Nyhetsstudio

El Chapo dømt til livstid i USA:

Den mexicanske narkoforbryteren Joaquin «El Chapo» Guzman (62) er som ventet dømt til livstid i fengsel av en domstol i New York.

Guzman ble av en jury i februar kjent skyldig på alle tiltalepunkter, som omfattet drap, hvitvasking av penger og smugling av mange tonn tunge narkotiske stoffer til USA.

62-åringens kone ankom onsdag den tungt bevoktede føderale domstolen i Brooklyn, hvor straffeutmålingen ble lest opp.

Det var ventet at Guzman kom til å bli dømt til fengsel på livstid uten mulighet for prøveløslatelse. Soningen skjer trolig i et høysikkerhetsfengsel i Florence i delstaten Colorado.

Spenningen rundt onsdagens rettsmøte var derfor mest knyttet til hva han ville si da dommeren ga ham ordet i rettssalen.

Her hevdet han at han er blitt nektet en rettferdig rettssak, mens «hele verden så på». 62-åringen sa videre at saken er blitt svertet av uriktig opptreden fra jurymedlemmer og klaget over fengslingsforholdene i New York.

«El Chapo» er tidligere leder for det mexicanske Sinaloa-kartellet og sto i flere år på magasinet Forbes' liste over verdens mektigste personer.

Rettssaken i New York pågikk i tre måneder, og retten fikk et oppsiktsvekkende innblikk i driften av et av verdens største narkokarteller.

(NTB)

Foto: NTB Scanpix / AP
Narkoimperiet lever videre: - Ingen blir større enn ham

Narkoimperiet lever videre: - Ingen blir større enn ham

dagbladet
Studioet fortsetter under annonsen

Alvorlig skadd etter ulykke:

En person er alvorlig skadd etter en trafikkulykke på E18 ved Høvik i Bærum, melder politiet i Oslo på Twitter.

«Trolig en singelulykke, hvor kjøretøyet har kjørt inn i autovernet», skriver politiet på Twitter.

Den skadde person er brakt til sykehus. Ulykken skjedden ved avkjøringsrampen til Jetstasjonen på Høvik.

«Vi etterforsker ulykken, dirigerer trafikk og følger opp den skadde, som trolig var alene i bilen», skriver politiet.

– Det tyder på at han har kjørt på avkjøringsrampen og deretter truffet autovernet, sier operasjonsleder Tor Jøkling til NTB.

Politiet mistenker at det er snakk om høy hastighet, blant annet fordi samtlige airbager i bilen var utløst.

Ulykka fører til litt trafikale problemer på stedet inntil videre.

Trump dropper å holde G7-møtet på sin private golfklubb:

Sterk motstand har ført til at president Donald Trump ikke lenger vurderer å holde G7-toppmøtet på sin private golfklubb i Miami neste år.

I en melding på Twitter lørdag skriver den amerikanske presidenten at han trodde han «gjorde noe veldig bra» for landet ved å tilby å bruke Doral-anlegget han eier i Miami til G7-møtet 10.–12. juni neste år.

– Basert på både mediene og demokratenes gale og irriterende fiendtlighet, vurderer vi ikke lenger Trump National Doral-anlegg i Miami som et sted å holde G7-toppmøtet i 2020, skriver han og fortsetter:

– Vi skal begynne å se etter et annet sted, inkludert muligheten for Camp David, umiddelbart.

Camp David er presidentembetets landsted i Maryland.

I to andre meldinger på Twitter skrev Trump at han tilbød å huse G7-møtet gratis.

– Eiendommen er stor, flott, er på hundrevis av dekar, ved Miamis internasjonale flyplass, har enorme ballrom og møterom, og hver delegasjon kan ha sin egen bygning på 50 til 70 enheter. Det er bedre enn andre alternativer, skriver han og fortsetter:

– Jeg kunngjorde at jeg ville være villig til å gjøre det ubetalt eller, hvis det er lovlig, med null kostnader for USA. Men som vanlig ble de fiendtlige mediene og deres demokratiske partnere gale.

Beslutningen om valg av sted har fått kritikk, særlig i lys av at kunngjøringen kommer i en tid der Trump anklager sin demokratiske rival Joe Bidens familie for å ha hatt personlig vinning av den tidligere visepresidentens politiske embete.

