Nyhetsstudio

Kristian Tvedt

Al-Noor-moskeen åpner igjen onsdag:

Moskeen Al-Noor Islamic Centre på Skui i Bærum åpner igjen onsdag, opplyser en representant for moskeen til Budstikka.

Dermed får menigheten igjen slippe inn i moskeen.

Ved 16.30-tiden tirsdag avsluttet krimteknikerne i politiet sine undersøkelser i moskeen der Philip Manshaus (21) lørdag gikk inn med våpen.

Etter at politiet fjernet sperringene skal flere som tilhører menigheten ha kommet til, ifølge Budstikka.

Imam Syed Muhammad Ashraf i Al-Noor Islamic Centre sier at det vil ta tid før moskeen kan brukes som vanlig.

– Vi blir nødt til å vaske bort blod og rydde før vi kan bruke moskeen, sier han til Aftenposten.

Imamen ønsker ytterligere skjerpede sikkerhetstiltak og vil at politiet skal holde vakt under samlinger som fredagsbønnen, slik de gjorde etter skytingen mot synagogen i Oslo for noen år siden.

Det var like etter klokken 16 lørdag at det ble meldt om skyting i moskeen på Skui i Bærum. 65-åringen Mohamed Rafiq klarte imidlertid å legge gjerningsmannen i bakken, og ingen ble alvorlig skadd.

Terror- og drapssiktede Philip Manshaus har så langt nektet å la seg avhøre. Politiet opplyser tirsdag ettermiddag at de fortsatt ønsker tips i forbindelse med draps- og terroretterforskning etter hendelsene.

(NTB)

Studioet fortsetter under annonsen
Angelica Hagen

Ber om tips i savnet-sak:

Øst politidistrikt ber publikum holde øynene åpne etter en mann som er savnet på Romerike.

Den polske statsborgeren har vært savnet siden natt til tirsdag.

- Politiet har mottatt tips om mulig observasjon av savnede på en benk under Rælingsbrua. Personen hadde kun en sko, skriver politiet på Twitter.

De ber folk i området være oppmerksomme etter en mann som bare har på seg en sko.

Mannen er 184 centimeter høy, vanlig kroppsbygning, kort mørkeblondt hår, litt skjeggvekst i ansiktet, og blå øyne.

Trym Mogen

Politiaksjon etter melding om mann med pistol:

Politiet fikk torsdag kveld melding om at en mann skal ha tatt ladegrep på en pistol i Thor Olsens gate i Oslo sentrum.

Politipatruljer leter nå etter mannen.

- Det har kommet én melding til oss om dette. Den virket troverdig, men foreløpig har vi ikke påtruffet noen aktuell gjerningsperson, sier operasjonsleder Tor Grøttum til Dagbladet.

Ifølge han gikk meldingen ut på at vedkommende skal ha tatt fram en pistol og tatt ladegrep. Politiet har fått beskrevet mistenkte som en hvit mann iført villmarksklær.

- Ingen har meldt om at de har blitt trua, men om noen har tatt ladegrep på en pistol i området, vil vi gjerne få tak i vedkommende, sier han.

Amanda Walnum

Kaller tilbake Toro Chicken Pasta:

På grunn av feil i produksjonen tilbakekalles TORO Chicken Pasta merket «best før 10.09.19». Produktet kan inneholde TORO Creamy Carbonara, som har egg som ingrediens og kan fremkalle reaksjoner hos personer med eggallergi.

Dette skriver Orkla i en pressemelding.

- Vi vil understreke at det ikke er noen som helst risiko forbundet med å spise produktet dersom du ikke har eggallergi. For å være på den sikre siden har vi likevel besluttet å kalle tilbake det gjeldene partiet med produkter, sier Paul Jordahl, adm. direktør i Orkla Foods Norge.

Til nå har det ikke blitt meldt om at noen har fått allergiske reaksjoner som følge av dette.

Amanda Walnum

Påkjørt av traktor - alvorlig skadd:

En mann ble alvorlig skadd da han ble påkjørt av en traktor på Vega på Helgeland torsdag ettermiddag.

Politiet i Nordland opplyser at han kom i klem under traktoren.

- Vi fikk melding om hendelsen klokken 16.35. Det dreier seg om en voksen mann som sto ved siden av traktoren da den startet. Han er sendt med luftambulanse til sykehuset i Sandnessjøen, opplyser operasjonsleder Tom Ove Hammer i Nordland politidistrikt til NTB.

(NTB)

Lars Martin Gimse

Flere døde etter lynnedslag i Polen:

Flere personer skal ha omkommet og en rekke andre skadd etter lynnedslag i Tatrafjellene i de sørlige delene av Polen, skriver BBC.

Ifølge NTB har fire personer mistet livet og over 30 skal være skadet.

Rednignsmannskaper sier rundt et dusin mennesker har blitt truffet av lynnedslag i området.

- Det har vært flere dødsfall i forskjellige deler av Tatra-fjellene, sier Jan Krzysztof i fjellredningstjenesten.

