Annonse

Nyhetsstudio

Norwegian-fly måtte snu på vei til Tirana
Skjermdump: Flightradar24

Norwegian-fly måtte snu på vei til Tirana

Et Norwegian-fly på vei til Tirana i Albania måtte snu tirsdag morgen.

Det bekrefter pressekontakt i Norwegian, Grete Kruse, til Dagbladet.

- Flyet hadde problemer med den ene motoren. Derfor måtte det snu, slik at flyteknikere kunne se på det, sier hun.

- Passasjerene har et nytt fly som venter på dem, legger hun til.

Det var VG som meldte om hendelsen først. De skriver at
passasjerene skal ha hørt et smell, og deretter fått beskjed om at flyet hadde mistet noen deler.

- Vi har ingen indikasjon på at det har skjedd, avkrefter Kruse.

Annonse

Grønland: Mann knivstukket

Politiet leter etter tre personer som er sett løpende fra stedet etter at en mann ble stukket ned med en skarp gjenstand i Grønlandsleiret natt til mandag.

Politiet i Oslo ble varslet om hendelsen klokken 3.10.

- Mannen blir kjørt til sykehus med det som skal være skader i halsregionen. Han er ved bevissthet, sier operasjonsleder Sven Christian Lie til NTB.

Han forteller at politiet er på utkikk etter tre personer som har løpt fra stedet, men han har ingen beskrivelse av dem.

- Fornærmede kjøres sykehus, vi jobber fortsatt på stedet for å innhente vitneopplysninger og sikre åstedet, opplyser politiet på X.

Hendelsen skjedde ved krysset Grønlandsleiret og Mandalls gate.

(Dagbladet/NTB)

Mexico: Minst fem døde i kollapset kirke

Et tak falt ned under en messe i en kirke i delstaten Tamaulipas i Mexico søndag. Ifølge ordføreren er fem personer hittil bekreftet omkommet.

Politiet i delstaten opplyser at det var rundt 100 personer til stede da hendelsen inntraff, og at rundt 30 fortsatt ikke er hentet ut.

Noe senere opplyser byens ordfører, Adrian Oseguera, til den mexicanske avisa Reforma at fem personer er bekreftet omkommet, deriblant ett barn.

Bilder fra stedet viser at en større del av taket har kollapset. Kirken ligger i kystbyen Ciudad Madero, drøyt 40 mil fra hovedstaden Mexico city.

Biskop José Armando Alvarez i bispedømmet Tampico sier at taket kollapset mens menigheten mottok nattverd, melder nyhetsbyrået AP.

En video fra stedet publisert av regionavisen Vox Populi Noticias viser sivile og redningsarbeidere som prøver å hjelpe folk ut fra ruinene. Nasjonalgarden, sivilforsvaret og Røde Kors bidrar i arbeidet, ifølge politiet.

(NTB)

Annonse
Kilder: Hemmelig møte - vil fryse ut «den kurdiske reven»
Foto: Svensk politi,TT NYHETSBYRÅN / NTB

Kilder: Hemmelig møte - vil fryse ut «den kurdiske reven»

Midt i den ekstreme voldsbølgen som herjer i Sverige, har representanter for ulike gjenger sør i Stockholm møttes for å diskutere hvordan man kan fryse ut Rawa Majid, kjent som «den kurdiske reven».

Det sier kilder til Svenska Dagbladet.

Flere av hendelsene i Sverige knyttes til gjengoppgjøret i det kriminelle Foxtrot-nettverket. Majid antas å lede sin fraksjon fra ukjent sted i Tyrkia.

Under det hemmelige møtet skal det ha blitt inngått en avtale om å legge fra seg våpnene og avskjære Majids tilgang til «løpegutter».

- Hvis flere nettverk slutter å ta til våpen for deg, hvordan skal du klare å rekruttere? Det sier seg selv, sier en kilde til SvD.

Flere kilder sier til avisa at møtet skal ha handlet om å gjøre det vanskeligere for Majid å bruke lokale konflikter til egne interesser. En annen grunn til møtet skal også være at uskrevne regler om å la pårørende til de involverte være i fred ikke lenger gjelder.

- Dialogen handlet om å stoppe krigen, sier en kilde til kanalen.

Les hele saken

- Hadde hele livet foran seg

Tyrkia hevder å ha gjennomført luftangrep mot PKK-baser i Irak

Tyrkiske myndigheter melder at de har gjennomført luftangrep i Nord-Irak mot baser som tilhører den kurdiske PKK-geriljaen.

Det er foreløpig ikke kjent hvor angrepene skal ha funnet sted, men tyrkere hevder de har truffet 20 ulike mål.

PKK har tatt på seg skylden for et angrep mot det tyrkiske innenriksdepartementet søndag.

(NTB)

Annonse