Nyhetsstudio

Til sykehus etter bilulykke:

En kvinne er natt til lørdag sendt til sykehus etter en utforkjøring i Sandefjord i Vestfold. Sjåføren er pågrepet for promillekjøring.

Kvinnen er innlagt på sykehuset i Tønsberg. Hun var ved bevissthet da hun ble kjørt dit, sier operasjonsleder Marianne Mørk i Sørøst politidistrikt til NTB.

Sjåføren er siktet for promillekjøring. En tredje i bilen er pågrepet etter at han forsøkte å stikke av fra bilen. Mannen disponerer bilen og kan bli siktet for promillekjøring.

Alle tre i bilen er i begynnelsen av 20-årene.

(NTB)

Studioet fortsetter under annonsen

Fly havnet utenfor rullebanen:

Flight TK467 fra Istanbul til Odessa med halenummer TC-JGZ havnet utenfor rullebanen etter landing på Odessa International Airport i Ukraina, opplyser Turkish Airlines i en pressemelding.

134 passasjerer og mannskap ble evakuert fra flyet uten skader.

Hendelsen er under pågående etterforskning.

Store køer ved Oslofjordtunnelen:

Som følge av at en lastebil har mistet et hjul i tunnelen, er den stengt i begge retninger.

Dette skaper store køer på stedet.

Politiet meldte først om hendelsen i 13-tida. Bergingsbil er i 14-tida på plass i tunnelen.

Ny skoletrussel på Østlandet:

Torsdag kveld ble det rettet en trussel mot Smestad skole i Rælingen.

Politiet vurderer det som trygt å være på skolen, og i samråd med rektor er det besluttet at skoledagen går som normalt.

- Vi ser saken i sammenheng med truslene som natt til torsdag ble rettet mot Luhr skole på Lørenskog, Torderød skole i Moss, og skoler andre steder i landet, skriver politiet i en pressemelding.

Politiet etterforsker truslene, og har dialog med andre berørte politidistrikt.

Politiet jobber med ulike teorier om hvem som er avsender, og hvilket motiv som ligger bak.

Nyhetsstudio - Etterforsker flere skoletrusler

Nyhetsstudio - Etterforsker flere skoletrusler

dagbladet

Bil i fjellvegg i Kristiansand:

Nødetatene er på vei til Kristiansand etter melding om at en bil har kjørt i en fjellvegg i Rødstrupeveien.

En person skal være involvert i uhellet.

Skadeomfanget er ikke kjent.

Dømt for å knuse 58 vinduer på rådhuset:

En mann i 40-åra er dømt til sju måneders fengsel og til å betale erstatning til Modum kommune for å ha knust 58 vinduer på rådhuset i Vikersund.

Ifølge dommen fra Kongsberg og Eiker tingrett brøt mannen seg inn i rådhuset to ganger 7. juli i år, hvor han knuste 58 vinduer i andre etasje, skriver Bygdeposten.

Mannen, som er fra nabokommunen Lier, er også dømt for å ha vært i besittelse av amfetamin da politiet pågrep ham, samt for å ha brukt stoffet. Han er også dømt for å ha brutt seg inn ved Slurpen aktivitetshus i Oslo i oktober. Også der ble flere glassruter knust, og han stjal flere PC-skjermer, ifølge dommen.

Retten fant mannen skyldig etter alle tiltalepunktene og dømte ham til fengsel i sju måneder, samt til å betale 139 000 kroner i erstatning til Modum kommune og 36 100 kroner i erstatning til Oslo kommune.

Mannen i 40-åra har erkjent de faktiske forholdene, men erkjenner ikke straffskyld. Han mener han ikke var strafferettslig tilregnelig i gjerningsøyeblikket. Mannen har begrunnet dette med at han var i psykose etter å ha fått ADHD-medisiner han ikke tålte mens han sonet ved Finnerud gård i Modum kommune, ifølge avisa.

Bygdeposten skriver at mannen tidligere er straffedømt ti ganger, senest 22. januar 2019. Ifølge dommen har flere av sakene flere likhetstrekk med forholdene han nå er dømt for.

(NTB)

Har utbetalt 1 million til Nav-ofre:

Så langt har Nav omgjort 57 feilaktige saker i Nav-skandalen. Det er betalt ut rundt 1 million kroner til folk som har fått urettmessige krav.

- Nav har omgjort 57 vedtak om etterbetaling, hvorav 8 vedtak er delvis omgjort. Delvis omgjøring skyldes at personene har opphold både innenfor og utenfor EØS-området, opplyser kommunikasjonsrådgiver Silje Helen Storvik Rygh i Nav til NTB.

23 av disse har allerede fått tilbakebetalt penger, totalt cirka 1 million kroner.

