Nyhetsstudio

Tharald Halvorsen

To personbiler kolliderte:

Finnmark politidistrikt skriver på Twitter at to personbiler har kollidert i Vadsø. Skadeomfanget er foreløpig ukjent.

- Fører av den ene bilen, en mann i 60-årene, er fraktet til helsesenteret for sjekk. Det skal ha vært en personbil som kjørte inn i siden på en annen personbil, skriver politiet.

Studioet fortsetter under annonsen
Torun Støbakk

Syklist fraktet til sykehus i Ålesund:

Politiet rykket torsdag morgen til en ulykke i Ålesund. De meldte først at en bil og syklist hadde kollidert, men korrigerte senere opplysningen. Syklisten skal være den eneste involverte.
Det er trolig heller ikke noen trafikkhendelse.

- Det ser ut som om det er et illebefinnende. Syklistne skal ifølge vitner ha falt av sykkelen. Han er fraktet til sykehus, sier operasjonsleder Roar Fylling i Møre og Romsdal politidistrikt.

Hendelsen ble meldt kl 7.25 torsdag morgen.

Saken oppdateres

Torun Støbakk

Politiet snevrer inn tidsrommet for Hagen-forsvinningen:

Politiet har snevret inn tidsrommet for når de mener Anne-Elisabeth Hagen ble fraktet vekk fra hjemmet sitt på Lørenskog.

To uker før det er ett år siden 68 år gamle Anne-Elisabeth Hagen forsvant, går politiet ut med at de mener å vite nærmere når kvinnen ble tatt fra hjemmet i Sloraveien på Lørenskog, skriver VG. Hittil har etterforskningen i regi av Øst politidistrikt gått ut på at kvinnen forsvant fra hjemmet en gang mellom klokken 9.15 og 13.30 onsdag 31. oktober i fjor.

Til VG sier politiet nå at etterforskningen tyder på at Anne-Elisabeth Hagen ble utsatt for noe kriminelt innenfor et kortere tidsrom enn tidligere opplyst.

– Slik vi vurderer det nå, er det aktuelle tidsrommet begrenset til mellom da Anne-Elisabeth Hagen var i telefon med et familiemedlem klokken 9.14 og til et tidspunkt tidlig på formiddagen, sier politiinspektør Tommy Brøske til avisen.

Etter hva avisen selv har kartlagt, slutter Anne-Elisabeth Hagen å svare på henvendelser etter den kjente 9.14-samtalen. En elektriker avisen har snakket med, har fortalt at han forsøkte å ringe klokken 9.48, altså 34 minutter senere, uten å få svar. Flere andre familiemedlemmer ringer også til kvinnen i løpet av formiddagen uten å få svar.

Klokken 13.30 kommer ektemannen Tom Hagen hjem. Han varsler politiet en halv time senere.

Etterforskningslederen opplyste i forrige uke at politiet jobber med prosjekter som kan bidra til en oppklaring av saken, men han tør ikke anslå hvor stor sjansen er for at politiet skal nå målsettingen sin om å løse saken.

(NTB)

Torun Støbakk

Kraftig eksplosjon i Stockholm:

Det har vært et kraftig smell på Södermalm i Stockholm natt til torsdag. Bombegruppen er på plass. Ingen skal ha blitt skadd.

– Vi vet ikke helt hva som har skjedd, om det er en gasslekkasje eller om det er en form for eksplosjon, sier Peter Asp i politiet i Stockholm til nyhetsbyrået TT.

Den nasjonale bombegruppen er på plass. De var først på vei til Vaxholm da noe tidligere på natten hadde detonert i et lokale, men politiet sendte dem til Södermalm siden det bor flere mennesker der.

Det har ikke kommet meldinger om skadde, og politiet har ikke beordret noen evakuering.

(NTB)

Frode Andresen

AFP: 35 døde i bussulykke i Saudi-Arabia:

Natt til torsdag melder statlige medier i Saudi-Arabia at 35 utenlandske statsborgere har omkommet i en bussulykke, ifølge nyhetsbyrået AFP.

Bussen skal ha kollidert med en anleggsmaskin.

Dagbladet følger saken!

Frode Andresen

Brann i bolig i Oppland:

Natt til torsdag melder Innlandet politidistrikt at det brenner i en enebolig på Vågå i Oppland.

