Annonse

Nyhetsstudio

Trafikkulykke på E6: Flere biler involvert

Nødetatene rykker ut etter melding om en trafikkulykke i sørgående retning på E6 mellom Kløfta og Lindeberg. Det melder politiet på X, tidligere Twitter.

Tre biler skal være involvert i ulykken.

- Det er mye trafikk på stedet, og køen står tett, sier operasjonsleder i Øst politidistrikt Svein Walle til Dagbladet.

Klokka 6.40 mandag er det ikke meldt om skadde.

- Det ser udramatisk ut, og det ser ut til at alle involverte har kommet seg ut, sier Walle.

Klokka 07.20 melder Vegtrafikksentralen på X at veien er ryddet, og at trafikken går som normalt.

Annonse
Påkjørselen: 16-åring løslatt
PÅKJØRT: En mann i tenåra er kritisk skadd etter påkjørselen i Inkognitogata bak Slottet søndag. Foto: Annika Byrde / NTB

Påkjørselen: 16-åring løslatt

En 16-årig gutt som i dag ble pågrepet, siktet for delaktighet i å ha kjørt på en ung mann bak Slottet i Oslo søndag, er nå løslatt.

- Han erkjenner ikke straffskyld. Han har avgitt en detaljert politiforklaring og er nå løslatt, opplyser hans forsvarer Marijana Lozic til Dagbladet i kveld.

16-åringen ble pågrepet på sin bopel i dag. Det ble også en 18-åring. Begge er siktet for drapsforsøk eller medvirkning til dette.

Fra før er ytterligere en 18-åring og en 17-åring pågrepet og varetektsfengslet i saken. Alle de til sammen fire er siktet for drapsforsøk eller medvirkning til dette, og samtlige nekter straffskyld.

Den fornærmede, en mann i tenåra, pådro seg kritiske skader i påkjørselen og har så langt ikke latt seg avhøre.

Les hele saken

To nye pågripelser

Hamas: Villig til å løslate alle israelske soldater i bytte mot alle palestinske fanger i Israel
UTVEKSLING: En buss ankommer militærfengselet Ofer onsdag for å hente palestinske fanger som skal byttes mot israelske gisler. Foto: AFP / NTB

Hamas: Villig til å løslate alle israelske soldater i bytte mot alle palestinske fanger i Israel

Hamas sier de er klare til å løslate alle israelske soldater som holdes som gisler i Gaza, i bytte mot alle palestinske fanger i Israel.

Det sier Bassem Naim, sentral i Hamas og tidligere helseminister i Gaza, på en pressekonferanse onsdag kveld.

Hamas tok rundt 240 gisler - både soldater og sivile - i angrepet mot Israel 7. oktober. Av disse anslås rundt 150 fortsatt å være i fangenskap.

Etter planen skulle 12 gisler løslates av Hamas onsdag, men tidligere i kveld hadde bare to av dem ankommet Egypt. I 22-tida onsdag kveld melder nyhetsbyrået Reuters at de resterende ti gislene skal være overlevert til Røde Kors på Gazastripen.

I tillegg skal fire thailandske gisler være sluppet fri, opplyser en talsperson for Hamas.

Det er den foreløpig sjette utvekslingen mellom Israel og Hamas etter at våpenhvilen trådte i kraft fredag i forrige uke.

Våpenhvilen utløper i utgangspunktet i løpet av onsdag, men det har kommet signaler om at den kan bli forlenget. Forhandlinger om en forlengelse til og med søndag pågår, ifølge flere medier i Qatar.

Onsdag kveld sier imidlertid en talsperson for Hamas at gruppen ikke er fornøyd med Israels siste forslag for å få til en forlengelse.

Det er uklart nøyaktig hvor mange palestinere som sitter fengslet i Israel, men ifølge Al Jazeera kan det dreie seg om så mange som 10 000.

(NTB/Dagbladet)

Les hele saken

Løslatt: - Plutselig ble vi angrepet

Annonse

Filter Nyheter: Lederen av Alliansen tiltalt for hatefulle ytringer

Lederen i det høyreradikale partiet Alliansen, Hans Jørgen Lysglimt Johansen, er tiltalt for hatefulle ytringer og hensynsløs atferd. Han nekter straffskyld.

Ytringene som påtalemyndigheten mener rammes av straffelovens paragraf 185 om diskriminerende og hatefulle ytringer, var rettet mot flere grupper, ifølge tiltalen.

- Dette er en tiltale som omhandler flere alvorlige hatefulle ytringer framsatt over tid. De har rammet både den jødiske folkegruppen, muslimer og homofile, sier statsadvokat Carl Graff Hartmann ved Oslo statsadvokatembeter til Filter Nyheter.

I tiltalen framgår det at påtalemyndigheten vil holde 52-åringen ansvarlig for antisemittiske eller rasistiske ytringer både på Twitter, Tiktok, Instagram og videotjenesten Bitchute fra 2017 til 2021.

- Han erkjenner ikke straffskyld etter tiltalen. Han er av den oppfatning at ytringene ligger innenfor det som vernes av ytringsfriheten, men han stiller også spørsmål ved om det er han som står bak de aktuelle meldingene, skriver Lysglimt Johansens forsvarer, advokat Robert Antonsen ved advokatfirmaet Grindstad, til Filter Nyheter.

NTB har forsøkt å komme i kontakt med forsvareren, men har ikke lyktes onsdag kveld.

Tiltalepunktet om hensynsløs atferd dreier seg om fire Twitter-meldinger rettet mot Ervin Kohn, daværende forstander i Det mosaiske trossamfunn.

Lysglimt Johansen er også tiltalt for forsikringsbedrageri og Nav-bedrageri. Ifølge tiltalen skal han ha fått over 600.000 for mye i dagpenger fra Nav i perioden 2017 til 2019.

(NTB)

Knivstikking ved Lutvann i Oslo
KNIV: En person er kjørt til legevakt og en annen til arresten etter en episode ved Lutvann onsdag kveld. Foto: Terje Pedersen / NTB

Knivstikking ved Lutvann i Oslo

Oslo politidistrikt melder om en knivstikking på en adresse ved Lutvann i Oslo onsdag kveld.

- Vi har kontroll på to personer som begge har moderate skader. De får nå helsehjelp på stedet. Vi har også kontroll på en kniv, skriver Oslo politidistrikt på X/Twitter.

De jobber nå med å få klarhet i hva som har skjedd, men ifølge politiets operasjonsleder Gjermund Stokkli mener de at to personer har hatt en form for konfrontrasjon inne i en leilighet.

- Begge to har moderate skader, og den ene har skader som er forenelige med bruk av kniv. Vi antar at de har slåss med hverandre, og vi har også funnet en kniv som mener har vært innblandet, sier Stokkli til Dagbladet.

Så vidt politiet vet har det ikke vært flere personer involvert i hendelsen.

- De involverte har nok en relasjon. Ambulansepersonell behandler begge to på stedet, og vi har ikke tatt stilling til om noen av dem skal pågripes, sier Stokkli.

Det dreier seg om to voksne menn i 50-åra, opplyser han videre. I tillegg skal en person muligens ha vært vitne til episoden.

Like før klokka 21.30 melder politiet at den ene involverte er kjørt til legevakt, og den andre kjørt til araresten.

- Vi oppretter sak og undersøker nå åstedet, skriver politiet på X/Twitter.

Annonse