Nyhetsstudio

Robert Kennedys barnebarn (22) funnet død:

Robert F. Kennedys barnebarn, Saoirse Kennedy Hill (22), ble funnet død torsdag. Det melder familien i en pressemelding, gjengitt av blant andre Fox News og Huffington Post.

Saoirse er barnet til Courtney Kennedy Hill, som er den femte av de elleve barna Robert Kennedy fikk med kona Ethel.

Robert F. Kennedy var en amerikansk politiker, som blant annet var justisminister da broren John F. Kennedy var president. Førstnevnte ble drept i et attentat i California i 1968, midt i valgkampen for å bli Demokratenes presidentkandidat.

Sirhan Sirhan ble pågrepet og dømt for drapet.

Saoirses dødsårsak er ikke kjent.

- Verden er et mindre vakkert sted i dag, sier familien i en uttalelse.

Studioet fortsetter under annonsen

Apple-topp siktet for bestikkelser:

Apples sjef for global sikkerhet, Thomas Moyer, er siktet for bestikkelser, melder BBC.

Moyer er anklaget for å ha tilbudt iPader til en verdi av 70.000 dollar (om lag 630.000 kroner)i bytte mot å få våpentillatelser.

Anklagene ble lagt fram for en storjury i California mandag. Også to ansatte ved sheriffskontoret i Santa Clara er siktet i saken. De to er siktet for å ha bedt om bestikkelser for å gi bæretillatelse for våpen.

I California er det forbudt å bære et skjult våpen uten tillatelse til dette. Ifølge anklagene skal de to politimennene ha nektet å gi Moyer en slik tillatelse før han gikk med på å donere iPader for 70.000 dollar til sheriffskontoret.

- Tom er en hardtarbeidende, anstendig mann med en lang historie med å tjenestegjøre for lokalsamfunnet og landet sitt. Han er en tidligere marinesoldat som tjenestegjorde for landet under Desert Storm. Tom er utdannet jurist og er en velrespektert advokat. Tom har arbeidet for Apple i 14 år, hvor han nå er leder for global sikkerhet. Hele hans profesjonelle karriere er basert på trua på at en god leder setter en standard for etikk og integritet, og han fortjener ikke å ha sitt gode navn svertet av disse grunnløse anklagene, sier advokaten hans, Ed Swanson til CNN.

Apple opplyser at de har foretatt en grundig intern granskning og ikke funnet at det er gjort noen feil.


Nyhetsstudio - Apple stuper fra start på Wall Street

Nyhetsstudio - Apple stuper fra start på Wall Street

dagbladet

418 nye smittede:

Det var ved midnatt natt til tirsdag registrert 33.183 coronasmittede personer her i landet. Det er en økning på 418 meldte tilfeller siden natt til mandag.

Det er to flere enn dagen før og 130 færre enn natt til tirsdag for en uke siden, viser foreløpige tall fra det nasjonale meldesystemet for smittsomme sykdommer (MSIS).

De siste sju dagene er det registrert til sammen 3.672 nye smittetilfeller i Norge. Nærmere 2,2 millioner personer er til nå testet for coronavirus her i landet.

138 coronapasienter var mandag innlagt på sykehus. Det er ni flere enn dagen før.

Til sammen er 311 coronasmittede personer døde i Norge siden mars, viser foreløpige tall. Om pasientene har dødd av eller med covid-19 er ikke alltid mulig å slå fast.

63,7 prosent av alle døde har fylt 80 år. I aldersgruppen under 50 år er det meldt om sju dødsfall i Norge.

(NTB)

Får starte overgangen:

USAs kommende president, Joe Biden, har endelig fått beskjed fra General Services Administration (GSA) om at de er klare til å begynne den formelle overgangsprosessen fra Trump-administrasjonen, melder CNN.

Det går fram av et brev sjefen for GSA, Emily Murphy, har sendt. Murphy, som er utnevnt av Trump, har inntil i dag nektet å signere de nødvendige tillatelsene, som gir Biden tilgang på en del ressurser han kan bruke i overgangsfasen.

Det er det føderale organet General Services Administration (GSA) som erklærer en vinner av valget. Vanligvis skjer ikke det før den tapende kandidaten har erkjent nederlag, noe president Donald Trump stadig nekter å gjøre.

Murphy har vært under et massivt press for å signere ettersom Biden ble utropt til vinner for over to uker siden av alle de store nyhetsmediene i USA.

Det ser imidlertid ikke ut til at Murphys beslutning får Trump til å erkjenne nederlaget.

