Nyhetsstudio

Marte Klausen

Alliansen fikk ikke slippe til i Resett-debatt:

Arendalsuka lyktes med å holde Alliansen og SIAN borte fra en planlagt debatt i regi av Resett og Ytringsfrihetsforbundet tirsdag kveld.

Resett-redaktør Helge Lurås og Shukira Hansen fra Ytringsfrihetsforbundet holdt i stedet en slags pressekonferanse på utsiden av teltet som Arendalsuka stengte en time før debatten skulle starte i henhold til det opprinnelige programmet.

Arendalsukas ledelse grep inn etter at Dagbladet tirsdag meldte at Alliansens Hans Jørgen Lysglimt Johansen var tiltenkt en plass i panelet.

Alliansen og SIAN er erklært som uønsket under årets Arendalsuke.

Studioet fortsetter under annonsen
Amanda Walnum

Trumps tidligere pressesjef ansatt i Fox News:

Sarah Sanders, som var USAs president Donald Trumps pressetalskvinne gjennom flere år, blir nå journalist i Fox News. Kanalen opplyser at Sanders vil fungere som politisk kommentator og analytiker, både på TV, i radio og podkast.

37 år gamle Sanders sier selv i en pressemelding at hun er «enormt stolt» over å starte i Fox.

Sanders var talskvinne for Trump fra 2017 til i sommer, og ble regnet som en av hans nærmeste og mest betrodde medarbeidere. 37-åringen fikk kritikk for å ha faset ut de daglige pressekonferansene i Det hvite hus, og da hun sluttet, var det tre måneder siden hun sist hadde brifet pressen.

(NTB)

Angelica Hagen

Ber om tips i savnet-sak:

Øst politidistrikt ber publikum holde øynene åpne etter en mann som er savnet på Romerike.

Den polske statsborgeren har vært savnet siden natt til tirsdag.

- Politiet har mottatt tips om mulig observasjon av savnede på en benk under Rælingsbrua. Personen hadde kun en sko, skriver politiet på Twitter.

De ber folk i området være oppmerksomme etter en mann som bare har på seg en sko.

Mannen er 184 centimeter høy, vanlig kroppsbygning, kort mørkeblondt hår, litt skjeggvekst i ansiktet, og blå øyne.

Trym Mogen

Politiaksjon etter melding om mann med pistol:

Politiet fikk torsdag kveld melding om at en mann skal ha tatt ladegrep på en pistol i Thor Olsens gate i Oslo sentrum.

Politipatruljer leter nå etter mannen.

- Det har kommet én melding til oss om dette. Den virket troverdig, men foreløpig har vi ikke påtruffet noen aktuell gjerningsperson, sier operasjonsleder Tor Grøttum til Dagbladet.

Ifølge han gikk meldingen ut på at vedkommende skal ha tatt fram en pistol og tatt ladegrep. Politiet har fått beskrevet mistenkte som en hvit mann iført villmarksklær.

- Ingen har meldt om at de har blitt trua, men om noen har tatt ladegrep på en pistol i området, vil vi gjerne få tak i vedkommende, sier han.

Amanda Walnum

Orkla tilbakekaller kyllingrett:

På grunn av feil i produksjonen tilbakekalles TORO Chicken Pasta merket «best før 10.09.19». Produktet kan inneholde TORO Creamy Carbonara, som har egg som ingrediens og kan fremkalle reaksjoner hos personer med eggallergi.

Dette skriver Orkla i en pressemelding.

- Vi vil understreke at det ikke er noen som helst risiko forbundet med å spise produktet dersom du ikke har eggallergi. For å være på den sikre siden har vi likevel besluttet å kalle tilbake det gjeldene partiet med produkter, sier Paul Jordahl, adm. direktør i Orkla Foods Norge.

Til nå har det ikke blitt meldt om at noen har fått allergiske reaksjoner som følge av dette.

Amanda Walnum

Påkjørt av traktor - alvorlig skadd:

En mann ble alvorlig skadd da han ble påkjørt av en traktor på Vega på Helgeland torsdag ettermiddag.

Politiet i Nordland opplyser at han kom i klem under traktoren.

- Vi fikk melding om hendelsen klokken 16.35. Det dreier seg om en voksen mann som sto ved siden av traktoren da den startet. Han er sendt med luftambulanse til sykehuset i Sandnessjøen, opplyser operasjonsleder Tom Ove Hammer i Nordland politidistrikt til NTB.

