Nyhetsstudio

Mina Janssen

Dansk politiker tiltalt for barnemishandling:

Dansk påtalemyndighet har lagt ned påstand om ett års fengsel for en kvinnelig politiker som skal ha slått barna sine hver uke i 20 år.

Den kvinnelige politikeren, som er beskyttet av navneforbud, nekter straffskyld og anklager det eldste av de tre barna for å ha manipulert det yngste til å framsette usanne anklager.

Dom i saken faller 3. juli.

(NTB)

Studioet fortsetter under annonsen
Petter Marius Udland

Fiskebåt fikk slagside vest for Kristiansund :

En fiskebåt skal ha kantret i havet vest for kristiansund melder Hovedredningssentralen på twitter.

Redningshelikopter er på vei.

Overfor Dagbladet sier redningsleder Jan Lillebø at båten ikke har kantret, men at den har fått slagside. Det skal ha skjedd som følge av at ret garn har forskjøvet seg.

- Det var bare en om bord, opplyser Lillebø, som sier de ikke har fått rapporter på at denne personen skal være skadd.

Marthe Ihle

Omkom etter brann på omsorgssenter:

En mann i 60-årene som ble skadd i en brann på et eldresenter i Langesund i Telemark i helgen, er død.

Mannen døde på Haukeland universitetssjukehus mandag, opplyser operasjonsleder Tore Grindheim Sørøst politidistrikt til NRK.

Politiet meldte om brannen like etter 19.30 søndag kveld. Åtte beboere ble evakuert.

Brannen startet inne hos en beboer på Krogshavn omsorgssenter. Flere ble sendt til legevakt etter brannen, mens mannen i 60-årene ble fraktet til sykehus med kritiske skader, skriver TA.

(NTB)

Marthe Ihle

MC-fører bevisstløs etter kollisjon med lastebil:

En lokal mann i 50-åra hentes av luftambulanse etter en krasj med en lastebil, melder politiet i Innlandet.

Ulykken skal ha skjedd på E16 ved Roa. Motorsyklisten skal ha kjørt inn i en lastebil som kjørte foran. Han var ikke ved bevissthet, og skadeomfanget er ukjent, forteller operasjonsleder Haagen Løvseth ved politiet i Innlandet.

- Han ble liggende nede, og nødetatene vurderte at han trengte å bli hentet i luftambulanse, sier Løvseth til Dagbladet.

- Veien er stengt, og det kan sikkert bli lange køer, men vi forsøker å rydde opp kjapt, sier operasjonslederen.

Klokka 17.30 var veien åpnet. Føreren er flydd til Ullevål sykehus.

Marthe Ihle

Trump forsvarer seg selv:

Etter de siste par dagers ordkrig med Demokratenes kongresskvinner, rykker Donald Trump ut på Twitter og forsvarer seg selv:

- De meldingene var ikke rasistiske. Jeg har ikke ett eneste rasistisk bein i kroppen!

Han fortsetter med å kalle reaksjonene for et «narrespill» fra Demokratenes side.

- Republikanere må ikke vise «svakhet» og gå i fella. Det bør stemmes over skittent språk, uttalelser og løgner fra kongresskvinnene, som jeg oppriktig tror, basert på deres handlinger, hater landet vårt, skriver Trump.

Trump har de siste dager rettet tungt skyts mot fire demokratiske kongresskvinner. I helga tvitret han at de ferske kongressmedlemmene bør dra tilbake til «de ødelagte og kriminalitetsinfiserte» landene de kom fra. Alle de fire kvinnene er amerikanske statsborgere, tre av dem er født i USA.

Trump anklager videre de fire demokratene for å elske USAs fiender, «som al-Qaida».

- Alt de gjør er å klage. Dette er folk som hater landet vårt. De hater det, etter min mening, lidenskapelig, sa Trump til pressen i Det hvite hus mandag.

Demokratene har fordømt uttalelsene som rasistiske og splittende, og regjeringssjefene i Storbritannia og Canada har tatt klart avstand fra Trumps ytringer.

Trump navnga i helgens Twitter-utfall ikke kvinnene, men refererte åpenbart til fire nykommere i Representantenes hus, Alexandria Ocasio-Cortez, Ilhan Omar, Rashida Tlaib og Ayanna Pressley.

Tharald Halvorsen

MC-fører fraktet til sykehus i luftambulanse:

Nødetatene rykket tirsdag ettermiddag ut etter melding om en trafikkulykke noen kilometer sør for Oteren i Storfjord, der en MC-fører var involvert.

- Personen blør fra noen sår, men er ved bevissthet. Det er ikke kjent om han har ytterligere skader, skrev Troms politidistrikt på Twitter.