- Jeg vil takke Emily Murphy hos GSA for hennes stødige dedikasjon og lojalitet til landet vårt. Hun har blitt trakassert, truet og misbrukt - og jeg ønsker ikke å se det skje med henne, hennes familie eller ansatte hos GSA. Vår sak fortsetter STERKT, vil vil fortsette den gode kampen, og jeg tror vi vil vinne fram! Uansett, til det beste for landet vårt, anbefaler jeg EMily at hennes team gjør det som trengs å gjøres med hensyn til de første protokollene. Og jeg har bedt mitt team om å gjøre det samme, skriver USAs avtroppende president, Donald Trump, på Twitter.

Beslutningen fra Murphy ble offentlig kjent kort tid etter at vippestaten Michigan besluttet å ratifisere sine stemmer og konkluderte med Biden har vunnet delstaten med over 150.000 stemmer.

Dagbladet følger saken.


- Frykter teamet består av idioter

- Frykter teamet består av idioter

dagbladet

Nytt nederlag for Trump:

Mandag kveld, norsk tid, har Michigan offisielt godkjent Joe Biden som valgvinner og slått fast at delstatens 16 valgmenn går til ham.

- Vi skal fortsette å bekjempe valgsvindel rundt om i landet mens vi kjemper for å telle alle lovlige stemmer. Amerikanerne må være sikre på at de endelige resultatene er rettferdige og legitime, skriver Jenna Ellis, en av Trumps juridiske rådgivere, på Twitter etter at nyheten ble kjent mandag kveld.

Det som vanligvis er et rutinearbeid for de fire medlemmene av styret, har denne gangen blitt langt mer omfattende etter påstander om valgjuks fra Trump.

Tallene viser at Biden har slått Trump med omkring 155 000 stemmer i delstaten. I Detroit-området har Trump imidlertid hevdet at det har vært uregelmessigheter i stemmeopptellingen, og hadde derfor bedt om at styret skulle utsette godkjennelsen av valget, skriver Washington Post.

Én av de to republikanerne i styret hadde i tidligere intervjuer antydet at han ville stemme imot godkjennelsen av valget og i stedet søke om utsettelse.

Michigans øverste lovgivende ledere har imidlertid antydet at de, etter et møte med Trump på Det ovale kontor, ikke fikk se beviser som kunne reversere Bidens valgseier i delstaten, skriver avisa.

Ifølge Washington Post viser tall fra delstaten og Detroit spesifikt, at det var opp mot dobbelt så mange uregelmessigheter under stemmeopptellingen ved valget i 2016.

14 smittet på sykehjem i Bærum:

I alt 14 beboere på Stabekk sykehjem i Bærum er coronasmittet. Smitten har spredt seg mellom enhetene på sykehjemmet.

– For å være på den sikre siden testet vi alle i helgen. I denne siste runden fant vi seks smittede, sier kommuneoverlege Frantz Leonard Nilsen til Aftenposten.

Én av de smittede er beboer på Stabekk Hospice, som ligger i et eget bygg på eiendommen. Flere beboere som det er vanskelig å isolere på rommene sine, er flyttet til kommunens coronapost på Dønski. Det er innført midlertidig besøksforbud på begge institusjonene.

– Er folk døende eller veldig svake, må vi få til at de får besøk av sine nærmeste. Men ellers ønsker vi ikke besøkende, sier Nilsen.

(NTB)

Stabekk bo- og behandlingssenter. Foto: Lise Åserud / NTB

Janet Yellen kan bli historisk:

USAs nyvalgte president Joe Biden vil ha tidligere sentralbanksjef Janet Yellen som finansminister, ifølge Wall Street Journal.

74 år gamle Yellen, som er demokrat, var amerikansk sentralbanksjef fra 2014 til 2018.

President Donald Trump vurderte angivelig å gi henne en ny fireårsperiode, men valget falt i stedet på republikaneren Jerome Powell.

Dersom Senatet gir tommelen opp for Yellen, blir hun i så fall USAs første kvinnelige finansminister.

(NTB)

Foto: Andrew Harnik / AP / NTB

Johnson: Håper på vaksinasjon før påske:

Statsminister Boris Johnson er ventet å legge frem en coronaplan for Storbritannia under en pressekonferanse klokka 20.

Tidligere mandag kunngjorde Johnson at den nasjonale nedstegningen i England ender 2. desember, og erstattes med lokale nedstegninger der smittetrykket er høyt. Befinner man seg i nivå 1, gjelder rådet om å jobbe hjemmefra. Befinner man seg i nivå 2, vil alkohol bare serveres sammen med større måltider. Bor man et sted som befinner seg på nivå 3, betyr dette at all innendørs underholdning, alle barer, restauranter, hoteller og lignende, vil bli stengt for alt annet en takeaway, opplyser statsministeren. Disse rådene vil også bli underlagt et omfattende testregime.

