Annonse

Nyhetsstudio

Togbrann førte til full stans på Dovrebanen


Politiet meldte klokka 16.15 om brann i et lokomotiv på Fokkstua stasjon i Dovre kommune. Toget er et godstog, og det ble satt i gang undersøkelser for å finne ut om det var eksplosjonsfare på grunn av lasten. Det var det ikke.

Da Dagbladet var i kontakt med politiet kl 17.12, brant det fortsatt i lokomotivet, men bare minutter senere melder de at brannen er slukket.

Lokføreren skal være helt uskadd, opplyser politiet. Han var alene om bord i toget da brannen brøt ut.

- For folk på togstasjonen der, medfører det at trafikken står, og vi har ingen formening om hvor lang tid det vil ta før det er i gang igjen, sier operasjonsleder Sidsel Svarstad i Innlandet politidistrikt.

I en periode var det full stans i togtrafikken mellom Dombås og Hjerkinn, men onsdag kveld er trafikken i gang igjen.

Det er imidlertid fortsatt full stans mellom Elverum og Løten på Rørosbanen, hvor det også brant onsdag.

Trafikken kommer ikke i gang som normalt før torsdag morgen, ifølge Bane Nor.

- Det blir stengt ut døgnet. De må visitere strekningen og sjekke den for mulige feil før det kan åpnes igjen, sier pressevakt Gunnar Børseth.

Annonse

Vestland: Farevarsel for is

Meteorologisk institutt har sendt ut farevarsel for is i ytre strøk av Vestland fylke mandag morgen. Årsaken er underkjølt regn som fryser på bakken.

- natt ventes minusgrader, og fra i morgen tidlig lett regn som kan fryse når det treffer bakken. Vær ekstra oppmerksom mandag morgen, skriver meteorologene på Twitter.

Annonse

Boligbrann i Finnmark

Det brenner i en enebolig i Kirkenes i Finnmark søndag kveld, melder politiet på Twitter.

- Samtlige i huset gjort rede for, ingen skal ha vært i huset, skriver politiet,

Brannvesenet har iverksatt slukking. Nærliggende naboer er evakuert på grunn av røyk.

Annonse

Minst tre innbrudd i Hvaler

Politiet melder at de er på vei til Skjærhalden i Hvaler, der det skal ha vært flere innbrudd det siste døgnet.

- Politiet er på vei til Skjærhalden hvor det skal ha vært minst tre innbrudd i boliger, hytter eller kjøretøy siste døgn, skriver politiet.

Politiet oppfordrer også hytteeiere i området til å sjekke disse, da det er mulighet for at det kan ha vært flere innbrudd enn det som allerede er meldt.

Politiet opplyser overfor Dagbladet at de ikke har flere opplysninger på nåværende tidspunkt, men at de vil gjøre undersøkelser i løpet av kvelden.

Annonse
Blinken advarer Netanyahu
Foto: Vadim Ghirda / AFP / NTB

Blinken advarer Netanyahu

USAs utenriksminister Antony Blinken advarer den nye israelske regjeringen mot nye bosetninger og annekteringer.

Blinken lovte søndag at USA ville motsette seg nye israelske bosetninger og en eventuell israelsk annektering av den okkuperte Vestbredden.

Men han lovte også at USA skal bedømme Netanyahus kommende regjering på dens handlinger, og ikke på hvilke høyreradikale politikere som inkluderes i den.

- Vi vil fortsatt være klare motstandere av alle handlinger som undergraver utsiktene til en tostatsløsning, inkludert, men ikke begrenset til, utvidelse av bosetningene, initiativ mot annektering av Vestbredden, endring av den historiske statusen til hellige steder, riving og utkastelse fra hus og oppfordringer til vold, sa Blinken i et intervju med den liberale proisraelske, men kritiske lobbygruppa J Street.

(NTB)