Annonse

Nyhetsstudio

Ønsker kontakt med vitner etter angrep

Sør-Øst politidistrikt ønsker å komme i kontakt med vitner som kan ha observert ei jente som ble angrepet på torget bak Arkaden i Skien tirsdag ettermiddag.

Hendelsen skal ha skjedd rundt klokka 15.30.

- Ring 02800 for kontakt med politiet, skriver de på X/Twitter.

Annonse

Eksplosjon ved hus sør for Stockholm

Ingen ble skadd da en gjenstand eksploderte ved et hus i Huddinge, sør for Stockholm. Store politistyrker letter etter en eller flere gjerningspersoner.

Meldingen om hendelsen i Glömsta kom rett etter klokka 2 natt til søndag.

En person er observert løpende fra stedet, opplyser politiet. Helikopter og hunder brukes i letingen. Den nasjonale bombegruppa var natt til søndag på stedet, i tillegg til at politiet gjorde tekniske undersøkelser. Trafikken i området kan ifølge politiet påvirkes av sperringene på stedet.

Saken etterforskes som allmennfarlig skadeverk.

Den siste tiden har det vært flere drap og voldssaker i områdene rundt Stockholm og Uppsala. En del av sakene knyttes til en intern konflikt i den kriminelle gjengen kjent som Foxtrotnätverket. Blant de drepte er flere gutter i tenårene.

Huddinge ligger et par mil sørvest for Stockholm og inngår i Stockholms län. Natt til torsdag var det en eksplosjon i et rekkehusstrøk i kommunen.

(NTB)

To ungdommer pågrepet for ran og ransforsøk i Oslo

To gutter under 18 år ble natt til søndag pågrepet for ran og ransforsøk på Holmen og Smestad i Oslo. Ingen skal ha kommet fysisk til skade i hendelsene.

Politiet fikk natt til søndag flere meldinger om at personer hadde blitt ranet og forsøkt ranet av en maskert ungdomsgjeng på Holmen og Smestad i Oslo. Til NRK opplyser politiet at to gutter under 18 år er pågrepet.

De fornærmede har blitt fratatt blant annet klokker og lommebøker, opplyser politiet til VG. Operasjonsleder Alexander Østerhaug sier at et vitne har forklart at det ble brukt kniv eller en skarp gjenstand, men at dette ikke er bekreftet.

– Ingen skal ha kommet fysisk til skade, sier Østerhaug til NRK.

I søket etter gjerningspersonene tok politiet blant annet i bruk helikopter og droner.
(NTB)

Annonse

Norge fordømte Russland fra FN-talerstol

Utviklingsminister Anne Beathe Tvinnereim (Sp) holdt lørdag Norges innlegg i FNs hovedforsamling. Sentralt sto fordømmelsen av Russlands invasjon av Ukraina.

Tvinnereim la i innlegget under FNs 78. hovedforsamling vekt på FN som en hjørnestein i norsk utenrikspolitikk, og at respekt for internasjonal rett er en hovedinteresse for Norge.

En del av innlegget handlet om Russlands invasjon av Ukraina, som Tvinnerheim sier vekker stor bekymring.

– La meg forklare hvorfor. Russland er vår nabo. Landet er ansvarlig for et åpenbart brudd på FN-erklæringen. De har brutt grunnleggende prinsipper i folkeretten. Det har skapt en alvorlig, internasjonal krise, sa Tvinnerheim.

(NTB)

En person skadd i trafikkulykke på Nordmøre – bil tok fyr

En bilfører er skadd i en trafikkulykke i Gjemnes kommune i Møre og Romsdal. Bilen sto i brann etter ulykken.

Politiet opplyser at nødetatene har rykket ut til en trafikkulykke på fylkesvei 666.

– Bilen som er involvert, står i brann, skriver politiet i Møre og Romsdal på X.

Ifølge politiet er bilføreren ute av kjøretøyet. Vedkommende er skadd, men skadeomfanget er ikke kjent.

Det var trolig kun bilføreren som var involvert i ulykken.

(©NTB)

Annonse