ikke velge Oslofjordtunnelen.

Livreddende førstehjelp etter arbeidsulykke

En mann får livreddende førstehjelp etter en arbeidsulykke på Gjelleråsen i Nittedal, skriver politiet på X.

Nødetatene er på vei til stedet.

- Vi er i ferd med å komme til stedet. Hva som har skjedd har vi ikke fått kontroll på ennå. Vi vet heller ikke hva som er årsaken til ulykken, sier operasjonsleder i politiet, Pål Bjelland, til Dagbladet.

Annonse
Fire uker varetekt etter skyting mot bolighus
En person med tilknytning til et svensk kriminelt nettverk er varetektsfengslet. Foto: NTB/Polisen

Fire uker varetekt etter skyting mot bolighus

Begge de siktede etter skyting mot et bolighus og en bil ble i dag varetektsfengslet i fire uker etter fengslingsmøter i Oslo tingrett.

En av mennene som er siktet for skytinga, er tidligere dømt for å ha oppbevart hjemmelaget bombe. Den andre personen som er pågrepet er en kjent svensk gjengprofil.

Ifølge Dagbladets opplysninger, har han lenge vært en del av Stockholms kriminelle gjengverden og skal tilhøre den indre sirkelen i Shottaz-nettverket.

Politiet har tidligere sagt at de jobber med flere teorier om motivet for skytingen. En av hovedhypotesene det etterforskes etter, er en voldsepisode i Oslo sentrum i vår.

Ifølge Dagbladets opplysninger tilhører huset en mann som i en årrekke var en lederskikkelse i B-gjengen, en beryktet aktør i det kriminelle miljøet i Oslo.

Ifølge advokaten til den svenske statsborgeren har han ikke forklart seg, verken i avhør hos politiet eller i tingretten.

Advokaten til nordmannen sa i går til Dagbladet at hans klient stiller seg uforstående til siktelsen.

Trafikken går som normalt igjen på E6
Foto: SVV

Trafikken går som normalt igjen på E6

Oppdatering: Klokka 15.35 skriver Vegtrafikksentralen at bilen er ute på vegskulderen og at det er fri ferdsel i alle felt igjen.

En personbil med stans skapte kø ved E6 på Furuset i Oslo i ettermiddagsrushen fredag.

Vegtrafikksentralen øst skriver at bilen står i midtre felt i retning Gardermoen.

- Politiet er varslet og bestiller berging, skriver de på X.

Annonse