Nyhetsstudio

Marthe Ihle

16 garasjer totalskadd i brann:

Nødetatene i Oslo rykket natt til lørdag ut til en garasjebrann på Ammerud i Oslo.

Det er per klokka 05.00 ingen fare for spredning til boligbygg. Men da Dagbladet snakket med operasjonsleder Svein Christian Lie klokka 05.50, opplyser han at hele 16 garasjer er totalskadd.

- De har kontroll på brannen når det gjelder spredning til andre garasjerekker, men det foregår fortsatt slukking.

Det er ikke meldt om skadde eller savnede personer. Klokka 06.00 melder politiet at brannen er slukket.

Operasjonsleder Tore Solberg opplyser til Dagbladet like etter klokka 08.00 lørdag morgen at brannstedet ennå ikke er undersøkt på grunn av varmgang, og at det drives etterslokking på stedet.

- Det er per nå ikke noe mistanke om at brannen har blitt påtent. Det vil bli foretatt undersøkelser utover formiddagen, sier han.

- Det har brent kraftig, sier Solberg.

Foto: Tipser.no/Daniel D. Laabak
Studioet fortsetter under annonsen
Frode Andresen

Rådgiver skal møte Demokratene:

Utenriksminister Mike Pompeos tidligere seniorrådgiver, Michael McKinley, skal møte Demokratene som en del av etterforskningen i forbindelse med riksrettsprosessen mot Donald Trump, ifølge CNN.

McKinley sa nylig opp jobben sin i utenriksdepartementet.

Frode Andresen

- Presset Erdogan virkelig hardt:

Seint mandag kveld varslet president Trump at USA vil innføre sanksjoner mot Tyrkia. Ved midnatt bekreftet visepresident Mike Pence at sanksjonene nå er innført.
Samtidig kom han med flere kraftige angrep mot Tyrkia:

At Tyrkias offensiv undergraver USAs kamp mot IS.

At Pentagon-sjefen oppfordrer NATO til å ta til motmæle mot Tyrkias «uhørte» handlinger.

At Pentagon klandrer Tyrkia for at «mange farlige IS-fanger» er på rømmen.

At Trump har bedt Erdogan om å avslutte militæroperasjonen i Syria.

- President Trump presset ham virkelig hardt i en telefonsamtale i dag, sier Pence om Trumps telefonsamtale med Erdogan.

Tharald Halvorsen

Macron advarer Trump:

Det er ytterst nødvendig å hindre at IS gjenoppstår etter at USA trekker seg ut av Syria, sier Frankrikes president Emmanuel Macron til president Donald Trump.

Macron snakket mandag med sin amerikanske motpart. I telefonsamtalen advarte han om at USAs uttrekking av styrker fra Syria, og den påfølgende tyrkiske offensiven mot kurdisk milits nordøst i Syria, øker trusselen om at IS kan gjenoppstå.

- Det er ytterst nødvendig å hindre at IS gjenoppstår, sa Macron til Trump.

Macron hadde mandag også telefonsamtaler med Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan og Iraks president Barham Saleh, opplyser presidentkontoret i Frankrike.

(NTB)

Foto: AFP
Trump vil innføre sanksjoner mot Tyrkia

Trump vil innføre sanksjoner mot Tyrkia

dagbladet
Amanda Walnum

Trump med sanksjoner mot Tyrkia:

Seint mandag kveld kunngjorde president Donald Trump at USA innfører straffetoll på stål fra Tyrkia.

- Jeg er fullt forberedt på å ødelegge Tyrkias økonomi om tyrkiske ledere fortsetter ned denne farlige og destruktive veien.

Trump vil innføre sanksjoner mot Tyrkia

Trump vil innføre sanksjoner mot Tyrkia

dagbladet
Amanda Walnum

Brann i rekkehus i Bodø:

Politiet i Nordland meldte rett før klokka 22 om brann i et rekkehus i Bodø.

Kort tid senere melder politiet at brannen er slukket og at en person kontrolleres av helsepersonell på stedet.

Amanda Walnum

Bittersøt seier for Polens regjeringsparti:

Høyrepopulistene i det polske regjeringspartiet Lov og rettferdighet (PiS) har vunnet valget med nesten 44 prosent av stemmene i søndagens valg i Polen, ifølge resultatet som forelå da 99,5 prosent av stemmene var talt opp mandag.

