Annonse

Nyhetsstudio

14 personer er bortvist under Arendalsuka
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix

14 personer er bortvist under Arendalsuka

- Vi har bortvist 14 personer knyttet til klimaaktivisme, sier Morten Sjustøl, stabssjef i Agder politidistrikt.

Personene er kjent for politiet som medlemmer av Extinction Rebellion (XR), som tidligere har gjennomført sivil ulydighet-aksjoner blant annet på Stortinget og utenfor Norges Bank.

- Det var for å forebygge en ordensforstyrrelse under partilederdebatten. Vi har ikke detaljer på hva som ble planlagt, men utfra historikk og utstyr de hadde med seg, ble det besluttet å bortvise dem fra området til klokka 8 i morgen tidlig, sier Sjustøl til Dagbladet.

Stabssjefen understreker samtidig at det ikke er aktuelt å dele ut noen bøter - personene er kun bortvist, «en relativt mild» reaksjon.

Extinction Rebellion er en ikke-voldelig bevegelse av klimaaktivister, som gjennomfører aksjoner basert på sivil ulydighet for å protestere mot klimasammenbrudd, tap av artsmangfold og økologisk kollaps. XR oppsto i Storbritannia i mai 2018, og har lokalgrupper i en rekke land.

Les hele saken

Fastlimte klimaaktivister fjernet fra Norges Bank

Annonse

MC-ulykke i Oslo

Alle nødetatene er tirsdag ettermiddag på vei til en trafikkulykke på på Tøyen i Oslo, melder politiet i Oslo på X/Twitter.

Det skal dreie seg om en singelulykke.

Politiet meldte først at fører var alvorlig skadd.

- Det viser seg at føreren ikke er like skadd som først antatt, opplyser operasjonsleder Gjermund Stokkli om.

Han forteller at føreren skal ha mistet kontroll over sykkelen og gått i bakken.

- Føreren får behandling av helsepersonell på stedet og kjøres videre til legevakt eller sykehus, sier Stokkli til Dagbladet.

Motorsykkelen har fått en del skader og er ikke kjørbar.

- Vi åpner snart gata. Det har vært litt kø, men ikke veldig mye, forteller operasjonslederen.

Politiet etterforsker mistenkelig dødsfall i Notodden

Politiet har opprettet en undersøkelsessak etter at en ung kvinne ble funnet død på en adresse utenfor Notodden sentrum søndag.

Det sier politistasjonssjef Espen T. Saastad til Varden.

– Det er et dødsfall vi ønsker å undersøke nærmere, så det blir ikke feil å kalle det et mistenkelig dødsfall. Vi foretar tekniske undersøkelser på stedet og vil fortsette med dette. I tillegg avhører og samtaler vi med personer som så avdøde sist, sier politistasjonssjefen til avisen.

Tirsdag er det fortsatt satt opp sperringer utenfor boligen.

– Vi bruker i øyeblikket ganske mye ressurser på å avklare omstendighetene rundt dødsfallet og etterforsker bredt, sier Saastad.

(NTB)

Annonse
Rødgrønn enighet om politisk plattform i Tromsø
Foto: Hans A. Vedlog / Dagbladet

Rødgrønn enighet om politisk plattform i Tromsø

Arbeiderpartiet, Sosialistisk Venstreparti, Rødt, Miljøpartiet De Grønne og Senterpartiet har tirsdag kommet til enighet om en ny politisk plattform i Tromsø.

Det melder NRK.

Avisa iTromsø skriver at Gunnar Wilhelmsen (Ap) blir ordfører også de fire neste åra, mens Sigrid Bjørnhaug Hammer (SV) blir varaordfører.

Ble ført ut av salen
Foto: Lucy Young / REX

Ble ført ut av salen

Tirsdag foregår the Tory Conference, som er Det konservative partiets årlige møte, i Manchester.

Under talen til innenriksminister Suella Braverman skal Andrew Boff, et konservativt medlem av London Assembly, ha blitt ført ut av salen. Det skriver Sky News.

Årsaken til utvisningen er foreløpig noe uklar. Ifølge nyhetsmedier skal flere overhørt Boff si at en rekke kjønnsideologiske holdninger får partiet til å framstå som transfobisk og homofobisk.

- Partiet vårt har en historie der vi står opp for LHBT+-rettigheter, og hun ødelegger det, skal han angivelig ha sagt om Bravermans tale.

Boff skal, ifølge Sky News, ha blitt fratatt adgangskortet sitt da han ble eskortert ut.

Annonse