Annonse

Nyhetsstudio

Kalles inn på teppet
- ABSURD: Torsdag forrige uke kalte Tysklands utenriksminister Annalena Baerbock Xi Jinping for «en diktator». Nå kalles ambassadøren inn på teppet. Foto: NTB/AP Photo/Alex Brandon

Kalles inn på teppet

Kina kaller Tysklands ambassadør i Beijing inn på teppet etter at Tysklands utenriksminister Annalena Baerbock kalte Kinas president Xi Jinping for «en diktator».

- Hvis Putin skulle vinne denne krigen, hvilket signal vil det sende til andre diktatorer i verden, som Xi, den kinesiske presidenten? Så derfor må Ukraina vinne denne krigen, uttalte hun i et Fox News-intervju torsdag.

På en pressekonferanse mandag, sa Mao Ning, talskvinne for det kinesiske utenriksdepartementet, at uttalelsen er «absurd».

- Kommentaren var ekstremt absurd og er en alvorlig krenkelse av Kinas politiske verdighet og en åpen politisk provokasjon, sa Ning ifølge The Guardian.

Annonse

Mexico: 30 fastklemt i kollapset kirke

Et tak falt ned under en messe i en kirke i delstaten Tamaulipas i Mexico søndag. Ifølge lokalt politi er rundt 30 personer fortsatt fanget i ruinene.

Biskop José Armando Alvarez i bispedømmet Tampico sier at taket på kirken kollapset mens menigheten mottok nattverd, melder nyhetsbyrået AP.

Bilder fra stedet viser at en større del av taket har kollapset. Politiet i delstaten opplyser at det var rundt 100 personer til stede da hendelsen inntraff, og at rundt 30 fortsatt ikke er hentet ut. De oppgir ikke om noen er bekreftet omkommet.

En video fra stedet publisert av regionavisen Vox Populi Noticias viser sivile og redningsarbeidere som prøver å hjelpe folk ut fra ruinene. Nasjonalgarden, sivilforsvaret og Røde Kors bidrar i arbeidet, ifølge politiet.

Kirken ligger i kystbyen Ciudad Madero, drøyt 40 mil fra hovedstaden Mexico city.

(NTB)

Kilder: Hemmelig møte - vil fryse ut «den kurdiske reven»
Foto: Svensk politi,TT NYHETSBYRÅN / NTB

Kilder: Hemmelig møte - vil fryse ut «den kurdiske reven»

Midt i den ekstreme voldsbølgen som herjer i Sverige, har representanter for ulike gjenger sør i Stockholm møttes for å diskutere hvordan man kan fryse ut Rawa Majid, kjent som «den kurdiske reven».

Det sier kilder til Svenska Dagbladet.

Flere av hendelsene i Sverige knyttes til gjengoppgjøret i det kriminelle Foxtrot-nettverket. Majid antas å lede sin fraksjon fra ukjent sted i Tyrkia.

Under det hemmelige møtet skal det ha blitt inngått en avtale om å legge fra seg våpnene og avskjære Majids tilgang til «løpegutter».

- Hvis flere nettverk slutter å ta til våpen for deg, hvordan skal du klare å rekruttere? Det sier seg selv, sier en kilde til SvD.

Flere kilder sier til avisa at møtet skal ha handlet om å gjøre det vanskeligere for Majid å bruke lokale konflikter til egne interesser. En annen grunn til møtet skal også være at uskrevne regler om å la pårørende til de involverte være i fred ikke lenger gjelder.

- Dialogen handlet om å stoppe krigen, sier en kilde til kanalen.

Les hele saken

- Hadde hele livet foran seg

Annonse

Tyrkia hevder å ha gjennomført luftangrep mot PKK-baser i Irak

Tyrkiske myndigheter melder at de har gjennomført luftangrep i Nord-Irak mot baser som tilhører den kurdiske PKK-geriljaen.

Det er foreløpig ikke kjent hvor angrepene skal ha funnet sted, men tyrkere hevder de har truffet 20 ulike mål.

PKK har tatt på seg skylden for et angrep mot det tyrkiske innenriksdepartementet søndag.

(NTB)

To til sykehus etter trafikkulykke

To personer er kjørt til sykehus med ukjent skadegrad etter en trafikkulykke i Rana. De to skadde kjørte hver sin lette motorsykkel.

Politiet meldte om ulykken klokka 21.10 søndag kveld.

- De to skadde kjørte hver sin lette motorsykkel, sier operasjonsleder Tommy Bech i Nordland politidistrikt til NRK.

Politiet var søndag kveld på stedet der ulykken skjedde for å avklare hva som var årsaken til ulykken, og for å snakke med eventuelle vitner.

(NTB)

Annonse