Ifølge en lokal TV-kanal skal lynet ha truffet et metallkors på toppen av fjellet Giewont på et tidspunkt da det var mange turister på fjelltoppen.

Ifølge vitner kom torsdagens uvær brått på, etter en dag med ellers klart og fint vær.

LYNNEDSLAG: Flere døde og en rekke personer ble skadet da et voldsomt uvær rammet Tatra-fjellene i Polen. Foto: AP / NTB scanpix
Amanda Walnum

Påstått prisjuks i XXL granskes:

Torsdag var XXL i møter hos Forbrukertilsynet for å diskutere det påståtte prisjukset i kjeden, som ble avslørt av E24 i forrige uke. I etterkant av møtet varsler både sportskjeden og tilsynet at saken skal granskes.

- De vil få tilgang til alt vi har av materiale, og de vil få tilgang til våre ansatte for intervjuer på alle nivåer. Hvis vi har den typen aktiviteter i vårt selskap, da ønsker vi å få vite dette og få en slutt på det, sier styreleder og storeier Øivind Tidemandsen i XXL til E24.

Også Forbrukertilsynet skal gjøre en egen gransking.

Jukset XXL anklages for, går ut på at ansatte selv har kjøpt en vare for så å ta retur på den rett etterpå. Så om man slår opp produktet i XXLs datasystem, virker det som om butikken har solgt flere varer enn den faktisk har. Slik har kjeden sørget for at den kan reklamere med førpriser på varene som kanskje ikke er reelle.

(NTB)

Amanda Walnum

Leteaksjon på Nordkapp-platået:

Torsdag ettermiddag ble en leteaksjon iverksatt på Nordkapp-platået etter at en eldre dame ble meldt savnet. Rett over klokka 18 melder politiet i Finnmark om at kvinnen har blitt funnet. Hun er kald, men i god behold.

Damen er utenlandsk statsborger og var på platået sammen med et reisefølge.

- Hun er cruiseturist. De har hatt et opplegg, og hun har ikke vært med bussen tilbake, sier operasjonsleder Gunnar Øvergård til Dagbladet.

Dette skal ha blitt oppdaget i 13.30-tiden og politiet ble informert rundt 15.30.

- Det er en veldig stor utfordring med veldig tett tåke. Det er vanskelige forhold å gå ut i. Det er så tett tåke at man fort blir borte, sier Øvergård.

Amanda Walnum

Telenor varsler gigantisk skattesmell:

Norske skattemyndigheter mener Telenor ikke kunne skrive alt de tapte i India i 2012 og har ilagt selskapet en saftig dose restskatt, skriver E24

- Den 22. august 2019 mottok Telenor ASA et kontorvedtak der fradrag avskjæres for tap Telenor ASA led i 2012 på grunn av oppgjør av bankgarantier stilt for ekstern finansiering i det indiske datterselskapet Unitech Wireless, skriver selskapet i en børsmelding.

Kontorvedtaket gjelder 2013.

- Telenor ASA vil som følge av endringen i skattefastsettingen føre en skattekostnad på 2.491 millioner kroner, heter det i meldingen.

Skattebeløpet forventes betalt i tredje kvartal 2019. Telenor ASA er uenig i skattekontorets vedtak og vil påklage dette.

Amanda Walnum

Forsinkelser på Kongsvingerbanen:

Ifølge Bane Nor er det forsinkelser på grunn av signalfeil mellom Fetsund og Sørumsand og Skarnes og Kongsvinger.

- Vi jobber med å rett feilen, men vet ikke hvor lang tid det vil ta.

Amanda Walnum

Foodora-streiken trappes opp:

Ytterligere 40 sykkelbud som jobber for matleveringstjenesten Foodora, tas ut i streik. Nesten alle disse har meldt seg inn i Fellesforbundet etter at streiken startet tirsdag, opplyser forbundet i en pressemelding.

- Vi tar ut 40 stykker til slik at totalen nå er 142 sykkelbud som er eller blir tatt ut i streik, sier Fellesforbundets leder Jørn Eggum.

- De ansatte i Foodora har en grunnlønn på 120 kroner i timen. Vi ønsker å løfte denne med 8 kroner og samtidig sikre noe økonomisk støtte til sykkel og ekstrautstyr de tre tøffeste vintermånedene, sier han.

Han hevder de får mye støtte for streiken. Fellesforbundet krever at deres medlemmer får tariffavtale. Foodora-sjef Carl Tengberg mener kravene fra Fellesforbundet vil gjøre det umulig å fortsette driften med fast ansatte bud.

Tips oss!

Tips Dagbladet om gode nyheter!
Vi betaler inntil 10 000 kroner for nyhetstips.

Vi ønsker tips om det som opptar deg: Er du på stedet når noe dramatisk skjer, kan du sende MMS-bilder til 2400. Vet du om store nyhetssaker vi bør undersøke eller skjevheter som bør granskes?
Tips oss på 2400 0000 eller ring 2400 0000.

Vi svarer alle tipsere og belønner månedens beste tipsere. De beste nyhetstipsene betales med 10 000,- Som tipser kan du selvsagt være anonym. Kildevern og husregler.