Nyhetsstudio

Bil i brann: - Kan være påsatt:

Politiet i Oslo melder på Twitter om at en bil brenner ved Kampen skole og at det er mulig spredning til flere biler. Alle nødetater er på stedet, skriver politiet.

Klokka 14.32 melder politiet om at bilen står i full fyr, og at en annen bil står i fare for å begynne å brenne. Brannvesenet er på stedet nå.

- Det brenner i en Audi og det er spredningsfare til bilen som står ved siden av. Vi forsøker å fjerne nabobilen før den også tar fyr, opplyser vaktkommandør, Rune Elstad, overfor Dagbladet.

Brannen skal nå være slokket, opplyser politiet overfor Dagbladet klokka 14.50.

Kristoffer Bang, innsatsleder i Oslo politidistrikt opplyser overfor Dagbladet at det er visse spor som tyder på at brannen kan være påsatt.

- Det er tekniske spor, sier han, men vil ikke utdype noe mer om nøyaktig hvilke spor dette er.

Bilen som sto i fare for å ta fyr tok ikke større skade av brannen, men skal ha blitt litt svidd.

Foto: Dagbladet
Studioet fortsetter under annonsen

«Ocean Viking» får legge til kai i Italia:

Det norske skipet «Ocean Viking» har den siste uka plukket opp 180 mennesker fra to båter som drev rundt i Middelhavet. SOS Mediterranée bruker skipet til å redde migranter.

På fredag erklærte mannskapet på skipet nødssituasjon. Årsaken skal være at en gruppe på 44 migranter prøver å presse skipet til havn.

- Det har gjort at kapteinen har blitt nødt til å trykke på noen ytterligere alarmknapper i forhold til italienske myndigheter, i håp om å få komme til havn tidligere, sa daglig leder Trym Jacobsen i rederiet Hoyland Offshore til Dagbladet fredag.

Søndag ettermiddag melder nyhetsbyrået AFP news at det norske skipet i morgen skal få legge til kai i Italia. Også organisasjonen SOS Méditerranée melder det på Twitter.

De skriver at myndighetene i Italia har gitt klarsignal til at de 180 migrantene om bord skal få lov til å forlate skipet og gå i land i Porto Empedocle på Sicilia mandag.

Foto: NTB Scanpix.
- Helt ignorert

- Helt ignorert

dagbladet

Spania tar nytt krisegrep:

Spanske myndigheter har stengt ned et område med 70 000 mennesker i regionen Galicia nordvest i landet.

Det melder nyhetsbyrået Reuters.

Årsaken er et større coronautbrudd i regionen.

Innstramningen skjer dagen etter at Segrià-regionen og byen Lleida med 200 000 mennesker ble satt i isolasjon etter et smitteutbrudd.

Krisegrep etter smitteøkning

Krisegrep etter smitteøkning

dagbladet

Bil har kjørt inn i husvegg - fører sitter fast:

En bil har kjørt utfor veien og inn i en husvegg i Åsane i Bergen.

- Bilen står fast i huset. Fører kommer seg ikke ut av bilen, skriver Vest politidistrikt.

Ifølge politiet er det snakk om to eldre personer. De skal ha pådratt seg lettere skader.

- De har kommet ut fra en sving. Kjørt inn i et gjerde og dratt det med seg inn i en husvegg, forteller operasjonsleder Terje Magnussen til Dagbladet.

Rett over klokka 15.30 opplyser operasjonslederen av bilen er fjernet fra husveggen.

Politiet fikk melding om hendelsen klokka 15.08 søndag ettermiddag.

Rekordhøyt antall koronadøde på et døgn i Iran:

Iran har registrert ytterligere 163 dødsfall knyttet til koronaviruset siste døgn. Det er det høyeste i løpet av 24 timer siden utbruddet startet.

Lørdag oppga iranske myndigheter at 162 personer var døde etter å ha blitt smittet av viruset. Søndag måtte ytterligere 163 personer legges til den dystre statistikken.

Iran er det landet i Midtøsten som er hardest rammet av pandemien. I alt 11.571 personer er nå døde, mens over 240.000 er registrert smittet.

Bare fra lørdag til søndag testet 2.560 personer positivt for viruset.

De offisielle tallene fra Iran har vist et stigende antall døde og nye smittetilfeller siden begynnelsen av mai. Før det sank tallene til det laveste nivået siden mars.

Den raske smittespredningen har fått myndighetene til å innføre påbud om bruk av munnbind i offentlige bygninger og i handlestrøk under tak.

(NTB)

Foto: Vahid Salemi / AP / NTB scanpix

Meteorologene fraråder folk å dra på sjøen:

Kraftig vind opp mot 20 meter i sekundet preger Sørlandskysten søndag. – La båten ligge. Det er rett og slett for farlig på sjøen, oppfordrer statsmeteorolog.

Den kraftige vinden gjør at sjøen bygger seg opp med store bølger, skriver NRK.

– Det er rett og slett farlig å ferdes på sjøen i dag. Vi anbefaler alle å la båten ligge. Vinden er sterk og bølgene er flere meter høye, sier statsmeteorolog Terje Alsvik Walløe.

Derfor har Meteorologisk institutt sendt ut gult farevarsel, men opplyser at været vil forbedre seg utover dagen selv om vinden vil holde seg sterk.

Norge er kjent med varierte sommere, men statsmeteorologen forteller at dagens vær er uvanlig.

– Dette er sommeruvær. Det er kaldere og vinden er sterkere enn det som er normalt i juli. Hadde dette vært en høstdag, hadde det vært mer normalt, sier Alsvik Walløe.