(NTB)

Lars Martin Gimse

Flere døde etter lynnedslag i Polen:

Flere personer har mistet livet og en rekke andre skadd etter lynnedslag i Tatrafjellene i de sørlige delene av Polen, skriver BBC.

Ifølge NTB har fem personer mistet livet. Den polske kanalen TVN24 skriver at blant de omkomne skal det være to barn og to voksne. Den samme kanalen melder at 89 personer ble sendt til sykehus.

Redningsmannskaper sier rundt et dusin mennesker har blitt truffet av lynnedslag i området.

Ifølge vitner kom torsdagens uvær brått på, etter en dag med ellers klart og fint vær.

LYNNEDSLAG: Flere døde og en rekke personer ble skadet da et voldsomt uvær rammet Tatra-fjellene i Polen. Foto: AP / NTB scanpix
Fem døde etter lynnedslag i Polen

Fem døde etter lynnedslag i Polen

dagbladet
Amanda Walnum

Påstått prisjuks i XXL granskes:

Torsdag var XXL i møter hos Forbrukertilsynet for å diskutere det påståtte prisjukset i kjeden, som ble avslørt av E24 i forrige uke. I etterkant av møtet varsler både sportskjeden og tilsynet at saken skal granskes.

- De vil få tilgang til alt vi har av materiale, og de vil få tilgang til våre ansatte for intervjuer på alle nivåer. Hvis vi har den typen aktiviteter i vårt selskap, da ønsker vi å få vite dette og få en slutt på det, sier styreleder og storeier Øivind Tidemandsen i XXL til E24.

Også Forbrukertilsynet skal gjøre en egen gransking.

Jukset XXL anklages for, går ut på at ansatte selv har kjøpt en vare for så å ta retur på den rett etterpå. Så om man slår opp produktet i XXLs datasystem, virker det som om butikken har solgt flere varer enn den faktisk har. Slik har kjeden sørget for at den kan reklamere med førpriser på varene som kanskje ikke er reelle.

(NTB)

Amanda Walnum

Leteaksjon på Nordkapp-platået:

Torsdag ettermiddag ble en leteaksjon iverksatt på Nordkapp-platået etter at en eldre dame ble meldt savnet. Rett over klokka 18 melder politiet i Finnmark om at kvinnen har blitt funnet. Hun er kald, men i god behold.

Damen er utenlandsk statsborger og var på platået sammen med et reisefølge.

- Hun er cruiseturist. De har hatt et opplegg, og hun har ikke vært med bussen tilbake, sier operasjonsleder Gunnar Øvergård til Dagbladet.

Dette skal ha blitt oppdaget i 13.30-tiden og politiet ble informert rundt 15.30.

- Det er en veldig stor utfordring med veldig tett tåke. Det er vanskelige forhold å gå ut i. Det er så tett tåke at man fort blir borte, sier Øvergård.

Amanda Walnum

Telenor varsler gigantisk skattesmell:

Norske skattemyndigheter mener Telenor ikke kunne skrive alt de tapte i India i 2012 og har ilagt selskapet en saftig dose restskatt, skriver E24

- Den 22. august 2019 mottok Telenor ASA et kontorvedtak der fradrag avskjæres for tap Telenor ASA led i 2012 på grunn av oppgjør av bankgarantier stilt for ekstern finansiering i det indiske datterselskapet Unitech Wireless, skriver selskapet i en børsmelding.

Kontorvedtaket gjelder 2013.

- Telenor ASA vil som følge av endringen i skattefastsettingen føre en skattekostnad på 2.491 millioner kroner, heter det i meldingen.

Skattebeløpet forventes betalt i tredje kvartal 2019. Telenor ASA er uenig i skattekontorets vedtak og vil påklage dette.

Amanda Walnum

Forsinkelser på Kongsvingerbanen:

Ifølge Bane Nor er det forsinkelser på grunn av signalfeil mellom Fetsund og Sørumsand og Skarnes og Kongsvinger.

- Vi jobber med å rett feilen, men vet ikke hvor lang tid det vil ta.

Tips oss!

Tips Dagbladet om gode nyheter!
Vi betaler inntil 10 000 kroner for nyhetstips.

Vi ønsker tips om det som opptar deg: Er du på stedet når noe dramatisk skjer, kan du sende MMS-bilder til 2400. Vet du om store nyhetssaker vi bør undersøke eller skjevheter som bør granskes?
Tips oss på 2400 0000 eller ring 2400 0000.

Vi svarer alle tipsere og belønner månedens beste tipsere. De beste nyhetstipsene betales med 10 000,- Som tipser kan du selvsagt være anonym. Kildevern og husregler.