Nyhetsstudio

Kvinne bevisstløs etter drukningsulykke:

En kvinne i 70-årene er bevisstløs etter en drukningsulykke ved Øysand camping i Melhus.

Politiet rykket ut etter å ha fått melding om ulykken av AMK-sentralen klokken 18.50, skriver Adresseavisen.

Avisa skriver at ambulansen ankom stedet før politiet, og satte i gang hjerte- og lungeredning.

Kvinnen har hjerterytme, men puster ikke, opplyser AMK til politiet.

(NTB)

Studioet fortsetter under annonsen

Tannlege dømt for voldtekter:

En tannlege er dømt til fem års fengsel for gjentatte voldtekter av sin egen samboer. Det melder TV 2.

I flere år, fra september 2014 til oktober 2019, voldtok han henne mens hun var bevisstløs. Ifølge kanalen finner retten det bevist at det skjedde minimum 30 voldtekter. Mennen har selv forklart i retten at han anslår å ha begått «kanskje 50».

Metoden der mannen benyttet midazolam til å dope ned samboeren pågikk i to år og ni måneder.

Midlene skal han ha stjålet fra tannklinikken han var ansatt i.

Han skal blant annet ha benyttet en parfymeflaske, sprøyter og en spatel til å utføre flere av voldtektene.

TV 2 får opplyst at han har akseptert dommen, og den er dermed rettskraftig.

NTNU-student smittet :

Torsdag ble det kjent at en student ved NTNU i Trondheim er smittet av coronaviruset, skriver Adressa.

Skolen har bedt alle som kan ha vært på de samme forelesningene som den smittede studenten siden torsdag om å gå i karantene. Ifølge seniorrådgiver Nina Kotte ved NTNU kan det være snakk om inntil 150 studenter.

Kommuneoverlege Tove Røssland sier til Adressa at NTNU har et godt system, hvor studentene registrere at de deltar på en forelesning gjennom en app.

Det er imidlertid for få som bruker denne registreringen, og skolen oppfordrer nå studentene til å bli flinkere til å ta verktøyet i bruk, for å gjøre eventuell framtidig smittesporing enklere.

- På den ene forelesningen hvor studenten var til stede, så var det bare to som hadde registrert seg. Det var mange flere til stede i rommet. Da blir det helt verdiløst, sier kommuneoverlegen.

Medregnet NTNU-studenten, hadde Trondheim tre nye coronasmittede torsdag.

Foto: Ole Martin Wold / NTB

Vådeskudd på Sandvika storsenter:

Et skudd ble med et uhell avfyrt inne på Sandvika storsenter i Bærum torsdag ettermiddag. Ingen ble skadd.

- Det var en som skulle levere våpenet sitt til service, og i den forbindelse har det gått av et vådeskudd, sier oppdragsleder Rune Hekkelstrand i politiet til Budstikka.

Skuddet skal ha knust et glass i rulletrappa inne på senteret.

Senterleder Kathrine Ingerø mener hendelsen er forårsaket av grov uaktsomhet fra våpeneier.

(NTB)

Foto: Lise Åserud / NTB

Mann omkom i arbeidsulykke:

Klokka 09.55 mottok politiet i Vest melding om en arbeidsulykke i Vaksdal kommune i Vestland.

Nødetatene rykket ut og det ble iverksatt førstehjelp på stedet.

- Det skal være en alvorlig ulykke. Mannen ble truffet av en stålbjelke på rundt 500 kilo, sa operasjonsleder Knut Dahl-Michelsen ved Vest politidistrikt til Bergens Tidende.

Men livet stod ikke til å redde.

- Den skadde mannen ble fraktet i luftambulanse til Haukeland sykehus, men er nå bekreftet omkommet, skriver politiet i en pressemelding.

Ifølge avisa skjedde ulykken i forbindelse med rassikringsarbeid. Mannen skal ha ligget vanskelig til i terrenget og ble fraktet på båre ned fra fjellsiden.

Årsaken til ulykken er ikke kjent og den vil etterforskes av politiet.

Den omkomne er en mann i 40-åra. Mannens pårørende er varslet.

Ber om umiddelbar våpenhvile:

Ifølge det russiske, statlig eide nyhetsbyrået RIA har den russiske presidenten Vladimir Putin, den franske presidenten Emmanuel Macron og USAs president Donald Trump kommet med en felles uttalelse om situasjonen i det omstridte området Nagorno-Karabakh.

De tre statslederen fordømmer eskaleringen i regionen. De ber om umiddelbar våpenhvile og gjenopptakelse av forhandlinger.

Kampene mellom de to landene blusset opp sist søndag. Meldinger fra begge sider tyder på at rundt 130 mennesker har mistet livet i kampene som i all hovedsak utspiller seg som utveksling av artilleriild.

