Nyhetsstudio

Syklist fløyet til sykehus fra preikestolveien:

En syklist som lå i veien ved preikestolvegen i Rogaland er fløyet til Stavanger universitetssykehus med luftambulanse.

Skadeomfanget til syklisten er ikke klart, men Sør-Vest politidistrikt skriver på Twitter at han skal ha blødd fra hodet. Mannen er i 50-årene.

Det var tidligere trafikale problemer på stedet, men dette skal nå ha løst seg opp.

Studioet fortsetter under annonsen

Demokratene vil stoppe Trumps G7-planer på privat golfklubb:

USAs president Donald Trump vil holde neste års G7-møte på sin private golfklubb i Miami. Demokrater har lagt fram et lovforslag som kan stoppe planene.

Lovforslaget kalt «Trump's heist undermines the G-7 act» går ut på at dersom det blir vedtatt, kan alle midler som skal brukes på møtet, bli stoppet.

Dersom det blir vedtatt, vil Det hvite hus også bli tvunget til å levere over alle relevante dokumenter om hvordan Trump-administrasjonen kom fram til at presidentens private golfanlegg var det beste valget.

– Utsiktene om at Trump-administrasjonen ville tilsidesette grunnloven for å fylle presidentens lommer ved å holde det kommende G7-toppmøtet og reklamere for presidentens vaklende eiendommer, er svært urovekkende, sier demokraten Bennie Thompson i Representantenes hus.

Det er ventet at forslaget vil få flertall i Representantenes hus, der demokratene har flertall, men ikke i Senatet, der republikanerne er i majoritet.

Beslutningen om å holde G7-toppmøtet på Trumps Doral-anlegg i Miami 10.–12. juni har fått kritikk, særlig i lys av at kunngjøringen kommer i en tid der Trump anklager sin demokratiske rival Joe Bidens familie for å ha hatt personlig vinning av den tidligere visepresidentens politiske embete.

Golfklubben Trump National Doral Miami er Trump-familiens mest innbringende eiendom, ifølge The New York Times. Men eiendommen går derimot i økonomisk motbakke. I mai meldte avisen at stedets netto driftsinntekter hadde falt med 69 prosent på to år.

Ifølge fungerende stabssjef Mick Mulvaney var det en viktig årsak i valg av lokaler at alle de utenlandske delegasjonene og pressen kunne bo på samme sted.

(NTB)

Biden gjør byks på måling:

Tidligere visepresident Joe Biden øker forspranget til de andre demokratene som vil bli partiets presidentkandidat på en fersk måling.

En måling Reuters /Ipsos har gjort, viser at 21 prosent av de spurte demokratiske og uavhengige velgerne sier de ville ha stemt på Joe Biden, en økning på 3 prosentpoeng fra en lignende måling fra september.

Den kandidaten som nest flest ville ha stemt på, er Vermont-senator Bernie Sanders. Han får 16 prosent av stemmene på målingen. 15 prosent sier de ville ha stemt på senator Elizabeth Warren fra Massachusetts.

5 prosent sier de ville ha stemt på borgermester Pete Buttigieg i South Bend i Indiana, mens kongressmannen Beto O'Rourke fra Texas får 3 prosent på målingen.

Målingen viser også at Biden langt fra kan ta det for gitt at han blir nominert. For 1 av 5 i samme måling sier de ikke har bestemt seg for hvem de vil stemme på, og nesten 2 av 3 sier de fortsatt kan endre mening.

Målingen ble utført 17. og 18. oktober. Feilmarginen er på rundt 4 prosent.

(NTB)

Mann til sykehus etter voldshendelse i Eidsvoll:

Klokka 01.34 fikk politi i Øst inn melding om en grov voldshendelse på Eidsvoll.

- Vi fikk melding om at det var en slåsskamp der det var en mann som lå nede, det var to mot en. Han ble slått ned, også gikk de løs på ham mens han lå nede. De sparket eller trampet på ham, sier operasjonsleder Gisle Sveen.

Politiet rykket ut til stedet, og fikk gode beskrivelser av gjerningspersonene. De, to menn i 30-åra, ble pågrepet på et spisested ikke langt unna.