(NTB)

Mann slått ned av flere personer:

En mann skal ha blitt slått ned av flere personer i Slemdalsveien i Oslo, skriver politiet i Oslo på Twitter.

Vedkommende kan være skadet, og politi og ambulanse er på åstedet.

«Gjerningspersonene har løpt fra stedet. Vi ivaretar fornærmede og søker etter flere yngre gutter med caps», skriver politiet på Twitter.

Det var offeret selv, en mann i 20-åra, som sa at han trengte ambulanse.

- Gjerningspersonene blir beskrevet som ungdommer med utenlandsk bakgrunn. Det skal ha vært fem stykker som løp fra stedet. De skal være cirka 18 år, ha mørke klær, en hadde muligens en blå jakke og to hadde caps, sier operasjonsleder Tor Jøkling, til Dagbladet.

Politiet søker nå i området, for å se om de kan finne noe de kan knytte til voldsepisoden.

- Det hender at vi kan plukke ut folk på at de er andpustne eller får dårlig samvittighet når de ser oss. Vi får ofte litt klaff selv om vi ikke har så god beskrivelse, sier Jøkling.

Fornærmede skal ha blitt slått og sparket flere ganger i ansiktet.

- Det er nok en stygg voldsepisode, dessverre, sier Jøkling.

Oppdateres

Mann angrepet av ungdomsgjeng i heis i Oslo:

En mann i 40-årene ble natt til søndag angrepet av en gjeng med ungdommer i en heis på Romsås senter i Oslo. Mannen behandles på sykehus.

Hendelsen skal ha skjedd rundt en halvtime etter midnatt.

– I heisen fra perrongen og opp til senteret skal han ha blitt angrepet og slått av det som beskrives som en gjeng med ungdommer, forteller operasjonsleder Tor Jøkling i Oslo politidistrikt til NTB.

Ambulansepersonell ble sendt til stedet der de fant fornærmede omtåket, med kutt i ansiktet og smerter i kroppen. Han er kjørt til sykehuset. Tilstanden hans er ukjent.

Det var en venn av fornærmede som varslet politiet omtrent klokken 1, en halvtime etter at volden fant sted. Fornærmede selv husker ikke noe av hendelsen.

– Men det er angivelig veldig bra videoutstyr både i heisen og på senteret. Søndag kan vi forhåpentligvis hente ut bilder og se både hendelsen, alvorlighetsgraden og hvem som sto bak, sier Jøkling. Foreløpig er det ingen mistenkte i saken.

Operasjonslederen vil ikke spekulere rundt om det er snakk om blind vold.

(NTB)

Ung gutt ranet. Fem pågrepet:

En mindreårig gutt ble i natt ranet og slått med belter av flere gjerningspersoner på Bøler i Oslo.

- Cirka halv tolv meldte gutten til oss at han hadde vært i området Bøler og hadde blitt ranet av cirka 10 ungdommer. Han ble fratatt jakke og mobiltelefon og slått med et belte, forteller operasjonsleder Tor Jøkling ved Oslo politidistrikt til Dagbladet.

Politiet rykket raskt ut til stedet. De foretok en straksetterforskning, som førte til at de nå har anholdt fem personer.

Dette dreier seg om ungdommer i 15-årsaderen.

- Vi er i kontakt med jurist, for å vurdere hva vi skal gjøre. Vi er ikke glad i å kjøre mindreårige i arresten, men man har nok senka terskelen litt. Det er dessverre mange mindreårige som står for alvorlig kriminalitet, sier Jøkling.

Noe seinere på natta kunne politiet melde på Twitter at de mistenkte ikke kjøres i arrest, «blant annet på grunn av sin lave alder». De vil bli avhørt og fulgt opp i ettertid.

Fornærmede skal ikke være alvorlig fysisk skadd.

- Men som alltid er det nok ganske traumatisk å bli utsatt for et ran, sier Jøkling.

- Dette er en stygg sak.

Mann pågrepet for voldtekt i Østfold:

En mann ble lørdag pågrepet og siktet for voldtekt av en kvinne i 20-årene Østfold.

