Annonse

Nyhetsstudio

Treg kjøring skal ha skapt fare på E6

Øst politidistrikt oppgir onsdag formiddag å ha fått melding om en bil som kjørte i 40 km/t på E6 ved Lillestrøm.

Dette skal ha skapt en del farlige situasjoner.

- Bilen stanset av politiet. Fører var en eldre mann i 90 årene. Førerkortet ble inndratt på stedet for ny vurdering av helse, skriver politiet på X/Twitter.

Annonse

Par tiltalt for voldtekt av to små barn

En mann og en kvinne må neste år møte i Romerike og Glåmdal tingrett, tiltalt for voldtekt av to barn under 14 år.

Etter at paret ble stoppet med narkotika, sjekket politiet ekteparets telefoner og PC-er. Nå er de tiltalt for voldtekt av barn og for narkotikakriminalitet, melder Romerikes Blad.

De to barna var begge under seks år gamle da overgrepene skal ha skjedd. Den tiltalte mannen er far til de to barna. Kvinnen har vært gift med barnefaren.

- Dette er en alvorlig tiltale. Påtalemyndigheten er tilfreds med at saken vil få sin rettslige behandling allerede på nyåret, sier politiadvokat i Øst politidistrikt, Benedikte Barsett, til Romerikes Blad.

Tiltalen omfatter blant annet voldtekt av barn under 14 år.

– Etterforskningen av denne delen av tiltalen var foranlediget av at de tiltalte ble stoppet med narkotika og det ble tatt beslag i digitale enheter. Etter gjennomgangen av enhetene ble de fornærmede barna avhørt, opplyser politiadvokat Barsett.

Begge de tiltalte nekter straffskyld, opplyser forsvarerne til avisen.

Romerike og Glåmdal tingrett har satt av fem dager til behandlingen av saken, som starter i slutten av februar neste år.

(NTB)

Oslo: To biler ødelagt etter brann

To biler som sto på parkeringsplassen ved Obs på Haugenstua i Oslo ble ødelagt i en brann natt til lørdag. Politiet mener brannen er påsatt.

Brannvesenet opplyser at de fikk melding om brannen i Haavard Martinsens vei klokken 3.48. Slokkearbeidet var i gang klokken 04, og 20 minutter seinere meldte Oslo brann- og redningsetat at brannen var slokket. Brannmannskapene klarte å forhindre at brannen spredte seg til andre kjøretøy.

Operasjonsleder Tor Gulbrandsen i Oslo politidistrikt sier til NTB at de ikke har opplysninger om at det var personer i nærheten da brannen startet, men at funn på stedet gir grunn til å mistenke at brannen er påsatt.

(NTB)

Annonse

Enebolig overtent - ikke kontakt med beboer

Det brenner i en enebolig i Malvik kommune i Trøndelag. Boligen er overtent og politiet forsøker å komme i kontakt med beboer.

Nødetatene fikk melding om brannen klokken 3.25 natt til lørdag.

- Det er en eldre mann som bor i huset, og vi er litt bekymret for ham. Vi har ikke oppnådd kontakt, forteller operasjonsleder Ebbe Kimo i Trøndelag politidistrikt til NTB.

Vaktleder Kåre Peder Norvik ved 110-sentralen Midt-Norge sier at de har sendt sju brannbiler til stedet, og han sier han tror de har klart å forhindre spredning til nærliggende bygninger.

(NTB)

To mindreårige mistenkt etter bussbrann

Fredag kveld brant det kraftig i en buss utenfor Lagunen kjøpesenter i Bergen.

Natt til lørdag opplyser politiet at to mindreårige gutter er mistenkt i forbindelse med brannen.

- Det er vitneopplysninger og annen etterforskning som har ledet til mistanken mot de to. Foresatte er varslet. Politiet mener å ha en viss oversikt over hendelsesforløpet, men vil etterforske saken videre, skriver Eivind Hellesund i en pressemelding.

På et tidspunkt advarte politiet også mot giftig røyk, som følge av brannen.

Bybanen ble midlertidig stengt og fredag kveld klokka 21.15 skrev politiet følgende på X: «Bussterminalen Lagunen og området under broen der bussen har brent, er sperret. Dette av sikkerhetsmessige årsaker. Entreprenør er tilkalt for å vurdere brokonstruksjonen».

Annonse