- Fornærmede, en mann i 40-åra ble kjørt til Ahus. Han var beruset, og hadde nedsatt bevissthet. Han hadde blodutredelser i ansiktet, og det kan være mistanke om alvorlig hodeskade, sier Sveen.

Politiet har gjennomført flere vitneavhørt. En av de pågrepne mennene skal også ha vært aggressiv i forkant av voldsepisoden.

- Vi har ikke fått noen klar årsakssammenheng. Det som er på det rene er at det har vært et kraftig overtak for den ene part Det er vold mot en som ligger nede. Uavhengig av utfallet så er det en grov voldshendelse, sier Sveen.

Kvinne truffet av slag under slåssing på togstasjon:

Politiet i Øst rykket rundt klokka kvart på ett ut til melding om slåssing med flere involverte på Lillestrøm stasjon.

«Kontroll på en mann som sto med bar overkropp og slo løs med belte», skriver politiet på Twitter.

En kvinne skal ha blitt truffet av et slag i hodet, og får behandling.

- Vi fikk melding om møljeslagsmål. Vi fikk ganske raskt kontroll på stedet. Det var flere der som var aggressive, tre personer ble anholdt, sier operasjonsleder Gisle Sveen til Dagbladet.

Kvinnen som hadde blitt truffet i hodet hadde fått en «donaldkul».

- Det ser ut som det er vanskelig å identifisere en gjerningsperson. Det var en som slo rundt seg med belte, men om han er fornærmet eller gjerningsperson, er ikke godt å si, sier Sveen.

Politiet har sikret seg videobevis, men de gir ikke noe klart bilde av hverm som er gjerningsperson.

- Det bli eventuelt anmeldelse i ettertid, sier Sveen.

De har sikret seg personalia av de involverte, som ble bortvist fra Lillestrøm sentrum.

Trump har nominert ny energiminister:

USAs president Donald Trump har nominert viseenergiminister Dan Brouillette til landets nye energiminister.

Trump skriver på Twitter fredag at den sittende energiministeren Rick Perry går av ved årsskiftet. Hans avgang ble bekreftet torsdag.

- Jeg ønsker å takke energiminister Rick Perry for den fremragende jobben han har gjort. Han fratrer på slutten av året for å gjøre andre oppgaver. Rick var en fantastisk guvernør i Texas og en fantastisk energiminister. Han er også min venn, skriver USAs president.

Trump skriver videre at han ikke tviler på at Dan Brouillette kommer til å gjøre en god jobb som ny energiminister.

(NTB)

Bil i fjellvegg i Bergen:

En bil med fire personer kjørte i 22.30-tida i fjellveggen i Fana sør i byen. Alle i bilen pådro seg skader, melder Vest politidistrikt.

- En av de involverte blir kjørte til traumemottak, tre kjøres til legevakta, melder politiet i en oppdatering.

Årsaken til ulykken er ikke kjent.

Tore Fanebust ved 110-sentralen opplyser til Bergens Tidende at bilen snurret rundt, og at det er store materielle skader på kjøretøyet.

Krokeidevegen, hvor ulykken skjedde, er tidvis tett trafikkert fordi den er atkomsten til ferja til Austevoll. Trafikken dirigeres på stedet, opplyser politiet.

Stoltenberg og Pompeo holdt pressekonferanse:

USAs utenriksminister Mike Pompeo har i dag møtt NATO-sjef Jens Stoltenberg. Pompeo har orientert Det nordatlantiske rådet om sitt besøk i Tyrkia denne uken.

Utenriksministeren besøkte Tyrkia som en del av USAs innsats for å forhandle fram en fem dager lang våpenhvile i Nord-Syria.

De to holdt en pressekonferanse klokka 20.40.

- Situasjonen i Syria er skjør og vanskelig, men jeg tror at denne avtalen kan hjelpe med å nedskalere situasjonen og derfor forbedre situasjonen på bakken, sa Stoltenberg.

Situasjonen i Syria er viktig for alle de allierte, forsikret Stoltenberg.
Pompeo dysset ned betydningen av meldingene om at Tyrkia brøt våpenhvilen fredag morgen.