(NTB)

Minst 12 skal være skutt på utested i USA:

Minst 12 personer skal være skutt på utested i byen Greenville i South Carolina i USA, opplyser talsperson Jimmy Bolt ved sheriffkontoret i Greenville til den lokale TV-kanalen WYFF, som er en del av NBC-nettverket i USA.

Ifølge nyhetsbyrået AP skal en politibetjent som kjørte forbi utestedet rett før klokka 02 lokal tid ha lagt merke til bråk fra utestedet. Han ba om forsterkninger på grunn av «pågående skyting fra innsida av klubben», opplyser Bolt til nyhetsbyrået.

Både politi og privatbiler skal ha fraktet skadde vekk fra åstedet. Tilstanden til ofrene oppgis å være «varierende».

En journalist for FOX Carolina er på stedet, og melder om stort oppbud av både politi og ambulanser utenfor utestedet.

Ifølge reporteren skal ingen foreløpig være pågrepet etter skyteepisoden.

På utestedet FOX-journalisten rapporterer at skyteepisoden skal ha funnet sted, ble det avholdt en 4. juli-feiring med livemusikk natt til søndag.

Iversetter søk etter funn av tom båt:

Hovedredningssentralen i Sør-Norge fikk melding om funn av en stjålet rib i Øksenvågen på Averøy i Møre og Romsdal like før 9:00 i dag tidlig.

Båten skal være stjålet i Dalabukta i Kristiansund imellom 01:00 og 05:30 i natt. Det melder HRS Sør-Norge på twitter. Det er uklart om noen personer er savnet.

- Vi driver nå med søk etter personer og har redningshelikopter på vei, sier Owe Frøland i HRS Sør-Norge til Dagbladet.

HRS ber om tips dersom noen har informasjon i saken. Ring 51646000 eller politiet 02800.

Klokken 11:23 meldte HRS på twitter at søket avsluttes.

Foto: HRS Sør-Norge, Twitter

Utbrudd i Melbourne: - Eksplosivt potensiale:

Coronaviruset raser i Melbourne i Australia. Lørdag måtte myndighetene isolere beboerne i ni kommunale boligblokker og de 3000 beboerne må holde seg inne i fem dager.

Helsedirektør Brett Sutton i delstaten Victoria advarer om at folk bor tett i området, og at coronaviruset derfor har «eksplosivt potensiale» til å spre seg.

Han advarte samtidig om at myndighetene foreløpig ikke har utbruddene i boligblokkene under kontroll, og at flere kom til å få påvist smitte.

Ifølge Sutton er beboerne i blokkene ofte på besøk til hverandre, og myndighetene undersøker om det er på denne måten viruset har spredt seg mellom de ni blokkene.

- Det er mange, mange sårbare mennesker som bor i disse boligblokkene. Noen av dem vil komme hjem seinere i dag, vel vitende om at de ikke vil kunne forlate hjemmene sine på fem dager, sier delstatsminister Daniel Andrews.

(NTB/Dagbladet)

3.000 ISOLERT: Beboerne i ni blokker i Melbourne er isolert etter coronasmitte. Foto: David Crosling / AAP Image / REUTERS / NTB scanpix

Minst 16 døde etter uvær:

Sørvest i Japan har kraftig regnvær ført til flom og jordskred. Minst 16 personer er omkommet og 13 andre er ikke gjort rede for, melder lokale medier søndag.

17 andre fryktes døde etter at flomvann traff et sykehjem i Kumamoto-distriktet, melder kringkasteren NHK. Om lag 50 mennesker ble reddet ut av sykehjemmet, som ligger i landsbyen Kuma, 95 mil sørvest for Tokyo, opplyser lokale myndigheter.

Lørdag traff kraftig regn områdene Kumamoto og Kagoshima. Det fikk myndighetene til å beordre evakueringen av rundt 200.000 innbyggere.

Myndighetene advarer om fortsatt kraftig regn, jordskred og flom søndag.

(NTB)

MANGE SAVNET: Kraftig regnvær fører til flom og jordskred vest i Japan. Minst 16 personer er erklært døde, men antall omkomne er trolig minst dobbelt så høyt. Foto: Kyodo News via AP / NTB scanpix

Mann stukket med gjenstand:

På Varden i Stavanger er en mann i 30-årene kjørt til Stavanger universistetssykehus med ukjent skadeomfang etter å ha blitt stukket i kroppen med en gjenstand, skriver Sør-Vest politidistrikt. Ifølge politiet ringte mannen selv til politiet og varslet om at han var skadd.

Politet fikk melding om voldshendelsen 07:40 søndag morgen. Hendelsen fant sted på den skadde mannens adresse.

En mann i 20-årene, som befant seg inne på adressen, er pågrepet. Politiet var bevæpnet under pågripelsen.

- Politiet har kontroll på gjenstanden. Skadeomfanget er ukjent, sier operasjonsleder Brit Randulff til Dagbladet.

Om det er en relasjon mellom offer og gjerningsmann, er foreløpig ikke kjent.

Tips oss!

Tips Dagbladet om gode nyheter!
Vi betaler inntil 10 000 kroner for nyhetstips.

Vi ønsker tips om det som opptar deg: Er du på stedet når noe dramatisk skjer, kan du sende MMS-bilder til 2400. Vet du om store nyhetssaker vi bør undersøke eller skjevheter som bør granskes?
Tips oss på 2400 0000 eller ring 2400 0000.

Vi svarer alle tipsere og belønner månedens beste tipsere. De beste nyhetstipsene betales med 10 000,- Som tipser kan du selvsagt være anonym. Kildevern og husregler.