Annonse

Nyhetsstudio

Isolert etter ras i Agder

Innbyggere i Flekkefjord er isolert etter at det gikk et ras over Selandsvegen, melder Agder politidistrikt på X/Twitter.

- Veien vil bli stengt inntil geolog har fått undersøkt stedet, det kan tidligst skje i morgen. Kommunen er varslet om forholdet og vil ivareta innbyggerne som er isolert på grunn av raset, skriver politiet.

Det var rett før klokka 17 tirsdag ettermiddag at politiet meldte om steinraset, som har gått i nærheten av Egenes Camping.

- Beboere som er på vei hjem kan møte på Egenes camping, kommunen undersøker om det mulig å benytte båttransport, skriver politiet.

Annonse

Ran og ransforsøk i Oslo – søk etter gjerningspersoner

Politiet leter natt til søndag etter flere personer etter meldinger om ran og ransforsøk på Holmen i Oslo. Politiet bruker helikopter og droner i søket.

Politiet er til stede med store ressurser på Holmen på Oslos vestkant etter flere meldinger om ran og ransforsøk. De fornærmede har blitt fratatt blant annet klokker og lommebøker opplyser politiet til VG.

– Vi søker etter mistenkte, vi har kontroll på noen, og to vi mener kan settes i forbindelse med dette, sier operasjonsleder Alexander Østerhaug.

Ved 3.15-tiden sa Østerhaug at det foreløpig var fire-fem fornærmede. Avisen skriver at politiet bruker helikopter og droner i søket etter det som skal være unge, maskerte personer.

Operasjonslederen sier at et vitne har forklart at det ble brukt kniv eller en skarp gjenstand, men at dette ikke er bekreftet.

(©NTB)

Norge fordømte Russland fra FN-talerstol

Utviklingsminister Anne Beathe Tvinnereim (Sp) holdt lørdag Norges innlegg i FNs hovedforsamling. Sentralt sto fordømmelsen av Russlands invasjon av Ukraina.

Tvinnereim la i innlegget under FNs 78. hovedforsamling vekt på FN som en hjørnestein i norsk utenrikspolitikk, og at respekt for internasjonal rett er en hovedinteresse for Norge.

En del av innlegget handlet om Russlands invasjon av Ukraina, som Tvinnerheim sier vekker stor bekymring.

– La meg forklare hvorfor. Russland er vår nabo. Landet er ansvarlig for et åpenbart brudd på FN-erklæringen. De har brutt grunnleggende prinsipper i folkeretten. Det har skapt en alvorlig, internasjonal krise, sa Tvinnerheim.

(NTB)

Annonse

En person skadd i trafikkulykke på Nordmøre – bil tok fyr

En bilfører er skadd i en trafikkulykke i Gjemnes kommune i Møre og Romsdal. Bilen sto i brann etter ulykken.

Politiet opplyser at nødetatene har rykket ut til en trafikkulykke på fylkesvei 666.

– Bilen som er involvert, står i brann, skriver politiet i Møre og Romsdal på X.

Ifølge politiet er bilføreren ute av kjøretøyet. Vedkommende er skadd, men skadeomfanget er ikke kjent.

Det var trolig kun bilføreren som var involvert i ulykken.

(©NTB)

MC-fører død etter ulykke

En MC-fører er bekreftet død etter en ulykke på E18 ved Sandvika.

- Det er en snakk om en singelulykke med en MC-fører som er involvert, sier operasjonsleder Alexander Østerhaug til Dagladet.

Pårørende er ikke varslet.

- De første personene som ankom ulykka har iverksatt førstehjelp og varsling av nødetatene, sier Østerhaug.

Politiet jobber nå med undersøkelser på stedet og veien vil vil være stengt en stund framover.

- Det gjenstår en del undersøkelser før vi kan konkludere med hva som har skjedd her, sier operasjonslederen.

Det er utgående felt før Sandvika sentrum som vil være stengt. Omkjøring blir ved avkjøring Blommenholm, og Sandviksveien vestover.

Annonse