Annonse

Nyhetsstudio

Har mottatt 124 klager

Per mandag morgen har Kringkastingsrådet mottatt 124 klager på NRK-serien «Ingen elsker Bamsegutt». Det opplyser spesialrådgiver i Kringkastingsrådet, Erik Skarrud, overfor Dagbladet.

Søndag kveld hadde Kringkastingsrådet motttatt 70 klager fra publikum, meldte VG.

Serien har motttatt kritikk etter at det viste seg at den omtalte hovedpersonen, Jan-Egil Granfoss, ble dømt i en overgrepssak i 1991.

Dommen er utelatt fra serien. NRK har beklaget utelatelsen i ettertid.

NRKs distriktsdirektør Marius Lillelien sier at det er «bred enighet» innad i statskanalen om at NRK har gjort feil knyttet til serien.

Serien er midlertidig trukket fra NRK Nett-TV i påvente av endringer. Søndag kveld skrev Dagbladet at det også har vært intern misnøye i NRK i forbindelse med serien.

Les hele saken

Bekrefter intern misnøye

Annonse

Norge blir gjesteland i G20

Brasil har invitert Norge med på laget når landet overtar formannskapet for G20-arbeidet neste år.

- Brasil har vist oss stor tillit ved å invitere oss til å bidra til G20-arbeidet det neste året. Det gjenspeiler det brede og gode samarbeidet vi har og har hatt med Brasil på mange områder gjennom mange år, og vi ser fram til å bidra i arbeidet, sier statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) i en pressemelding sent fredag kveld.

Norge blir ett av åtte gjesteland under Brasils formannskap i året som kommer.

G20 er et strategisk samarbeid for de viktigste økonomiene i verden. Disse representerer totalt 80 prosent av verdens BNP, 75 prosent av verdenshandelen og rundt to tredeler av verdens befolkning.

G20-landene er Argentina, Australia, Brasil, Canada, Kina, Frankrike, Tyskland, India, Indonesia, Italia, Japan, Sør-Korea, Mexico, Russland, Saudi-Arabia, Sør-Afrika, Tyrkia, Storbritannia og USA, foruten EU og AU. Formannskapet går på rundgang mellom landene.

(NTB)

Ny oppdagelse: - Gigantisk
UNDERVANNSBILDER: Ny teknologi gjør det mulig å oppdage nye fjell på havbunnen. Foto: Schmidt Ocean Institute

Ny oppdagelse: - Gigantisk

Et undersjøisk fjell er oppdaget dypt nede i Stillehavet, nærmere bestemt utenfor kysten av Guatemala. Det opplyser organisasjonen NOOA Ocean Exploration til CNN.

Fjellet beskrives som gigantisk, og er nesten dobbelt så høy som verdens høyeste bygning, Burj Khalifa i Dubai.

Det «rager» 1600 meter over havbunnen, men ligger også 2400 meter under havoverflaten, ifølge CNN.

- At et så gigantisk undersjøisk fjell kan ha vært skjult for menneskeheten fram til nå, viser hvor mye vi har å oppdage, sier forsker Jyotika Virmani til CNN.

Det beskrives som restene av en vulkan, som ikke lenger er aktiv.

Annonse

Stavanger: Mindreårig slått og kastet egg på

Politiet er på vei til et område i Stavanger etter at en mindreårig skal ha blitt slått og kastet egg på.

Det opplyser politiet i Sør-Vest på Twitter / X.

- De som har gjort det har løpt fra stedet, skriver de.

Bussbrann i Bergen

Det brøt ut brann i en buss på Lagunen i Bergen fredag kveld

- Bybanen er midlertidig stanset i dette området. Brenner kraftig i bussen, og alle nødetater er på utrykning mot stedet, skrev politiet på X.

Operasjonsleder Tatjana Knappen i Vest politidistrikt sier til Dagbladet klokka 19.49 at brannen er slukket, men det er fortsatt mye røyk.

- Det er mye røyk og mange i nærheten. Vi oppfordrer folk til å trekke unna og lukke vinduer. Røyken fra bussbrannen er ganske giftig, sier Knappen.

Politiet er på stedet for å holde folk unna, forteller hun.

De har ikke opplysninger om at det skal ha vært folk i bussen da brannen brøt ut.

- Meldingen vi fikk 19.26 sa at det brant voldsomt, men at det ikke var folk i bussen, sier Knappen.

Bergensavisen skriver at Lagunen storsenter, som ligger i nærheten av der bussen brant, måtte evakuere da brannalarmen ble utløst.

- Det kommer inn røyk i parkeringshus og bygningsmasse hos oss. Det påvirker jo oss negativt, for nå står alt stille, sier direktør på senteret, Knut Eliassen til avisa.

I en oppdatering klokka 21.16 skriver politiet bussterminalen og området under brua der bussen har brent, er avsperret av sikkerhetsmessige årsaker.

- Entreprenør er tilkalt for å vurdere brukonstruksjonen, skriver politiet.

Bussen er utbrent.

Annonse