Annonse

Nyhetsstudio

Google kjøper giganttomt i Skien
Google har kjøpt 1947 mål i dette grøntområdet i Skien. Foto: Google Maps

Google kjøper giganttomt i Skien

Teknologigiganten Google har kjøpt en tomt på 1947 mål i Skien.

Det melder lokalavisa Varden.

Kjøpesummen er ikke oppgitt, og Google forteller til Varden at de ikke har noen «umiddelbare» planer om å bygge ut på tomta.

- Kjøpet gir oss muligheten til å utvide med flere datasentre i Europa, skulle vi trenge dette i framtida, sier Helle Skjervold, kommunikasjonssjef i Google Norge til Varden.

Hun forteller videre at de har inngått en partneravtale med Statkraft for å tilrettelegge for ulik infrastruktur på tomta for å kunne forberede en eventuell utbygging.

Da forhandlingene med Google begynte, måtte ordfører for Skien, Hedda Foss Five, undertegne en såkalt konfidensialitetserklæring, ifølge Varden.

Annonse
Strandet hvithval fjernet fra Seinen
Foto: AP / NTB

Strandet hvithval fjernet fra Seinen

Hvithvalen som har vært strandet i den franske elva Seinen, er blitt fjernet. Hvalen skal nå fraktes til havet i en lastebil med kjølerom.

– Det er en lang og veldig teknisk redningsaksjon som forutsetter mange ferdigheter, sier Isabelle Dorliat-Pouzet, generalsekretær i Eure-departementet i Normandie.

Hvalen forvillet seg inn i Seinen og kom seg 130 kilometer inn i landet. Den sluttet å spise og det ble besluttet å frakte den tilbake til åpent hav.

(NTB)

Kioskran i Bergen

Det har vært et ran i en døgnåpen kiosk i Bergen sentrum natt til onsdag.

Gjerningspersonen skal ha vist fram kniv under ranet og fått med seg et mindre kontantbeløp.

– En mann truet med kniv og tok med seg noen penger fra kassen. Det var en ansatt på jobb, men vedkommende er ikke skadd, forteller operasjonsleder Eivind Hellesund i Vest politidistrikt til NTB.

Politiet avhører vitner og leter etter gjerningspersonen.

Annonse

Tankesmie om Krim-eksplosjon: Lite trolig et uhell

Eksplosjonen på en militærbase på den annekterte Krim-halvøya skyldes trolig ikke et uhell, mener tankesmia Institute for the study of war.

Russland hevder det var ammunisjonslagre på Saki-basen som eksploderte etter at brannsikkerhetsreglene ikke ble overholdt. Men det var samtidig en eksplosjon på en militærbase nær Novooleksiivka, som russerne også sier skyldes brann i ammunisjonslagre.

– De tilsynelatende samtidige eksplosjonene på to baser utelukker trolig muligheten for at den russiske versjonen av tilfeldige branner stemmer, skriver ISW.

Ukraina har ikke bekreftet at de sto bak angrepet, men i ukrainske sosiale medier blir det spekulert på om det var vestlige våpensystemer som ble brukt. Dette spekulerer også russiske militærblogger på, skriver ISW.

– Vi kan ikke utelukke at det var sabotasje eller et angrep med langdistanseraketter. Ukraina kan ha modifisert sine Neptune-raketter til å kunne brukes mot landmål, som Russland har gjort med sine sjømålraketter, men det er ikke noen beviser som støtter opp om det foreløpig, skriver ISW.

Tankesmia skriver også at videoer i sosiale medier viser at et fly er blitt ødelagt på Saki-basen, samt at det er stor kø på veiene i området. Det viser at det pågår en stor evakuering, skriver tankesmia.

(NTB)

Like mange trafikkdøde i år som i hele fjor

Så langt i år har 80 personer mistet livet i ulykker langs norske veier. Det er like mange som i hele 2021.

Det 80. dødsfallet skjedde tirsdag kveld da en mann i 20-årene mistet livet i en utforkjøring i Larvik. Bare siden mai har 56 personer har omkommet i trafikken i Norge, skriver VG.

Såkalte singelulykker, der kun ett kjøretøy er involvert, står for over 30 av dødsfallene trafikken i år.

I 2020 mistet 93 personer livet i trafikkulykker i Norge. I 2018 og 2019 døde 108 personer hvert av årene.

(NTB)

Annonse
FBI beslagla telefonen til Trump-støttespiller i Kongressen
Foto: AP / NTB

FBI beslagla telefonen til Trump-støttespiller i Kongressen

Kongressmannen Scott Perry sier at FBI har beslaglagt telefonen hans. Perry er en av Donald Trumps støttespillere i Kongressen.

Republikaneren er blant dem som granskes av komiteen som gransker stormingen av Kongressen i januar i fjor, da Trump-støttespillere gikk til angrep da Joe Bidens valgseier skulle godkjennes.

Det er ikke klart hvorfor FBI har beslaglagt telefonen til Perry. Han sier selv at USA er i ferd med å bli en bananrepublikk. Tre agenter kom bort til ham da han var på reise med familien tirsdag og beslagla telefonen hans, sier Perry.

– De gjorde ingen forsøk på å kontakte min advokat, som kunne ha sørget for at de fikk telefonen min hvis det var det de ønsket. Jeg er rasende, men ikke overrasket, over at FBI under justisminister Merrick Garland beslaglegger telefonen til et medlem av Kongressen, sier Perry.

Han er valgt inn i Representantenes hus fra Pennsylvania for republikanerne.

Mandag gikk FBI-agenter til aksjon mot tidligere president Donald Trumps hjem i Florida. Det skjedde i etterforskningen av at Trump skal ha tatt med seg graderte dokumenter dit da han gikk av som president.

(NTB)