Annonse

Nyhetsstudio - arkiv

Tiltalt: Bandt sønnen (7) fast i seng

En mann i Bergen er tiltalt for grov mishandling mot sin sju år gamle sønn fra 16. juli til 7. august 2022.

Han er blant annet tiltalt for å ha slått sønnen, bundet ham fast til en seng, spylt ham med kalt vann og nektet ham mat og drikke samt å sove.

Som følge av mishandlingen ble sønnen påført et stort antall blåmerker, sår og skader over hele kroppen, ifølge tiltalen. Han hadde flere ribbeinsbrudd.

«På ryggen ble det funnet kobbertråder fast i underhuden og skader tilsvarende tredjegradsforbrenning med behov for hudtransplantasjon», står det i tiltalen.

- Dette må være en av Norges groveste mishandlingssaker, sier bistandsadvokat May Britt Løvik til BA.

Mannen har ikke erkjent straffskyld. Dagbladet har vært i kontakt med advokatfirmaet Taha for å få en kommentar fra forsvarer Ahmad Taha. Det opplyses at han ikke ønsker å kommentere tiltalen.

Én måned før gutten ble funnet hardt skadd i leiligheten i Bergen, oppsøkte faren selv barnevernet for å be om hjelp. Saken førte til kritikk mot barnevernet og byrådet i Bergen gikk av som følge av sakens håndtering.

Annonse

Lillestrøm: Gutt truet med kniv

Like før klokka 19 søndag rykket politiet ut med flere bevæpnede politipatruljer til området rundt kinoen på Lillestrøm, opplyser Melissa Krag, operasjonsleder ved Øst politidistrikt, til RB.

- Flere enheter ble sendt ut etter meldinger om at det var framvist enkniv,sier hun til avisa.

Den fornærmede, en 15 år gammel gutt fra Romerike, varslet selv politiet. Han er ikke fysisk skadd.

Politiet søkte etter tre personer. Én av dem skal ha trukket fram kniv. Ingen er foreløpig pågrepet.

- Vi har litt å gå etter. Også de mistenkte er unge personer, forteller Krag.

15-åringen ble ikke skadd eller ranet. Han har oppfattet bruken av kniven som trussel, ifølge politiet.

Den siktede kvinnen i Løten er varetektsfengslet

Annonse
Over 1,7 millioner kroner i bot for snø og istapper
Skilt som advarer mot rasfare i Oslo sentrum. Foto: NTB

Over 1,7 millioner kroner i bot for snø og istapper

Bymiljøetaten i Oslo kommune har så langt i vinter skrevet ut 350 gebyrer på 5 000 kroner hvor snø, is og istapper henger utover tak og ikke blir fjernet.

Det tilsvarer 1,750 millioner kroner i bøter.

- Det holder ikke å bare sette opp varsler, man skal også snarest iverksette rydding. Varslene skal ikke stå utover sju dager, sier kommunikasjonsrådgiver i Bymiljøetaten, Hanne Sofie Fremstad, til Dagbladet.

Når snø eller is truer med å falle fra hustak mot offentlig sted, skal eieren så fort som mulig sørge for at taket blir ryddet.

Etaten opplyser at det ikke er noen gårdeiere som peker seg spesielt ut, men at det derimot er mange som ikke følger opp sine plikter.

Blinken: Palestinerne fra nord må få returnere

Blinken: Palestinerne fra nord må få returnere

USAs utenriksminister Antony Blinken er i Jordan, og vil mandag også besøke Israel. Ifølge den israelske avisa Ha'aretz, mener USA at palestinerne som har flyktet fra Nord-Gaza må få lov til å returnere hjem.

Videre mener USA at palestinerne må få lov til å være i Gaza, og ikke presset til å forlate Gazastripen.

Flere folk i ledende posisjoner i den israelske regjeringen, som sikkerhetsminister Itamar Ben-Gvir og finansminister Bezalel Smotrich, har begge sagt at de ønsker å fordrive palestinere fra Gazastripen.

Annonse