Krigshandlingene har bakgrunn i en flere tiår lang strid om kontrollen over området Nagorno-Karabakh. Det ligger inne på aserbajdsjansk side av grensen, mens styres av armenske separatister.

Russland og Frankrike har innstendig bedt partene om å innstille kampene, men både Armenia og Aserbajdsjan har så langt avvist alle oppfordringer om å sette seg til forhandlingsbordet.

Vladimir Putin og Donald Trump avbildet under et toppmøte i Vietnam i 2017. REUTERS/Jorge Silva

Munnbind-påbud på Gardermoen:

Ullensaker kommune har besluttet å innføre munnbindkrav på Oslo lufthavn i situasjoner der det ikke er mulig å opprettholde én meters avstand.

Flyplassen har gått i gang med å utarbeide informasjon til de reisende om de nye bestemmelsene, skriver nettstedet Flysmart 24.

Kravet kommer etter et ekstraordinært formannskapsmøte i Ullensaker kommune onsdag, som følge av at Oslo kommune mandag strammet inn på koronatiltakene.

Avinor har avklart med kommuneoverlegen at skjerpede krav om bruk av munnbind også omfatter lokalene på Oslo lufthavn der trengsel oppstår.

(NTB)

Baby funnet død i Sverige:

Et barn under ett år og en voksen er funnet døde i en leilighet i Gävleborg i Sverige, skriver Aftonbladet.

Ifølge avisen mistenker ikke politiet at noe kriminelt står bak den voksnes død. De skal imidlertid ha iverksatt etterforskning for å avklare dødsårsaken til barnet.

Pårørende er varslet og får krisehjelp.

25 coronasmittede innlagt på sykehus :

25 coronasmittede pasienter er nå innlagt på norske sykehus. Det er tre færre enn dagen før. Antallet pasienter på respirator har imidlertid økt med én.

To coronapasienter får nå respiratorbehandling, ifølge tall fra Helsedirektoratet.

16 pasienter er innlagt i Helse sør-øst. Det samme er begge pasientene som er innlagt på respirator. I Helse vest er åtte coronapasienter innlagt, mens Helse Midt-Norge har én slik pasient.

Det var ved midnatt registrert 14 026 coronasmittede personer her i landet, viser foreløpige tall. Det er en økning på 112 meldte tilfeller siste døgn.

(NTB)

Foto: NTB

To ansatte ved UNN smittet:

En ansatt ved UNN Tromsø har testet positivt for covid-19. Fem pasienter, fem pårørende og åtte ansatte er nå i karantene, skriver Universitetssykehuset Nord-Norge i en pressemelding.

Personen som har testet positivt var på reise i helga. Vedkommende gikk på jobb uten symptomer i starten av uka, men fikk symptomer onsdag. Den ansatte forlot straks arbeidsplassen, og tok en covid-19-test som viste seg å være positiv.

Vedkommende har hatt kontakt med fem pasienter, som alle er varslet. To av disse er i karantene inne på sykehuset, mens de tre andre er i hjemmekarantene i sine respektive kommuner, hvor kommuneoverlegene er varslet.

UNN har satt i gang smittesporing, og åtte medarbeidere er nå i karantene.

Gjerningspersoner har meldt seg:

Torsdag formiddag opplyser politiet i Tromsø at gjerningspersonene fra knivstikkingen på Tromsøbrua i forige uke har meldt seg for politiet.

- Selv om det gjenstår etterforskning rundt blant annet motiv, hendelsesforløp og kriminaltekniske spor, så regner vi saken som oppklart, sier leder for etterforskningsseksjonen Lene Fabek ved Tromsø politistasjon.

Fordi gjerningspersonene er under den kriminelle lavalderen på 15 år, vil det ikke bli en ordinær straffesak, opplyser politiet. De vil følge opp saken med gjerningspersonene, foreldrene og barnevernet.

Det var tirsdag morgen i forrige uke at en vekter i 20-åra ble knivstukket på Tromsøbrua. Vekteren kontaktet selv politiet om hendelsen, og har blitt avhørt. Vekteren har blitt operert på sykehus.

Tips oss!

Tips Dagbladet om gode nyheter!
Vi belønner månedens beste tipsere.

Vi ønsker tips om det som opptar deg: Er du på stedet når noe dramatisk skjer, kan du sende MMS-bilder til 2400. Vet du om store nyhetssaker vi bør undersøke eller skjevheter som bør granskes?
Tips oss på 2400 0000 eller ring 2400 0000.

Vi belønner månedens beste tipsere.- Som tipser kan du selvsagt være anonym. Kildevern og husregler.