Annonse

Nyhetsstudio

India: Påstander om innblanding i drap i Canada er absurde
Foto: Sean Kilpatrick / The Canadian Press / AP

India: Påstander om innblanding i drap i Canada er absurde

Canada undersøker påstander om at indiske agenter har hatt noe å gjøre med drapet på en sikh-leder i landet. India kaller påstandene «absurde».

- Canada har uttrykt sine sterke bekymringer på øverste hold til den indiske etterretnings- og sikkerhetstjenesten, sa statsminister Justin Trudeau under en ekstraordinær orientering i nasjonalforsamlingen mandag.

- Ethvert engasjement fra en fremmed myndighet i drapet på en canadisk borger på canadisk jord er et uakseptabelt brudd på vår suverenitet, sier han videre.

Indiske Hardeep Singh Nijjar ble skutt og drept utenfor sikh-tempelet i Surrey i provinsen British Columbia 18. juni i år. Nijjar var en sterk tilhenger av et uavhengig sikh-land omtalt som Khalistan. Bevegelsen som kjemper for Khalistan, er forbudt i India og ses på som en trussel mot den nasjonale sikkerheten.

Trudeau sier han også forrige uke tok bekymringene opp personlig med statsminister Narendra Modi.

Canada har utvist en diplomat som har ledet Indias sikkerhetstjeneste i landet.

- Hvis påstandene viser seg å stemme, er det et alvorlig brudd på vår suverenitet og den mest grunnleggende regelen om hvordan land har med hverandre å gjøre, sier utenriksminister Mélanie Joly ifølge nyhetsbyrået AP.

Indias utenriksdepartement reagerer kraftig på anklagene og kaller dem absurde.

- Lignende anklager ble fremmet av den canadiske statsministeren til vår statsminister og ble fullstendig avvist, heter det i en uttalelse.

Ifølge indisk UD bidrar beskyldningene til å ta fokus vekk fra «Khalistan-terrorister og ekstremister som har fått beskyttelse i Canada».

- Vi oppfordrer Canadas regjering til å hurtige og effektive rettslige grep mot alle anti-indiske elementer som opererer fra deres jord, heter det.

(NTB)

Annonse

Mexico: 30 fastklemt i kollapset kirke

Et tak falt ned under en messe i en kirke i delstaten Tamaulipas i Mexico søndag. Ifølge lokalt politi er rundt 30 personer fortsatt fanget i ruinene.

Biskop José Armando Alvarez i bispedømmet Tampico sier at taket på kirken kollapset mens menigheten mottok nattverd, melder nyhetsbyrået AP.

Bilder fra stedet viser at en større del av taket har kollapset. Politiet i delstaten opplyser at det var rundt 100 personer til stede da hendelsen inntraff, og at rundt 30 fortsatt ikke er hentet ut. De oppgir ikke om noen er bekreftet omkommet.

En video fra stedet publisert av regionavisen Vox Populi Noticias viser sivile og redningsarbeidere som prøver å hjelpe folk ut fra ruinene. Nasjonalgarden, sivilforsvaret og Røde Kors bidrar i arbeidet, ifølge politiet.

Kirken ligger i kystbyen Ciudad Madero, drøyt 40 mil fra hovedstaden Mexico city.

(NTB)

Kilder: Hemmelig møte - vil fryse ut «den kurdiske reven»
Foto: Svensk politi,TT NYHETSBYRÅN / NTB

Kilder: Hemmelig møte - vil fryse ut «den kurdiske reven»

Midt i den ekstreme voldsbølgen som herjer i Sverige, har representanter for ulike gjenger sør i Stockholm møttes for å diskutere hvordan man kan fryse ut Rawa Majid, kjent som «den kurdiske reven».

Det sier kilder til Svenska Dagbladet.

Flere av hendelsene i Sverige knyttes til gjengoppgjøret i det kriminelle Foxtrot-nettverket. Majid antas å lede sin fraksjon fra ukjent sted i Tyrkia.

Under det hemmelige møtet skal det ha blitt inngått en avtale om å legge fra seg våpnene og avskjære Majids tilgang til «løpegutter».

- Hvis flere nettverk slutter å ta til våpen for deg, hvordan skal du klare å rekruttere? Det sier seg selv, sier en kilde til SvD.

Flere kilder sier til avisa at møtet skal ha handlet om å gjøre det vanskeligere for Majid å bruke lokale konflikter til egne interesser. En annen grunn til møtet skal også være at uskrevne regler om å la pårørende til de involverte være i fred ikke lenger gjelder.

- Dialogen handlet om å stoppe krigen, sier en kilde til kanalen.

Les hele saken

- Hadde hele livet foran seg

Annonse

Tyrkia hevder å ha gjennomført luftangrep mot PKK-baser i Irak

Tyrkiske myndigheter melder at de har gjennomført luftangrep i Nord-Irak mot baser som tilhører den kurdiske PKK-geriljaen.

Det er foreløpig ikke kjent hvor angrepene skal ha funnet sted, men tyrkere hevder de har truffet 20 ulike mål.

PKK har tatt på seg skylden for et angrep mot det tyrkiske innenriksdepartementet søndag.

(NTB)

To til sykehus etter trafikkulykke

To personer er kjørt til sykehus med ukjent skadegrad etter en trafikkulykke i Rana. De to skadde kjørte hver sin lette motorsykkel.

Politiet meldte om ulykken klokka 21.10 søndag kveld.

- De to skadde kjørte hver sin lette motorsykkel, sier operasjonsleder Tommy Bech i Nordland politidistrikt til NRK.

Politiet var søndag kveld på stedet der ulykken skjedde for å avklare hva som var årsaken til ulykken, og for å snakke med eventuelle vitner.

(NTB)

Annonse