Annonse

Nyhetsstudio - arkiv

Russland med kraftige angrep ved Bakhmut

Den siste tiden har det vært svært blodige kamper i den lille byen Avdijivka utenfor Donetsk by, hvor Russland sakte har gjort fremgang. Nå melder ukrainske militærledere at Russland trapper opp angrepene mot Klisjtsjijivka, som ligger på et høydedrag utenfor Bakhmut, fem mil nord for Donetsk by.

- Russiske okkupantstyrker har brakt inn reservister og har gått til angrep, sier talsperson Volodymyr Fityo.

- Elleve angrep har blitt slått tilbake det siste døgnet. Fienden forsøker å fordrive våre menn fra forsvarsposisjonene rundt Klisjtsjijivka, sier han.

Selve Bakhmut tok Russland kontroll over i mai etter månedsvis med kraftige kamper. Da var byen nærmest jevnet med jorden.

Ukrainske styrker har ikke gjenerobret områdene de håpet på i motoffensiven som startet for fem måneder siden.

(NTB)

Annonse

NSM-direktør Sofie Nystrøm har bedt om å fratre

Straffes etter brannalarm
STRAFFET: Den profilerte demokraten, Jamaal Bowman, er straffet av Kongressen for å ha utløst en falsk brannalarm. Foto: AP Photo/John Minchillo, File

Straffes etter brannalarm

Den demokratiske kongressrepresentanten Jamaal Bowman ble torsdag straffet av Representantenes hus etter at han tidligere i september utløste en falsk brannalarm.

214 representanter stemte for fordømmelsen av Bowman. 191 stemte mot. Fem medlemmer stemte at de var til stede, mens tre Demokrater stemte sammen med Republikanerne.

Den profilerte, progressive politikeren fra New York blir dermed den tredje demokraten i år som blir fordømt i en såkalt censure. Dette er den hardeste straffen Representantenes hus kan pålegge sine medlemmer bortsett fra å utvise dem.

- Det er smertelig åpenbart for meg, mine kolleger og det amerikanske folk at Det republikanske partiet er dypt useriøst og ute av stand til å lage lover. Deres fordømmelse av meg fortsetter å demonstrere deres manglende evne til å styre og tjene det amerikanske folk, sa Bowman før fordømmelsen, ifølge AP.

Republikanerne har i dag et flertall i Representantenes hus.

Bowman ble filmet av overvåkningskameraer da han utløste en brannalarm i en av kontorbygningen ved Kongressen i september. Det skjedde mens Representantenes hus skulle stemme over et Republikansk forslag om å fortsette å finansiere statsapparatet. Som følge av brannalarmen ble bygninger evakuert og avstemningen utsatt.

- Det er motbydelig at en kongressrepresentant vil gå så langt for å hindre Republikanerne fra å bringe fram en avstemning om å holde statlig virksomhet i gang, og at amerikanere skal få motta sine lønninger, sier republikaneren Lisa McClain, ifølge AP.

Bowman sa seg i oktober skyldig i en lovovertredelse for hendelsen. Han betalte også en bot på 1.000 dollar (om lag 11.000 kroner)

Annonse

Guterres med Gaza-advarsler

Innfører nye sanksjoner mot Putin-venner

Storbritannia innfører nye sanksjoner mot personer de mener kan knyttes til forsyning av Putins krigsmaskin i Ukraina, melder Reuters.

Annonse