Voldtekten skal ifølge VG ha skjedd natt til lørdag i en liten kommune i Østfold.

Politiet etterforsker saken, har gjort åstedsundersøkelser og avhør av blant annet vitner.

Fordi det er tidlig i etterforskningen, ønsker ikke jourhavende jurist Mosen Latif i Øst politidistrikt å kommentere saken ytterligere.

(NTB)

Masseslagsmål i Oslo:

Politiet i Oslo har rykket ut til Youngstorget, der cirka 20 personer skal være innblandet i slagsmål.

«Vi er på vei med patruljer og ambulanser», skriver politiet på Twitter.

- Det var snakk om et tjuetalls personer som hadde barka sammen. Vi fikk mange nødtelefoner på kort tid, forteller operasjonsleder Tor Jøkling ved Oslo politidistrikt.

I det politiet kom til stedet, skjer det som ofte skjer: De involverte løp i alle retninger.

- Vi har stanset en gruppe på cirka sju stykker. Vi er i kontakt med en som skal ha blitt slått mot hodet flere ganger. Han framstår som våken og uskadd, men vi har en ambulanse på vei til stedet, sier Jøkling.

Foreløpig har ikke politiet helt oversikt over hendelsen, men de involverte skal stort sett være unge gutter i 16-18-årsalderen.

Ifølge vitner skal det innledningsvis ha sett ut som to grupperinger som gikk på hverandre, men det skal altså ha gått hardest ut over en person.

Oppdateres

Bolig overtent på Jæren:

Rett før klokka 18.30 melder politiet i Sør-Vest at nødetatene rykker ut etter melding om brann i en enebolig i Klepp på Jæren.

Ifølge lokalavisa Jærbladet er huset fullstendig overtent. Det bekrefter politiets operasjonsleder, Toralv Skårland, overfor Dagbladet.

- Vi jobber ut fra hypotesen at alle er ute av huset. Det som er kritisk på stedet nå, er en viss risiko for spredning til driftsbygg.

I tillegg er det bekreftet at det er to gassflasker inne i huset.

- Det medfører at vi jobber ut fra en sikkerhetssone på en radius på 300 meter fra huset nå.

Han bekrefter at naboer innenfor denne radiusen blir evakuert.

Enebolig overtent på Klepp - gassflasker inne i huset

Enebolig overtent på Klepp - gassflasker inne i huset

dagbladet

Ønsker tips etter påkjørsel:

I kveld ble en mann påkjørt i Arendal, ifølge Agder politidistrikt. Fører av bilen kjørte fra stedet.

- Fornærmede er oppegående og undersøkes av helsepersonell, skriver politiet.

Påkjørselen skjedde ved Rema 1000 på Myrene, skriver politiet og informerer om at en sort Mercedes skal være involvert. Politiet ønsker at vitner ringer til politiet på 02800.

Mann skadd i speedflyer-ulykke:

En mann i 20-åra er skadd etter at speedflyeren hans traff en stein i det den skulle ta av i Myrkdalen i Voss, melder Vest politidistrikt. Hendelsesforløpet skal være ukjent, ifølge politiet.

- Mannen er påført smerter i rygg. Han blir flydd til Haukeland sykehus med luftambulanse, opplyser politiet på Twitter. Han skal ikke ha ytterligere skade enn dette.

Hendelsen skal ha skjedd i nærheten av det såkalte Kari Traa-trekket.

En speedglider eller speedflyer er en separat utgave av paragliding, med veldig små vinger, opplyser Norges Luftsportforbund på sine nettsider.

Tips oss!

Tips Dagbladet om gode nyheter!
Vi betaler inntil 10 000 kroner for nyhetstips.

Vi ønsker tips om det som opptar deg: Er du på stedet når noe dramatisk skjer, kan du sende MMS-bilder til 2400. Vet du om store nyhetssaker vi bør undersøke eller skjevheter som bør granskes?
Tips oss på 2400 0000 eller ring 2400 0000.

Vi svarer alle tipsere og belønner månedens beste tipsere. De beste nyhetstipsene betales med 10 000,- Som tipser kan du selvsagt være anonym. Kildevern og husregler.