- Når vi kommer ut av lockdown neste uke, må vi ikke kaste bort det vi alle har jobbet for den siste måneden, sier han og viser til at det fremdeles er viktig å overholde smittevernreglene.

- Mange flere områder vil være i høyere nivåer enn før nedstegningen, legger han til.

Johnson understreker at det vil ta tid før hele befolkningen blir vaksinert.

- Helt hypotetisk skal vi kunne være i stand til å vaksinere de fleste i risikogruppen innen påske, sier Johnson.

Foto: NTB

- Har snakket med Biden:

NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg har i dag snakket med og personlig gratulert Joe Biden som vinner av USAs presidentvalg.

- Jeg snakket nettopp med Joe Biden og gratulerte ham med valgseieren som USAs neste president. Jeg ser fram til å samarbeide med ham og til å styrke NATO som hjørnesteinen i vår kollektive sikkerhet, skriver Stoltenberg på Twitter.

De aller fleste verdensledere har for lengst gratulert Biden med valget. En som derimot ikke har gjort det, er Putin.

I det ukentlige programmet «Moskva. Kreml. Putin» forklarte han i helgen at årsaken var at han vil vente til alle teoretiske stridigheter om valgresultatet er avgjort i retten, og valget er formelt godkjent av de rette myndighetene.

På spørsmål fra journalisten om han frykter at den forsinkede gratulasjonen kan skade Russlands forhold til USA, svarte Putin:

- Du kan ikke ødelegge et allerede ødelagt forhold.

I den opprinnelige posten sto det at dette var første gang Stoltenberg gratulerte Biden med valgseieren. Dette stemmer ikke, men det er første gang han har gratulert ham personlig.

GRATULERTE BIDEN: Her er Jens Stoltenberg avbildet med Joe Biden, den gang han var visepresident under Obama. Foto: Michaela Rehle / Reuters / NTB

Henter inn Obama-rådgivere:

Joe Biden og Kamala Harris kunngjorde mandag hvem som får flere sentrale roller i sin regjering.

Tidligere viseutenriksminister Tony Blinken vil bli nominert til utenriksminister, melder Washington Post.

Blinken tjenestegjorde fra 2015 til 2017 som viseutenriksminister under Bill Burr i Obama-regjeringen, og har lenge jobbet med Biden. Han jobbet også like under landets nasjonale sikkerhetsrådgiver fra 2013 til 2015.

Jake Sullivan vil bli nominert til nasjonal sikkerhetsrådgiver. Han var også sikkerhetsrådgiver under Obama og senere seniorrådgiver for Hillary Clinton.

Tidligere utenriksminister John Kerry vil bli klimarådgiver, noe avisa mener er et grep for å heve fokuset på klimaendringer under den kommende administrasjonen.

Afro-amerikanske Linda Thomas-Greenfield vil bli USAs ambassadør til FN, skriver avisa. Hun var viseutenriksminister med ansvar for Afrika under Obama og har også vært ambassadør i Liberia.

Alejandro Mayorkas vil bli nominert til leder av Homeland Security-departementet, og vil dermed kunne bli den første i denne rollen med latinamerikansk bakgrunn.

CIAs tidligere nestsjef, Avril Haines, vil bli nominert som etteretningssjef, ifølge avisa. 51-åringen vil dermed bli kvinnen med høyest rang innenfor nasjonal sikkerhet i USA noen gang, skriver avisa.

Joe Biden og Kamala Harris avbildet mandag 16. november. Foto: Andrew Harnik / AP / NTB

Stoppet fest: - Overhodet ingen smittevern:

Øst politidistrikt har mandag kveld besøkt en privatadresse på Sørumsand i Lillestrøm kommune der det ble avoldt en fest.

- Det var 24 voksne og flere barn til stede på det som trolig var en forlovelsesfest, sier operasjonsleder Trond Lorentzen til Dagbladet.

Politiet opplyser om at det overhodet ikke var tilrettelagt med smitteverntiltak.

- Det er ganske mange som blir anmeldt for brudd på smittevernloven som følge av dette, sier operasjonslederen.

Tips oss!

Tips Dagbladet om gode nyheter!
Vi belønner månedens beste tipsere.

Vi ønsker tips om det som opptar deg: Er du på stedet når noe dramatisk skjer, kan du sende MMS-bilder til 2400. Vet du om store nyhetssaker vi bør undersøke eller skjevheter som bør granskes?
Tips oss på 2400 0000 eller ring 2400 0000.

Vi belønner månedens beste tipsere.- Som tipser kan du selvsagt være anonym. Kildevern og husregler.