Man må helt tilbake til kommunismens fall for 30 år siden for å finne et parti som har fått like stor oppslutning ved et valg i landet. For fire år siden sikret PiS seg 38 prosents oppslutning.

Partiet sikrer seg 235 eller 236 av de 460 setene i underhuset Sejm, ifølge prognoser. Dermed beholder regjeringspartiet flertallet, men seieren ser ut til å bli bittersøt.

PiS til nå har hatt et flertall på 61 av de 100 plassene i senatet. Partiet ligger nå an til å få 48 eller 49 seter. 42 eller 43 av setene i senatet går til sentrumsalliansen Borgerkoalisjonen, og de øvrige setene går til opposisjonspartier samt uavhengige senatorer, ifølge prognosene.

(NTB)

«Utenfor kirken er det bare nihilisme»

«Utenfor kirken er det bare nihilisme»

dagbladet
Amanda Walnum

Nordmann omkom i Tyrkia:

En norsk mann er omkommet i Tyrkia. Ifølge nettstedet Alanyaposten, som viser til tyrkiske medier, er det snakk om en drukningsulykke.

Utenriksdepartementet opplyser til Dagbladet at de er kjent med at en norsk statsborger skal ha omkommet i Alanya.

Saken er omtalt i tyrkiske medier. Mannen, som er i 60-årene, skal ha vært på svømmetur i Avsallar, som ligger drøyt to mil unna Alanya, skriver NTB.

Amanda Walnum

Mann fyllekjørte med gressklipper:

Politiet pågrep mandag kveld en mann i 60-årene som fyllekjørte med gressklipper på en offentlig vei på Rykene i Arendal.

Mannen ble etter pågripelsen kjørt til legevakta for blodprøvetaking, skriver Fædrelandsvennen.

- Å fyllekjøre med gressklipper på offentlig vei er sidestilt med å fyllekjøre i en bil. Det virker kanskje mer uskyldig på en gressklipper, men skadepotensialet kan være stort der også, sier operasjonsleder John Repstad i Agder politidistrikt til avisa.

Det er ikke kjent hvor mannen skulle, men ifølge vitner til politiet tar mannen av og til gressklipperen når han skal handle på butikken.

Politiet meldte om hendelsen ved 18.30-tiden mandag.

(NTB)

Amanda Walnum

14 politifolk drept i angrep i Mexico:

Minst 14 politifolk er drept i et angrep i delstaten Michoacán vest i Mexico, opplyser landets myndigheter.

Angrepet fant sted i utkanten av byen Aguililla, skriver det mexicanske sikkerhetsdepartementet på Twitter.

Politiet hadde rykket ut på et oppdrag og ble overfalt av væpnede menn som åpnet ild mot politiet, melder lokale medier.

(NTB)

Amanda Walnum

Oslo Børs ned 1,2 prosent:

Etter å ha steget nesten 2 prosent forrige uke, falt hovedindeksen på Oslo Børs 1,2 prosent til 874,99 poeng mandag.

Equinor var mest omsatt, men gikk ned 2,2 prosent til 167 kroner. Neste selskap på listen var Telenor, som falt 0,4 prosent. DNB var tredje mest omsatt og sank 1,6 prosent.

NEL ble dagens taper blant de største selskapene med en nedgang på 4,5 prosent. BW LPG gjorde det best blant de store selskapene, med en kursvekst på 1,4 prosent.

Energisektoren utmerket seg mest i negativ retning og endte ned 2,2 prosent. På en dag da alle sektorer endte i minus, var det shippingsektoren som falt minst. Fallet ble på 0,07 prosent.

(NTB)

Tips oss!

Tips Dagbladet om gode nyheter!
Vi betaler inntil 10 000 kroner for nyhetstips.

Vi ønsker tips om det som opptar deg: Er du på stedet når noe dramatisk skjer, kan du sende MMS-bilder til 2400. Vet du om store nyhetssaker vi bør undersøke eller skjevheter som bør granskes?
Tips oss på 2400 0000 eller ring 2400 0000.

Vi svarer alle tipsere og belønner månedens beste tipsere. De beste nyhetstipsene betales med 10 000,- Som tipser kan du selvsagt være anonym. Kildevern og husregler.