Annonse

Nyhetsstudio

Seiler opp som favoritt
FAVORITT: Dersom Erna Solberg går av som Høyre-leder, mener 23 prosent at Ine Eriksen Søreide er best skikket for jobben. Det viser en ny undersøkelse. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Seiler opp som favoritt

Dersom Erna Solberg går av som Høyre-leder, mener 23 prosent at Ine Eriksen Søreide er best skikket for jobben. Det viser en ny TV 2-måling.

Halvparten av velgerne vil at Erna Solberg skal trekke seg som Høyre-leder. Det samme mener en tredel av Høyre-velgerne, viser en undersøkelse Kantar har gjort for TV 2.

Dersom Solberg trekker seg, peker velgerne mot Ine Eriksen Søreide som ny Høyre-leder. 23 prosent av velgerne mener 47-åringen er best skikket til jobben. Blant Høyre-velgerne svarer 30 prosent Søreide.

Søreide sitter på Stortinget for Høyre og var utenriksminister i Solberg-regjeringen fram til 2021.

16 prosent av Høyre-velgerne mener at første nestleder Henrik Asheim (40) bør ta over, mens 7 prosent svarer Jan Tore Sanner (58).

Svaralternativet som fikk klart flest stemmer, var «vet ikke», med 45 prosent. Dette svarer også 32 prosent av Høyre-velgerne.

(NTB)

Annonse
Stoltenberg kommenterer polsk våpenhjelp
Foto: Hans A Vedlog/Dagbladet

Stoltenberg kommenterer polsk våpenhjelp

- Jeg har troa på at Polen og Ukraina vil finne en løsning som ikke påvirker militær hjelp til Ukraina, sa Nato-sjef Jens Stoltenberg under en konferanse i København, fredag.

Polens statsminister uttalte tidligere denne måneden at landet ikke lenger ville levere våpen til Ukraina. Bakteppet for uttalelsen var en strid mellom de to landene knyttet til eksport av ukrainsk korn.

I stedet for å sende våpen til Ukraina, må Polen nå «forsvare oss selv med de mest moderne våpen».

- Hvis du vil forsvare deg, trenger du noe å forsvare deg med, sa statsministeren, ifølge nyhetsbyrået Polish Press Agency.

Polens visestatsminister har imidlertid forsikret om at landet ikke har byttet side i Ukraina-konflikten, på tross av våpenstoppen.

Ukraina har fått både stridsvogner, eldre jagerfly og andre typer våpen fra Polen, som har tatt imot om lag én million ukrainske flyktninger. Den siste tida har imidlertid landene kranglet om korn.

Bil på taket etter uforkjøring
Foto: Vestfold Interkommunale Brannvesen

Bil på taket etter uforkjøring

En bil har havnet på taket etter en utforkjøring på Hortensveien i Tønsberg, skriver politiet på X.

Klokka 17.18 skriver politiet at de er fremme på stedet.

Sjåføren er ute av bilen, og det er ukjent skadegrad, skriver politiet. Vedkommende skal være bevisst.

- Han blir tilsett av ambulansepersonell.

Politiet dirigerer trafikken og undersøker hendelsesforløpet.

Klokka 17.47 opplyser politiet at de er ferdige på stedet og at bilen er fjernet.

Annonse
Vegtrafikksentralen øst: - Pust med magen
Foto: Vegtrafikksentralen

Vegtrafikksentralen øst: - Pust med magen

- Vi ser vanlig ettermiddagstrafikk på høyde med en vanlig fredag, foreløpig merkes det ikke at høstferien er i gang, sier trafikkoperatør i Vegtrafikksentralen øst, Trude Lindstad, til Dagbladet.

Hun forteller at det er mye trafikk på E6 nordover utgående etter Alnabru, og at det stedvis kø opp til Kløfta og litt køer på E18 vestover mot Drammen.

For de som skal mot E16 mot Hønefoss, altså de som kjører Sandvika, vil oppleve en del kø mot Sollihøgda.

- Det er veiarbeidsområde så det er forventa. Ellers har vi stengt Oslofjordtunnelen, så de som kjører fra Drammen mot Drøbak er det forventet at bergingsbil cirka 16.30 til 16.45.

Det er en bil som står i tunnelen med en hesthenger, opplyser Lindstad.

- Har du noen oppfordring til de som skal ut nå på høstferie?

- Når man står i kø unngå feltskifter. Det er fint lite man kan gjøre når man først står i kø. Pust med magen. Utover det for de som skal ut å kjøre kan det være greit å undersøke litt hvor man skal kjøre. Eventuelt finne en alternativ rute, og ikke velge Oslofjordtunnelen.

Livreddende førstehjelp etter arbeidsulykke

En mann får livreddende førstehjelp etter en arbeidsulykke på Gjelleråsen i Nittedal, skriver politiet på X.

Nødetatene er på vei til stedet.

- Vi er i ferd med å komme til stedet. Hva som har skjedd har vi ikke fått kontroll på ennå. Vi vet heller ikke hva som er årsaken til ulykken, sier operasjonsleder i politiet, Pål Bjelland, til Dagbladet.

Annonse