Annonse

Nyhetsstudio

WSJ: Kinas utenriksminister ble sparket etter forhold
Foto: Terje Pedersen / NTB / POOL

WSJ: Kinas utenriksminister ble sparket etter forhold

Kinas tidligere utenriksminister Qin Gang, som ble avsatt i juli, hadde et utenomekteskapelig forhold mens han var ambassadør i USA, ifølge Wall Street Journal.

Ifølge avisen samarbeider Qin nå med kinesiske etterforskere som forsøker å fastslå om forholdet kan ha skadet Kinas sikkerhet.

Qin var Kinas ambassadør i Washington fra juli 2021 til januar i år, da han overtok posten som utenriksminister. Bare noen måneder senere forsvant han på mystisk vis fra offentligheten, og i juli ble han erstattet av Wang Yi.

Kinesiske myndigheter har ikke villet kommentere opplysningene i Wall Street Journal , og det er ikke kjent hvem Qin hadde et forhold til mens han var ambassadør i USA.

Ifølge avisens opplysninger fikk Qin imidlertid et barn med kvinnen han hadde et forhold til.

(NTB)

Annonse

England forbyr engangsplastikk

Søndag trer forbud og begrensninger på bruk av engangsplastikk i kraft i England.

Plastbestikk, ballongpinner, plastglass og matemballasje i plast blir forbudt, mens det innføres begrensninger på bruk av plasttallerkener, -fat og -boller til engangsbruk, melder det britiske nyhetsbyrået PA.

Forbudet er del av den britiske regjeringens innsats for å redusere plastforsøplingen. Regjeringen anslår at folk i England årlig bruker 2,7 millioner deler plastbestikk som stort sett kun kan brukes én gang, og 721 millioner engangstallerkener.

Kun 10 prosent blir resirkulert, heter det videre.

(NTB)

Tviler på at Bhatti blir utlevert

Torsdag ble nok en gang et rettsmøte som skulle avgjøre om Arfan Bhatti kan utleveres til Norge, utsatt. Advokat Sigurd Klomsæt tror ikke Bhatti noen gang kommer tilbake.

Bhatti har befunnet seg i Pakistan siden begynnelsen av juni 2022.

Siden midten av april i år har det vært minst 18 rettsmøter der Bhattis sak har blitt undersøkt, viser en gjennomgang NRK har gjort. Torsdagens rettsmøte var ikke noe unntak, da ble møtet nok en gang utsatt, denne gangen til 3. oktober.

- Det er en skandale, sier bistandsadvokat Sigurd Klomsæt. Han representerer flere av ofrene for skytingen i Rosenkrantz' gate i Oslo 25. juni i fjor.

Han tviler nå på at Bhatti noen gang blir utlevert.

– Han har både norsk og pakistansk statsborgerskap. Det har allerede gått et år, og etter hva jeg forstår skjer det ikke noe, sier Klomsæt.

Bhattis advokat i Pakistan, Zia Ur Rehman, mener bevisene norsk politi har sendt pakistansk politi er altfor svake til å få ham utlevert.

Det kompliserer også saken at Norge ikke har noen utleveringsavtale med Pakistan.

Bhatti er mistenkt for å ha hatt en sentral rolle i planleggingen og forberedelsene til terrorskytingen i Oslo sentrum i fjor sommer. Han ble etterlyst internasjonalt for medvirkning og pågrepet av pakistansk politi få dager etter etterlysningen.

Han er i Norge siktet for medvirkning til grov terror. Bhatti avviser å ha hatt noe med terrorhandlingen å gjøre og motsetter seg derfor utlevering.

(NTB)

Annonse

Innbragt for fyll - kom med drapstrusler

Da politiet skulle ta seg av to berusede gjester på et utested i Sandnes, endte det med at en av gjestene både urinerte foran politiet og kom med drapstrusler.

Det var et utested som kontaktet politiet da vekterne hadde problemer med to trøblete gjester – en mann og en kvinne – litt før klokken 1 natt til søndag.

Politiet bortviste først de to fra stedet i 12 timer, men mannen hadde ikke til hensikt å gjøre som politiet sa. Istedenfor urinerte har rett foran politiet, skriver Sørvest politidistrikt på X.

Dermed ble mannen i slutten av 30-årene tatt med av politiet for å sove ut rusen i fyllearresten. Han benyttet da anledningen til å komme med drapstrusler mot politiet.

Dermed kan han ikke bare vente seg en natt i arresten, men også anmeldelser for ordensforstyrrelse, urinering på offentlig sted og for drapstrusler mot politiet.

(NTB)

Tromsøya: Åtte skadd i frontkollisjon

To personbiler, en av dem en drosje, har frontkollidert i Hamna på Tromsøya. Flere er skadd, men alle var ved bevissthet etter kollisjonen.

Ifølge Nordlys er det en personbil og en drosje som har frontkollidert. Begge står i samme kjørefelt. Kollisjonsputer er løst ut i begge biler, og det er betydelige materielle skader. Veien er sperret på stedet, skriver avisen.

Alle nødetater er på stedet, og flere personer er til behandling i ambulanse, ifølge Nordlys.

- Totalt er det åtte personer involvert. I den ene bilen var det to voksne og tre barn, i den andre tre voksne. Alle var ved bevissthet etter ulykken, sier operasjonsleder Karl Erik Thomassen i Troms politidistrikt til NTB.

Politiet kan ikke si noe om hvor alvorlige skader det er snakk om, men Thomassen sier at det er «åpenbare skader» hos passasjerene i begge bilene, og at det dreier seg om bruddskader.

Flere er sendt til sykehus i ambulanse, men politiet har foreløpig ikke oversikt over hvor mange.

Årsaken til ulykken er sannsynligvis at den ene bilen kom over i feil kjørefelt. Det er ikke mistanke om rus.

Patruljene på stedet driver med undersøkelser og avhør.

(NTB)

Annonse