Nyhetsstudio

Syklist døde etter ulykke i Nordland:

En 45 år gammel syklist som søndag ble sendt til sykehus med alvorlige hodeskader, er onsdag ettermiddag bekreftet død.

Det melder hans arbeidsgiver, ifølge Helgelands Blad.

- På vegne av meg og min familie og firmaet Alstahaug Byggteknikk, kondolerer jeg så mye overfor familien, sier daglig leder Robert Kowalczyk til lokalavisen.

Mannen ble søndag funnet skadd i en undergang, og det er uvisst hvor lenge han hadde ligget der.

- Det er ikke en undergang med mye trafikk i, og han lå ikke sånn til at han var synlig for bilister som kjørte forbi, sa lensmann Tom Giertsen tirsdag.

Politiet tror ikke mannen hadde på seg hjelm da han falt.

Mannen ble først sendt til sykehuset i Sandnessjøen med det som ble beskrevet som alvorlige skader. Han ble siden overført til Universitetssykehuset i Tromsø, som senere opplyste at mannen hadde kritiske skader.

(NTB/Dagbladet)

Studioet fortsetter under annonsen

Slagsmål etter kollisjon:

Politiet i Sør-Øst melder at de onsdag morgen rykket ut etter melding om slagsmål ved Tranbykrysset i Lier.

- Det viste seg å være to biler som hadde kollidert på E18. Den ene føreren hadde blitt sint og dro den andre føreren ut av bilen og la ham i bakken, opplyser politiet.

Ingen ble skadd, opplyser politiet.

En av 20 har opplevd grov vold fra foreldre:

Hver 20. elev på ungdomsskolen har opplevd alvorlig fysisk vold, som sparking, slag med en gjenstand eller å bli banket opp av foreldrene, ifølge en ny rapport.

Rapporten er skrevet av forskere ved Nasjonalt kunnskapssenter om vold og traumatisk stress (NKVTS) og legges fram onsdag.

Det kommer også fram at én av fem har opplevd å bli lugget, kløpet, ristet eller klapset med flat hånd. Nesten én av ti har sett søsken bli slått av en voksen hjemme.

Over halvparten av ungdommene som oppgir å ha vært utsatt for fysisk vold i oppveksten, sier at de også hadde vært utsatt for psykisk vold, som gjentatte ganger å ha blitt latterliggjort, ydmyket eller truet av foreldre. Ungdom som har vært utsatt for fysisk vold hjemme, har også over tre ganger større sjanse for å ha opplevd seksuelle krenkelser fra jevnaldrende, ifølge forskerne.

- Det å være utsatt for vold er sjelden isolert til én spesifikk type vold. Derfor er det viktig å se på helhetsbildet når man undersøker vold og overgrep blant barn og unge, forteller Gertrud Sofie Hafstad, forsker og prosjektleder ved NKVTS.

- Får en voksen vite at et barn har vært utsatt for én form for vold, er det viktig å undersøke hvorvidt barnet eller ungdommen også er utsatt på annet vis, fortsetter hun.

(NTB)

Melding om brann i bygård:

Vest politidistrikt melder at fler enheter fra brann, helse og politi rykker ut til en bygård i Bergen etter melding om brann. Det skal være sett flammer og en del røyk på stedet.

Framme på stedet viser det seg at det er brann i en motorsykkel som står i en bakgård. Politiet ber at beboere i området holder vinduene lukket.

Kort tid etter at politiet meldte om brannen, er den slukket.

Dømt til fengsel for å ha sendt penisbilder:

En mann i 20-årene er dømt til 60 dagers fengsel etter at han sendte bilder av sin egen penis til flere jenter.

Mannens mange bilder, blant annet av sitt eget kjønnsorgan, såkalte penisbilder eller «dickpics», ble sendt til åtte jenter i 16-17 årsalderen. Han brukte meldingstjenesten Snapchat og bildene ble fulgt opp av skriftlige meldinger til jentene, skriver Fædrelandsvennen.

I Kristiansand tingrett forklarte mannen at han ikke tenkte seg om da han gjorde handlingene, og at det ble en vane. Han var klar over at jentene ikke ønsket slike bilder han sendte dem, men han gjorde det likevel.

Domstolen kuttet aktors påstand om fengsel i 75 dager til 60 dagers fengsel. Halvparten av straffen er gjort betinget, slik at han må sone 30 dager.

- Seksuelt krenkende atferd over internett er et økende problem i samfunnet, og allmennpreventive hensyn taler for at det i utgangspunktet reageres strengt, står det i dommen.

(NTB)

Kosmetikkgigant har fått nye eiere:

Bare to dager etter at det ble åpnet konkurs i kosmetikkjedene Vita og Loco står nye eiere klare til å overta.

Det er bostyrer Tom Hugo Ottesen som opplyser dette til Dagens Næringsliv. Sent tirsdag kveld bekreftet Ottesen at restruktureringsselskapet Jotunfjell Partners blir de nye eierne av Vita og Loco.

- Boet er fornøyd med å få videreført drift. Normale forhandlinger, skriver han i en tekstmelding til avisen.

Flere interessenter meldte seg etter at konkursen var et faktum.

Jotunfjell Partners har kjøpt både varelager og rettigheter til varemerkene, men ønsker ikke å kommentere ytterligere. Selskapet har spesialisert seg på å kjøpe opp selskaper i krise. I fjor tok de over butikkjeden Enklere Liv.

(NTB)

Kosmetikkgigant konkurs

Kosmetikkgigant konkurs

dagbladet

Dropper konferanse i protest:

En rekke store amerikanske medier uteblir fra Saudi-Arabias investeringskonferanse for andre år på rad på grunn av drapet på journalisten Jamal Khashoggi.

