Nyhetsstudio

Redningshelikopter henter ned turfølge:

Et redningshelikopter forsøker onsdag ettermiddag å hente ned et turfølge fra cirka 600 meters høyde ved Stålberghornet i Møre og Romsdal.

Redningsaksjonen skjer i samarbeid med politi og Hovedredningssentralen. Ingen i turfølget skal være meldt skadd, men de skal stå fast, og trenger hjelp til å komme seg ned.

En halvtime senere opplyser politiet at turfølget er fraktet ned, og er i god behold.

Studioet fortsetter under annonsen

Massekollisjon på E18:

Flere biler er innblandet i en ulykke på E18 ved Asker i retning Drammen.

- Det skal være snakk om totalt fire biler. Tre av disse er ikke kjørbare, berging er på vei, skriver Oslo politidistrikt på Twitter.

Ulykken har skjedd like før Holmenkrysset, og venstre og midtre felt er sperret. Det vil få innvirkning på fredagsrushtrafikken, men politiet melder at trafikken flyter greit i det resterende høyre feltet.

Ifølge Vegtrafikksentralen er ambulanse på stedet, men det er uklart om det er snakk om personskade.

Røykutvikling i bil i Oslo:

Oslopolitiet fikk fredag ettermiddag melding om brann i et kjøretøy på Væringkleiva.

- Skal være spredningsfare til en bil som er parkert ved siden av den brennende bilen, skrev politiet.

I en oppdatering avkrefter politiet dette:

- Viste seg at det var et varmeapparat som hadde medført en del røyk. Ingen brann.

Brann i fritidsbåt ved Ramsøy:

Hovedredningssentralen melder om brann i en fritidsbåt i nærheten av Ramsøy, skriver Vest politidistrikt.

En redningsskøyte er på vei, i tillegg bistår brannvesenet også med en båt.

Først skrev politiet at de hadde fått opplysninger om at en person var i sjøen.
I en oppdatering informeres det om at en person var om bord, og at det ikke skal ha vært noen i sjøen.

- Redningsskøyten tar med seg personen om bord til land for å bli sjekket av ambulansepersonell. Opplyst å ha fått i seg noe røyk. Slukking pågår ombord i båten.

Coop tilbakekaller karbonadedeig:

Coop tilbakekaller karbonadedeig, fordi det er funnet rester av plast i fire pakker. Plasten er blå og stammer trolig fra plastsekker som kjøttet leveres i før det kvernes til karbonadedeig.

- Selv om plasten skal være lett å oppdage for kundene ønsker vi ikke å ta noen sjanser og kaller tilbake produktene, sier kommunikasjonssjef Harald Kristiansen i Coop Norge.

Tilbakekallingen gjelder Coop karbonadedeig 400 gram med siste forbruksdag 22. oktober 2019.

Les mer her:

Coop tilbakekaller karbonadedeig

Coop tilbakekaller karbonadedeig

dagbladet

Fortsatt alvorlig for 15-åring:

Helsetilstanden til 15-åringen som ble utsatt for en alvorlig voldshendelse på Kapp onsdag 9. oktober er uendret. Det informerer Innlandet politidistrikt i en pressemelding fredag ettermiddag.

Hans far er siktet for drapsforsøk.

Gutten ble funnet livløs i sin bolig. Han ble betegnet som livstruende skadd, og ble fløyet til Ullevål sykehus. Senere ble han betegnet som kritisk skadd, men stabil.

Etterforskningen pågår for fullt og av hensyn til etterforskningen kan ikke politiet gi ytterligere opplysninger i saken.

Drapsforsøket på Toten: Far pågrepet i bilen

Drapsforsøket på Toten: Far pågrepet i bilen

dagbladet

Macron, Merkel og Johnson skal møte Erdogan:

Den franske presidenten Emmanuel Macron skal ha et møte med Tyrkias president Recep Erdogan om militæroperasjonen i Syria, sammen med Tysklands Angela Merkel og Storbritannias Borris Johnson, melder nyhetsbyrået AFP.

65 000 brudd på arbeidsmiljøloven:

Det er registrert over 65 000 brudd på arbeidsmiljøloven i sykehjemsetaten i Oslo siden 2013, ifølge Aftenposten.

Siden 2013 og til 1. september 2019 har det vært 65 694 registrerte lovbrudd på arbeidstidsbestemmer i sykehjemsetaten i Oslo, skriver avisa.

To tredjedeler av alle brudd skyldes ulovlig søndagsarbeid for ekstravakter. Altså at det arbeides flere søndager på rad, skriver etaten. Oversikten viser at det har blitt færre lovbrudd de siste årene, men at de fortsatt er høye.

(NTB)

Utsetter avgjørelse om Kvænangen:

Kommunaldepartementet vil i begynnelsen av neste uke avgjøre om de godtar at et forhåndsstemme-lokale i Kvænangen stengte for tidlig, melder NRK.

- Kommunen får beskjed om departementets avgjørelse før konstitueringen av det nye kommunestyret på onsdag, sier ordfører Eirik Losnegaard Mevik til NRK.

Nytt politihelikopter på vei til Norge:

Det tredje av politiets nye helikoptre kan lande på Gardermoen fredag. Helikopteret er nå i Danmark, men flyr videre til Norge hvis været tillater det.

Helikopteret startet ferden fra fabrikken i Italia på onsdag. Etter en landing i Tyskland, er det nå i Danmark, hvor besetningen venter på bedre vær, slik at de kan fly videre, skriver Politiforum.

De tre nye helikoptrene er av typen AW169, og er produsert av det italienske selskapet Leonardo. De to første ble levert i juni i år.

Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix

Vil fortsette offensiven i Syria:

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan sier han vil fortsette offensiven i Nord-Syria hvis ikke syriske kurdere trekker seg ut innen 120 timer. Det melder Al Jazeera.

Tyrkia og USA ble torsdag enige om midlertidig våpenhvile for at kurdiske styrker kunne forlate området. Tyrkia anklages for brudd på våpenhvilen og for krigsforbrytelser i Syria.

Tips oss!

Tips Dagbladet om gode nyheter!
Vi betaler inntil 10 000 kroner for nyhetstips.

Vi ønsker tips om det som opptar deg: Er du på stedet når noe dramatisk skjer, kan du sende MMS-bilder til 2400. Vet du om store nyhetssaker vi bør undersøke eller skjevheter som bør granskes?
Tips oss på 2400 0000 eller ring 2400 0000.

Vi svarer alle tipsere og belønner månedens beste tipsere. De beste nyhetstipsene betales med 10 000,- Som tipser kan du selvsagt være anonym. Kildevern og husregler.