En luftambulanse ble sendt for å bidra.

- Fører er en mann i 50-årene fra Portugal. Han fraktes til UNN i luftambulansen, skriver politiet.

Tharald Halvorsen

Død etter røykutvikling i hus:

Nødetatene rykket tirsdag ettermiddag ut etter melding om røykutvikling fra et hus på Sama i Harstad.

Politiet ble nødt til å ta seg inn i boligen for å få hentet ut en mann i 80-årene.

- Mannen ble tatt hånd om av helsepersonell på stedet, men er nå kjørt til sykehuset i Harstad for videre behandling. Skadeomfanget hans er ikke kjent, skriver Troms politidistrikt på Twitter.

Politiet melder tirsdag ettermiddag at mannen ble erklært død på sykehuset.

Tharald Halvorsen

Etterforsker dødsfall etter vold mot mann:

En mann i 40-årene fra Midt-Telemark er siktet for grov kroppsskade med døden til følge etter at en eldre mann ble fraktet til sykehus med skader.

Det opplyser Sør-Øst politidistrikt i en pressemelding tirsdag ettermiddag.

Ifølge politiet ble mannen pågrepet, og senere innlagt på sykehus til psykiatrisk behandling. Han er foreløpig ikke avhørt. Politiet har bedt tingretten oppnevne forsvarer for siktede.

- Politiet ser alvorlig på forholdet, og etterforskningen prioriteres høyt. Dette er en tragisk hendelse for de berørte, sier lensmann i Midt- og Vest-Telemark, Sigrid Dahl, i pressemeldingen.

Det var natt til lørdag 22. juni at politiet rykket ut til en adresse i Midt-Telemark etter melding om at en eldre mann var funnet forslått i sitt eget hjem. Mannen ble fraktet til Sykehuset Telemark for behandling, men døde forrige uke.

Tharald Halvorsen

Melding om eksplosjon utenfor Umeå:

Redningstjenesten har tirsdag ettermiddag klokka 12.33 fått melding om en eksplosjon utenfor Umeå i Nord-Sverige, skriver Aftonbladet.

- En patrulje er sendt til stedet. På nåværende tidspunkt vet vi lite, sier Marie Andersson i politiet til Expressen, og fortsetter:

- Politiet har fått melding om et mindre smell som har blitt hørt.

Kort tid senere opplyser avisen at det skal dreie seg om en bensintønne som har eksplodert. En person som befant seg i nærheten skal ha pådratt seg mindre skader.

Tharald Halvorsen

PST ser ingen grunn til å pågripe terrordømte:

PST ser ingen grunn til å pågripe de to norske statsborgerne som i likhet med mulla Krekar er funnet skyldige i terrorplanlegging og dømt til fengsel i Italia.

En italiensk domstol dømte mandag mulla Krekar til tolv års fengsel, og få timer senere ble den 63 år gamle irakiske kurderen pågrepet i sitt hjem i Oslo av Politiets sikkerhetstjeneste (PST).

Pågripelsen skjedde ifølge PSTs kommunikasjonsdirektør Trond Hugubakken på bakgrunn av en internasjonal etterlysning og beslutning om pågripelse fra italienske myndigheter.

(NTB)

Mulla Krekar er pågrepet av PST

Mulla Krekar er pågrepet av PST

dagbladet
Tharald Halvorsen

Turist blir hentet av luftambulanse:

En utenlandsk turist har falt og brukket armen ved Kabelvåg i Nordland tirsdag formiddag, skriver Nordland politidistrikt på Twitter.

- Han skal ha slått den ene siden av kroppen sin da motorsykkelen hans gikk i bakken. Det var forbipasserende som fant ham, sier operasjonsleder i Nordland politidistrikt, Kai Eriksen, til Dagbladet.

Helsevesenet har bedt om bistand fra luftambulansehelikopteret for å hente den tilskadekomne.

- Han skal ha vært ved bevissthet, bare forslått, sier Eriksen.

Går hardt ut mot uvitende turister i norske fjell

Går hardt ut mot uvitende turister i norske fjell

dagbladet

Tips oss!

Tips Dagbladet om gode nyheter!
Vi betaler inntil 10 000 kroner for nyhetstips.

Vi ønsker tips om det som opptar deg: Er du på stedet når noe dramatisk skjer, kan du sende MMS-bilder til 2400. Vet du om store nyhetssaker vi bør undersøke eller skjevheter som bør granskes?
Tips oss på 2400 0000 eller ring 2400 0000.

Vi svarer alle tipsere og belønner månedens beste tipsere. De beste nyhetstipsene betales med 10 000,- Som tipser kan du selvsagt være anonym. Kildevern og husregler.