Nav har tidligere opplyst at opp mot 2.400 personer kan ha fått urettmessige krav mot seg etter opphold i andre EØS-land mens de gikk på trygdeytelser.

Så langt er 1.000 saker gjennomgått, hvorav 500 kan være aktuelle for ny behandling, opplyser Nav.

I tillegg til sakene hvor Nav urettmessig har krevd penger tilbake, er opp mot 80 personer blitt uskyldig dømt i rettsvesenet for trygdesvindel som følge av feiltolkningen av loven.

(NTB)

Varslet om Nav-skandalen sju uker etter Hauglie

Varslet om Nav-skandalen sju uker etter Hauglie

dagbladet

Møter EOS-utvalget neste uke:

Frode Berg kommer neste uke til å møte EOS-utvalget, som er Etterretningstjenestens kontrollorgan på Stortinget.

Det bekrefter 64-åringens advokat Brynjulf Risnes fredag.

- Det blir neste uke, skriver han i en SMS til NTB.

EOS-utvalget ønsket fredag ikke å kommentere saken overfor NTB, men viser til uttalelser utvalgsleder Svein Grønnern tidligere har kommet med. Han bekreftet sist helg overfor NRK at utvalget i flere måneder har jobbet med Bergs sak.

- Vi vil se om enkeltpersoners rettigheter er krenket og om E-tjenesten har opptrådt innenfor loven, sa Grønnern.

- EOS-utvalget har lav terskel for å undersøke saker som for eksempel norske medier skriver om når det gjelder norske tjenester. Det var derfor helt naturlig å gå inn i denne saken etter dekningen den har fått, sa han.

(NTB)

Leverte reiseregninger: - Amatørmessig

Leverte reiseregninger: - Amatørmessig

dagbladet

Mann pågrepet i Essex-saken:

En 23 år gammel mann fra Nord-Irland er pågrepet etter at 39 vietnamesiske statsborgerne ble funnet døde i en lastebil i Essex i Storbritannia i oktober.

Mannen er mistenkt for medvirkning til menneskesmugling. Han ble pågrepet tidlig fredag morgen

23. oktober ble de 39 omkomne, åtte kvinner og 31 menn, funnet i en kjølekonteiner i en trailer i Grays i Essex. Ti av dem var tenåringer.

Lastebilen kom til Storbritannia med ferje fra Belgia.

Flere personer er pågrepet i saken.

Lastebilføreren ble pågrepet kort tid etter at de døde menneskene ble funnet. Mannen er siktet for 39 tilfeller av uaktsomt drap, samt menneskesmugling, hvitvasking av penger og organisert støtte til ulovlig innvandring. Han møter i retten i London mandag.

I Vietnam er minst ti personer pågrepet for menneskesmugling etter tragedien.

(NTB)

Frykter det verste: «Får ikke puste»

Frykter det verste: «Får ikke puste»

dagbladet

Mann siktet for voldtekt:

En mann i 20-åra er pågrepet og siktet for voldtekt i Stavanger sentrum. Det melder Stavanger Aftenblad.

Politiet opplyser i en pressemelding at mannen ble pågrepet torsdag kveld.

Den fornærmede kvinnen har forklart at hun ble voldtatt i trappene som går fra Olav Vs gate – mellom Joker-butikken og vaktapoteket – til Kannikbakken den 14. november.

- Siktede er i 20-åra og bosatt i Stavanger. Han er eritreisk statsborger. Siktede sitter i avhør, og avhørene vil fortsette utover dagen, opplyser påtaleansvarlig jurist Dagny Reilstad i pressemeldingen.

Politiet har avhørt flere vitner i forbindelse med saken, og det vil bli foretatt flere avhør. Politiet venter også på svar fra tekniske analyser.

Kvinne voldtatt utendørs i Stavanger

Kvinne voldtatt utendørs i Stavanger

dagbladet

To til sykehus etter trafikkulykke:

En mann i 60-åra og en kvinne i 90-åra er fraktet til sykehus etter en trafikkulykke i Sogndal.

De to førerne har kollidert ved avkjøringen til Kvåle, og det er store materielle skader på stedet.

Hendelsesforløpet er ukjent.

Tips oss!

Tips Dagbladet om gode nyheter!
Vi betaler inntil 10 000 kroner for nyhetstips.

Vi ønsker tips om det som opptar deg: Er du på stedet når noe dramatisk skjer, kan du sende MMS-bilder til 2400. Vet du om store nyhetssaker vi bør undersøke eller skjevheter som bør granskes?
Tips oss på 2400 0000 eller ring 2400 0000.

Vi svarer alle tipsere og belønner månedens beste tipsere. De beste nyhetstipsene betales med 10 000,- Som tipser kan du selvsagt være anonym. Kildevern og husregler.