Brannen ble oppdaget av en forbipasserende, som varslet nødetatene.

I boligen befant det seg to voksne og tre barn. Alle er i god behold, opplyser politiet.

Frode Andresen

Mann til sykehus etter ulykke med elsparkesykkel:

Natt til torsdag melder Sørvest politidistrikt at en mann i 40-åra er blitt fraktet til akuttmottaket ved Stavanger universitetssykehus etter å ha falt av en elektrisk sparkesykkel.

Politiet ble varslet om ulykken klokka 02.33.

Mannen var ved bevissthet da politiet ankom stedet, og det er ingenting som tyder på at andre personer var involvert.

Politiet mistenker at mannen var beruset, opplyser de. Derfor vil det bli tatt blodprøver av ham.

Frode Andresen

Catalonias leder: Volden må stoppe:

Etter tre dager med protester i Barcelona ber Catalonias regionpresident Quim Torra demonstrantene stoppe med de voldelige sammenstøtene.

- Vi vil ikke tillate hendelser som de vi ser i gatene. Dette er nødt til å stoppe nå. Det er ingen grunn å brenne biler eller gjøre annen hærverk, sa Torra i en TV-tale onsdag og fortatte:

- Vi fordømmer volden, skriver Reuters.

Over 200 personer er skadd i tumultene, blant dem også mange politifolk.

(NTB)

Frode Andresen

Truer med flere sanksjoner mot Tyrkia:

USAs finansminister Steven Mnuchin sier at Tyrkia kan vente seg flere økonomiske sanksjoner dersom de ikke er med på å forhandle om en våpenhvile.

- Ytterligere sanksjoner kommer hvis de ikke innleder en våpenhvile, sier Mnuchin onsdag.

USA har allerede blant annet innført sanksjoner mot tre tyrkiske ministre og hevet tollen på tyrkisk stål med 50 prosent.

(NTB)

Lars Martin Gimse

Trumps brev til Erdogan: - Ikke vær en tøffing:

I et brev, sendt fra president Donald Trump til Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan, i etterkant av den mye omtalte telefonstamtalene mellom de to statslederne 9. oktober, advarte Donald Trump Erdogan om hans planlagte Syria-invasjon.

Brevet åpner han med «la oss komme fram til en god avtale».

«Du ønsker ikke å være ansvarlig for å slakte tusenvis av mennesker, og jeg ønsker ikke å være ansvarlig for å ødelegge Tyrkias økonomi - og jeg vil det», skriver Trump

Han ber videre Erdogan om å «ikke skuffe verden», og skriver at general Mazloum, lederen for den kurdiske militsen Syrian Democratic Forces, er villig til å forhandle, og til å gi «innrømmelser de aldri tidligere har villet gjøre».

«Historien vil stille deg i et godt lys om du gjør dette på den rette og humane måten. Den vil se på deg som djevelen om det ikke skjer gode ting. Ikke vær en tøffing, ikke vær tåpelig», skrev Trump.

En høytstående tjenestemann i Trump-administrasjonen har bekreftet overfor Sky News at brevet er autentisk.

Brevet blir altså lekket bare noen timer etter at Trump under en pressekonferanse benektet at han hadde gitt Erdogan «grønt lys» for å gå inn i Syria.

Under pressekonferansen omtalte også Trump det nå lekkede brevet, og sa at om folk hadde sett dette brevet, så ville alle forstå at han ikke ga Tyrkia grønt lys til en invasjon.

Oppdateres

Amanda Walnum

Elgpåkjørsel på E6:

Politiet i Trøndelag melder rett før klokka 21 om en elgpåkjørsel på E6 sør for Væretunnelen i Trondheim.

- Ingen personskade. Elgen ligger i veien og trafikken står i sørgående felt.

Viltnemda er underveis.

Tips oss!

Tips Dagbladet om gode nyheter!
Vi betaler inntil 10 000 kroner for nyhetstips.

Vi ønsker tips om det som opptar deg: Er du på stedet når noe dramatisk skjer, kan du sende MMS-bilder til 2400. Vet du om store nyhetssaker vi bør undersøke eller skjevheter som bør granskes?
Tips oss på 2400 0000 eller ring 2400 0000.

Vi svarer alle tipsere og belønner månedens beste tipsere. De beste nyhetstipsene betales med 10 000,- Som tipser kan du selvsagt være anonym. Kildevern og husregler.