USAs handelsminister Steven Mnuchin, rådgiver Jared Kushner og tre andre høytstående amerikanske politikere kommer imidlertid til å delta på Saudi-Arabias internasjonale investeringskonferanse kalt «Davos i ørkenen», ifølge Reuters.

Men nok en gang kommer ikke mediegiganter som Fox Business Network, CNN, CNBC, Bloomberg Media, New York Times og Financial Times å delta, ifølge Hollywood Reporter.

I fjor uteble mange utenlandske toppsjefer på grunn av Khashoggi-drapet.

Målet med den prestisjetunge konferansen er å framstille Saudi-Arabia som et trygt og lukrativt investeringsland.

Saudi-Arabias mektige kronprins, Mohammed bin Salman, tok for ikke lenge siden «fullt ansvar» for drapet på Jamal Khashoggi, men nekter for å ha beordret det. CIA mener at kronprinsen personlig beordret drapet.

Etter drapet ble liket av Khashoggi etter alt å dømme partert. Det er aldri funnet.

Saudi-Arabia har stilt elleve personer for retten og har lagt ned påstand om dødsstraff for fem av dem.

(NTB)

Chiles president ber om unnskyldning:

Chiles president Sebastián Piñera ber om unnskyldning for ikke å ha forutsett utbruddet av sosial uro og opptøyer som har lammet det søramerikanske landet.

- Jeg kjenner igjen denne mangelen på innsikt og beklager til mine landsmenn, sa Pinera i en tale fra presidentpalasset i Santiago tirsdag.

Til sammen 15 personer har mistet livet under demonstrasjonene som de siste dagene har preget Chile. Det opplyste myndighetene tirsdag. Mer enn 2.600 personer er pågrepet i de voldelige opptøyene.

Uroen tok til lørdag og startet etter at myndighetene besluttet å øke prisen på metrobilletter. Frustrasjonen har senere blitt rettet mot president Sebastián Piñera og hæren.

Tirsdag ble det holdt et krisetoppmøte med den chilenske president Piñeras koalisjonsregjering og folkevalgte for å takle ulikhetene som har gitt grobunn for protestene.

(NTB)

Melding om boligbrann:

Nødetatene er på stedet etter melding om en boligbrann i Sarpsborg natt til onsdag. Brannvesenet melder at det dreier seg om røykutvikling fra andre etasje i bygget.

Slokking iverksettes.

Ifølge politiet er det seks leiligheter i bygget, og samtlige beboere skal være ute.

Mistet begge hendene i haiangrep:

En fransk turist mistet begge hendene i et haiangrep utenfor Polynesia. Det melder lokalt brannvesen.

35-åringen skal ha svømt i havet i forbindelse med en utflukt for å se hvaler, ifølge Daily Telegraph. Det var da haien, av typen hvitfinnet hai, angrep henne i bryst og armer.

- Heldigvis for henne, var det to sykepleiere på stedet som kunne gi livreddende førstehjelp, opplyser brannmann Jean-Jaques Riveta til AFP.

Kvinnen mistet mye blod, og tilstanden var kritisk. Hun ble sendt til Tahiti, der hennes tilstand nå anses som stabil.

Haiangrep er en sjeldenhet i Polynesia, men to personer har blitt drept av hai i området bare i år. Hvitfinne-haien anses som en av de mest aggressive.

Foto: Carlos Villoch/REX/NTB Scanpix

Opposisjonen i Bolivia oppfordrer til streik:

Opposisjonsgrupper i Bolivia oppfordrer til en landsomfattende generalstreik etter de voldelige protestene som har oppstått etter presidentvalget i landet.

Representanter for sivilsamfunnsorganisasjoner fra Bolivias seks regioner støttet opp om å forlenge en streik som opprinnelig skulle gjennomføres tirsdag i landets største by Santa Cruz.

Organisasjonene sa at en generalstreik vil fortsette til demokratiet og borgernes vilje blir respektert.

En paraplyorganisasjon av fagforeninger og bondeorganisasjoner som støtter den sittende presidenten Evo Morales, ba medlemmene sine om å forsvare de offisielle resultatene.

- Vi vil gå ut på gatene og på veiene for å forsvare demokratiet og stemmene fra bolivianere, sa lederen for den største fagforeningen, Juan Carlos Guarachi, etter et møte med Morales.

Evo Morales gikk seirende ut av første runde av presidentvalget i Bolivia, til anklager om fusk og uregelmessigheter fra opposisjonen og observatører.

Hovedutfordreren Carlos Mesa ser ut til å ha fått drøyt 37 prosent av stemmene, og de to kandidatene må dermed møtes til omkamp 15. desember. Mesa anerkjenner imidlertid ikke resultatet og anklaget Morales og sosialistpartiet MAS for valgfusk.

Kort tid etter ble det opptøyer og sammenstøt mellom tilhengere og motstandere av Morales i hovedstaden La Paz, og i byen Sucre ble valgkommisjonens hovedkvarter påtent.

(NTB)

Tips oss!

Tips Dagbladet om gode nyheter!
Vi betaler inntil 10 000 kroner for nyhetstips.

Vi ønsker tips om det som opptar deg: Er du på stedet når noe dramatisk skjer, kan du sende MMS-bilder til 2400. Vet du om store nyhetssaker vi bør undersøke eller skjevheter som bør granskes?
Tips oss på 2400 0000 eller ring 2400 0000.

Vi svarer alle tipsere og belønner månedens beste tipsere. De beste nyhetstipsene betales med 10 000,- Som tipser kan du selvsagt være anonym. Kildevern og husregler.