– Det var noe aktivitet i dag, men vi har også sett noe veldig positiv aktivitet, sa Pompeo.

Åtte drept da «El Chapo»-sønn unnslapp:

Åtte personer ble drept da mexicanske styrker mislyktes med å pågripe narkokongen Joaquin «El Chapo» Guzmáns sønn.

Forsvarsminister Luis Sandoval bekreftet fredag at Ovidio Guzmán ble pågrepet og deretter løslatt under kampene i byen Culiacán dagen før. En sivil, et medlem av nasjonalgarden, en fange og fem angripere ble drept.

Sikkerhetsstyrken var på patruljeoppdrag da de passerte et hus og ble beskutt, og de fant Ovidio Guzmán inne i huset, opplyste myndighetene torsdag. Men fredag bekreftet de at aksjonen var planlagt.

- Sikkerhetsstyrken handlet for raskt. Operasjonen var ikke improvisert. Den var planlagt, men det tar tid å skaffe arrestordre. Da aksjonen allerede var underveis, besluttet de å improvisere og forsøke å skaffe arrestordre og pågripe Guzmán, sa forsvarsministeren, som la til at han aldri ble «formelt pågrepet».

Les mer her:

Sønnen til «El Chapo» unnslapp pågripelse

Sønnen til «El Chapo» unnslapp pågripelse

dagbladet

Storbeslag av piller på Gardermoen:

To menn ble i forrige uke stanset av tollerne på Oslo Lufthavn. Til sammen 129 580 tabletter av det smertestillende medikamentet tramadol var pakket ned i fire kofferter, opplyser Tolletaten.

De to mennene kom med et fly fra Etiopia søndag 13. oktober. Saken etterforskes av politiet.

Tramadol er i Norge et reseptpliktig legemiddel med strenge krav til innførsel. Flere europeiske land har klassifisert tramadol som narkotika. Tidligere i år ble legemiddelet forbudt av det internasjonale sykkelforbundet (UCI).

I juni i år gjorde tollere flere beslag av til sammen minst 260.000 tabletter tramadol på Gardermoen.

(NTB)

Nesten 130 000 tabletter med det smertestillende medikamentet Tramadol ble beslaglagt av tollere på Oslo lufthavn 13. oktober. Foto: Tolletaten / NTB scanpix

Massekollisjon på E18:

Fire biler var i ettermiddag involvert i en ulykke på E18 ved Asker i retning Drammen. Tre av bilene fikk store materielle skader og vil bli tauet vekk.

- Av de åtte personene som befant seg i disse bilene er én fraktet til sykehus og to til legevakt, sier operasjonsleder Line Skott i Oslo politidistrikt til NTB.

Tilstanden til førstnevnte er ikke kjent, men vedkommende var bevisst.

Oslo politidistrikt melder i 18.40-tida at totalt sju personer undersøkes av helsepersonell.

- Disse er formentlig lettere skadd. Én er likevel kjørt til traumemottak for ytterligere undersøkelser, skriver politiet på Twitter.

Ulykken skjedde like før Holmenkrysset, og venstre og midtre felt ble sperret. Det fikk innvirkning på fredagsrushtrafikken, men politiet meldte at trafikken fløt greit forbi i det resterende høyre feltet.

- Medfører også en del kø mellom Asker og Holmen i inngående retning, skrev Vegtrafikksentralen.

Klokka 17.30 melder Vegtrafikksentralen at veien er åpen for normal trafikk igjen.

Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet

Tips oss!

Tips Dagbladet om gode nyheter!
Vi betaler inntil 10 000 kroner for nyhetstips.

Vi ønsker tips om det som opptar deg: Er du på stedet når noe dramatisk skjer, kan du sende MMS-bilder til 2400. Vet du om store nyhetssaker vi bør undersøke eller skjevheter som bør granskes?
Tips oss på 2400 0000 eller ring 2400 0000.

Vi svarer alle tipsere og belønner månedens beste tipsere. De beste nyhetstipsene betales med 10 000,- Som tipser kan du selvsagt være anonym. Kildevern og husregler.