Annonse

Nyhetsstudio - arkiv

Trafikkulykke i Ålesund - veien åpnet

Nødetatene rykker ut til en trafikkulykke i Ålesund hvor to biler er involvert, opplyser politiet på X tirsdag morgen. Tre personer skal være involvert til sammen.

- Vinterlige kjøreforhold på stedet, skriver politiet i meldingen.

Ulykken skal være en påkjørsel bakrfra. Skadeomfanget er foreløpig ukjent, sier operasjonsleder i politiet, Sindre Molnes.

- Vi er framme på stedet. Det framstår ikke som om det er alvorlige skader, sier Molnes til Dagbladet.

Ulykken medfører trafikale problemer.

- Mye trafikk så veien kan bli stengt helt eller delvis, skriver politiet.

Veien bløe midlertidig stengt, men er gjenåpnet like før klokka ni tirsdag morgen.

- Fører av bilen som ble truffet bakfra er sendt til akuttmottaket for en sjekk, skriver politiet i en oppdatering.

Annonse

NSM-direktør Sofie Nystrøm har bedt om å fratre

Straffes etter brannalarm
STRAFFET: Den profilerte demokraten, Jamaal Bowman, er straffet av Kongressen for å ha utløst en falsk brannalarm. Foto: AP Photo/John Minchillo, File

Straffes etter brannalarm

Den demokratiske kongressrepresentanten Jamaal Bowman ble torsdag straffet av Representantenes hus etter at han tidligere i september utløste en falsk brannalarm.

214 representanter stemte for fordømmelsen av Bowman. 191 stemte mot. Fem medlemmer stemte at de var til stede, mens tre Demokrater stemte sammen med Republikanerne.

Den profilerte, progressive politikeren fra New York blir dermed den tredje demokraten i år som blir fordømt i en såkalt censure. Dette er den hardeste straffen Representantenes hus kan pålegge sine medlemmer bortsett fra å utvise dem.

- Det er smertelig åpenbart for meg, mine kolleger og det amerikanske folk at Det republikanske partiet er dypt useriøst og ute av stand til å lage lover. Deres fordømmelse av meg fortsetter å demonstrere deres manglende evne til å styre og tjene det amerikanske folk, sa Bowman før fordømmelsen, ifølge AP.

Republikanerne har i dag et flertall i Representantenes hus.

Bowman ble filmet av overvåkningskameraer da han utløste en brannalarm i en av kontorbygningen ved Kongressen i september. Det skjedde mens Representantenes hus skulle stemme over et Republikansk forslag om å fortsette å finansiere statsapparatet. Som følge av brannalarmen ble bygninger evakuert og avstemningen utsatt.

- Det er motbydelig at en kongressrepresentant vil gå så langt for å hindre Republikanerne fra å bringe fram en avstemning om å holde statlig virksomhet i gang, og at amerikanere skal få motta sine lønninger, sier republikaneren Lisa McClain, ifølge AP.

Bowman sa seg i oktober skyldig i en lovovertredelse for hendelsen. Han betalte også en bot på 1.000 dollar (om lag 11.000 kroner)

Annonse

Guterres med Gaza-advarsler

Innfører nye sanksjoner mot Putin-venner

Storbritannia innfører nye sanksjoner mot personer de mener kan knyttes til forsyning av Putins krigsmaskin i Ukraina, melder Reuters.

Annonse