Annonse

Nyhetsstudio

Over 10.000 israelske soldater på Gaza

Over 10.000 israelske soldater befinner seg på Gazastripen, ifølge IDF. 66 israelske soldater er så langt drept i kamper i enklaven.

Det israelske militæret (IDF) melder også om flere tilfeller der israelsk ildgivning har drept israelske soldater, ifølge Haaretz. De fleste tilfellene har skjedd i operasjoner med både artilleri og bakkestyrker.

Soldatene gjør stadig fremskritt i bakkeoperasjonen, blant annet i Zeitoun-området og i flyktningleiren Jabalia, ifølge IDF.

Ifølge Hamas er minst 13.300 drept i israelske angrep mot Gazastripen siden 7. oktober, over 5600 av dem barn. Over 31.000 er såret, hvorav 70 prosent er barn og kvinner. Over 6500 er savnet, blant dem 4400 kvinner og barn.

(NTB)

Annonse
Elon Musk invitert til Gaza av Hamas
I ISRAEL: Elon Musk (i midten) besøkte Israel denne uka. Til høyre er den israelske statsministeren Benjamin Netanyahu. Foto: Shutterstock / NTB

Elon Musk invitert til Gaza av Hamas

Hamas har invitert Elon Musk til å besøke Gazastripen for å se omfanget av Israels ødeleggelser. Mandag besøkte milliardæren Israel.

- Vi inviterer ham til å besøke Gazastripen for å se omfanget av massakrene og ødeleggelsene som er begått mot befolkningen i Gaza, i samsvar med standardene for objektivitet og troverdighet, sa Hamas-tjenestemann Osama Hamdan på en pressekonferanse i Beirut tirsdag.

Mandag besøkte Musk åstedet for Hamas' angrep mot Israel. Da erklærte han sin forpliktelse til å gjøre alt som er nødvendig for å stanse spredningen av hat.

Besøket kom etter at Det hvite hus forrige uke rettet kraftig kritikk mot Musk etter at han uttrykte støtte på X/Twitter for noe de kalte «en forferdelig antisemittisk konspirasjonsteori».

Hamdan håper at Musk, som eier både Tesla, X/Twitter og SpaceX, nå også vil reise til Gaza for å se konsekvensene krigen har hatt der.

(NTB)

Sikkerheten i Østersjøen skjerpes: 20 skip settes inn

Forsvarsministrene i forsvarssamarbeidet JEF har bestemt at Østersjøen skal patruljeres med om lag 20 krigsskip fra og med fredag, ifølge SVT.

Bakgrunnen er økt trussel mot kritisk undervannsinfrastruktur, og den økte tilstedeværelsen skal sende signaler til Russland.

- Det handler om å drive maritim overvåking. Et 20-talls krigsskip skal være aktive i Østersjøen, men også deler av Nord-Atlanteren, for å ta hensyn til sikkerhetssituasjonen og bedre beskytte kritisk infrastruktur under vann, sier Sveriges forsvarsminister Pål Jonson til SVT.

Norge, som er medlem av JEF, skal delta i dette arbeidet. Beslutningen ble tatt under et sikkerhetstoppmøte på Gotland i oktober, melder TT.

(NTB)

Annonse
Kåret til årets styggeste
OMSTRIDT: Hotellet Moxy i Norge ruver i terrenget på Tromsøya. Foto: Arkitekturopprøret

Kåret til årets styggeste

Hotellet Moxy i Tromsø er kåret til årets styggeste bygg av Arkitekturopprøret.

«Det blir mørketid hele året med dette nitriste nybygget i sortfarget betong. Hjørnetomten i utkanten av en forstadsbebyggelse ga en mulighet for å skape nye byrom, men i stedet står hotellet som en ensom monolitt - en slags bauta over fossilalderen», skriver Arkitekturopprøret på sine nettsider.

Ifølge Håkon Wium Lie, talsmann for gruppa, hadde hotellet som sto ferdig tidligere i år, nesten dobbelt så mange stemmer som andreplassen.

- Et godt eksempel på et bygg som aldri burde ha vært reist, sier han til VG.

Utbyggeren har følgende kommentar overfor avisa:

- Vi erkjenner at estetiske vurderinger varierer. Vårt fokus har vært funksjonalitet og bærekraft, og til tross for at det åpenbart er delte meninger om utseendet, er vi stolte av de positive kvalitetene som bygget vårt har, sier Anne Aubert i Daimyo Eiendom.

IDF: 12 gisler på vei til Israel

Det israelske forsvaret (IDF) sier at basert på informasjon fra Røde Kors er 12 gisler på vei mot Israel. Det melder Reuters.

Annonse