Annonse

Nyhetsstudio

Norsk statsborger tatt med 46 kilo khat
Foto: Politiet i Zürich

Norsk statsborger tatt med 46 kilo khat

En norsk statsborger er arrestert av politiet i Zürich, etter at han ble stoppet med rundt 46 kilo khat i bagasjen. Det skriver sveitiske myndigheter.

53-åringen var på reise fra Johannesburg til Barcelona, via Zürich, da bagasjen hans ble sjekket på flyplassen.

Khat står oppført på narkotikalista, og er også ulovlig i Norge. Ifølge Norsk helseinformatikk inneholder planten stoffer som gir en ruslignende virkning som ligner på amfetamin, men i svakere grad.

Annonse
Advarer: - Vil være krigserklæring
TRUER USA: Her ved landets diktator, Kim Jong-un. Foto: AP / NTB

Advarer: - Vil være krigserklæring

Nord-Korea varsler at det vil bli vurdert som en krigserklæring dersom USA blander seg inn i landets romprogram etter den nylige spionsatellittoppskytingen.

- Enhver form for amerikansk innblanding i den nordkoreanske satellittdriften vil bli vurdert som en krigserklæring. Amerikanske spionsatellitter kommer i så fall til å bli eliminert, står det i en uttalelse fra en talsperson for Nord-Koreas forsvarsdepartement.

Uttalelsen er gjengitt av Nord-Koreas statlige nyhetsbyrå KCNA lørdag.

Talspersonen legger til at det nordkoreanske lovverket gjør det klart at landet har rett til å mobilisere avskrekkende tiltak hvis et angrep mot strategiske nordkoreanske eiendeler er nær forestående.

Nord-Korea skjøt i forrige uke opp sin første spionsatellitt. Dens rolle er å overvåke amerikanske og sørkoreanske militærbevegelser, har Pyongyang uttalt.

(NTB)

Par tiltalt for voldtekt av to små barn

En mann og en kvinne må neste år møte i Romerike og Glåmdal tingrett, tiltalt for voldtekt av to barn under 14 år.

Etter at paret ble stoppet med narkotika, sjekket politiet ekteparets telefoner og PC-er. Nå er de tiltalt for voldtekt av barn og for narkotikakriminalitet, melder Romerikes Blad.

De to barna var begge under seks år gamle da overgrepene skal ha skjedd. Den tiltalte mannen er far til de to barna. Kvinnen har vært gift med barnefaren.

- Dette er en alvorlig tiltale. Påtalemyndigheten er tilfreds med at saken vil få sin rettslige behandling allerede på nyåret, sier politiadvokat i Øst politidistrikt, Benedikte Barsett, til Romerikes Blad.

Tiltalen omfatter blant annet voldtekt av barn under 14 år.

– Etterforskningen av denne delen av tiltalen var foranlediget av at de tiltalte ble stoppet med narkotika og det ble tatt beslag i digitale enheter. Etter gjennomgangen av enhetene ble de fornærmede barna avhørt, opplyser politiadvokat Barsett.

Begge de tiltalte nekter straffskyld, opplyser forsvarerne til avisen.

Romerike og Glåmdal tingrett har satt av fem dager til behandlingen av saken, som starter i slutten av februar neste år.

(NTB)

Annonse

Oslo: To biler ødelagt etter brann

To biler som sto på parkeringsplassen ved Obs på Haugenstua i Oslo ble ødelagt i en brann natt til lørdag. Politiet mener brannen er påsatt.

Brannvesenet opplyser at de fikk melding om brannen i Haavard Martinsens vei klokken 3.48. Slokkearbeidet var i gang klokken 04, og 20 minutter seinere meldte Oslo brann- og redningsetat at brannen var slokket. Brannmannskapene klarte å forhindre at brannen spredte seg til andre kjøretøy.

Operasjonsleder Tor Gulbrandsen i Oslo politidistrikt sier til NTB at de ikke har opplysninger om at det var personer i nærheten da brannen startet, men at funn på stedet gir grunn til å mistenke at brannen er påsatt.

(NTB)

Enebolig overtent - ikke kontakt med beboer

Det brenner i en enebolig i Malvik kommune i Trøndelag. Boligen er overtent og politiet forsøker å komme i kontakt med beboer.

Nødetatene fikk melding om brannen klokken 3.25 natt til lørdag.

- Det er en eldre mann som bor i huset, og vi er litt bekymret for ham. Vi har ikke oppnådd kontakt, forteller operasjonsleder Ebbe Kimo i Trøndelag politidistrikt til NTB.

Vaktleder Kåre Peder Norvik ved 110-sentralen Midt-Norge sier at de har sendt sju brannbiler til stedet, og han sier han tror de har klart å forhindre spredning til nærliggende bygninger.

(NTB)

Annonse