Nyhetsstudio

Amanda Walnum

El-fly nødlandet i vann:

Klokka 14.42 fikk politiet melding fra tårnet på Arendal lufthavn, Gullknapp, om at et småfly hadde fått problemer. Det skal dreie seg om et el-fly som sendte ut mayday-melding og nødlandet i vannet.

- Flyet er lokalisert og det er bragt på det rene at begge om bord er uskadde, skriver politiet.

Studioet fortsetter under annonsen
Angelica Hagen

Mann i 50-åra funnet død:

En mann i 50-åra ble tidligere i dag funnet omkommet i sjøen ved Tussøya. Politiet opplyser at den omkomne var en del av en lokal gruppe på til sammen 20 kajakkpadlere i området.

Politiet fikk melding via HRS like før klokka 12, opplyser operasjonsleder Eirik Kileng.

Grunnet mobildekning tok det tid før politiet ble varslet. HRS ble varslet via kystradioen.

- De fikk da melding om at en mann hadde kommet bort fra gruppa. Han ble senere funnet ved fjæresteiene ved land. Flere redningsbåter og luftambulanse var på plass. Mannen ble erklært død på stedet, sier Kileng.

De pårørende er varslet. Hendelsen etterforskes som en ulykke. Operasjonslederen kjenner ikke til hva som forårsaket ulykken.

Lars Martin Gimse

Person truet med skytevåpen i Oslo:

En person har truet en annen person med skytevåpen i Christies gate i Oslo, skriver Oslo-politiet på Twitter.

- En mann har ringt politiet og fortalt at han har blitt pekt på av en annen person med skytevåpen. Det har blitt skutt ett skudd, og da har fornærmede stukket fra stedet, sier operasjonsleder Gjermund Stokkli ved Oslo politidistrikt til Dagbladet.

Gjerningspersonen skal ha skutt fra en leilighet og ut på gata.

Ifølge fornærmede skal hendelsen ha vært helt tilfeldig. Vedkommende er ikke skadd.

Politiet har aksjonert mot en leilighet, utfra hvor melder trodde gjerningspersonen kunne være, men de fant ikke gjerningspersonen der.

Klokka 18.17 skriver politiet på Twitter at de har lokalisert leiligheten det ble skutt fra, og har pågrepet en person i denne leiligheten.

«Funn på stedet styrker saken om at det er skutt med et reelt skytevåpen», skriver politiet.

Politiet har fremdeles en pågående aksjon i Christies gate. Ifølge Dagbladets reporter er det minst sju ambulanse- og politibiler på stedet.

Oppdateres

POLITIAKSJON: Politiet er på plass med flere patruljer i Christies gate. De leter etter en person som skal ha truet en annen med skytevåpen. Foto: Angelica Hagen
Lars Martin Gimse

MC-fører omkom:

EN MC-fører er bekreftet omkommet etter en ulykke i Timeveien på Gjesdal i Rogaland.

Ifølge politiet i Sør-Vest har motorsykkelen trolig kjørt inn i autovernet på stedet.

- Det var ingen vitner til hendelsen. Første melderen ringte inn og sa at det lå en motorsykkel i veibanen, og at MC-føreren lå et stykke bortenfor, sier operasjonsleder John Ask ved Sør-Vest politidistrik til Dagbladet.

MC-føreren ble relativt raskt konstatert død av en lege på stedet. Politiet har ikke helt sikker identiten på motorsyklisten ennå, og har dermed ikke fått varslet de pårørende.

Ulykka skjedde én til to km fra Ålgård sentrum.

Politiet fikk melding om ulykka klokka 16.28. Timeveien vil bli stengt en stund framover på grunn av politiarbeid på stedet.

Angelica Hagen

Politimester flyttes:

Politimester i Øst politidistrikt, Jon Steven Hasseldal, opplyste i en e-post i juni, sendt til alle ansatte i Øst politidistrikt, at han hadde utviklet et «nært vennskap» til leder for felles enhet for forebygging i politidistriktet, Camilla Giske, skriver Politiforum.

I Øst politidistrikts retningslinjer for tjenestegjøring for ansatte som står i nære familiemessig forhold til hverandre står det blant annet at det skal «i størst mulig grad legges til rette for at ansatte i nære familieforhold ikke kommer i et direkte overordnet/underordnet forhold til hverandre».

Inntil saken er ferdig behandlet er politimester Jon Steven Hasseldal beordret til tjeneste i Politidirektoratet, heter det i en pressemelding.

Politimesters relasjon til underordnet gir politidistrikt ekstrautgifter

Politimesters relasjon til underordnet gir politidistrikt ekstrautgifter

dagbladet
Marthe Ihle

Livstruende skadd etter voldshendelse:

Natt til lørdag meldte Sørøst politidistrikt at to menn ble funnet alvorlig skadd på bakken i Storgata i Horten. Den ene er nå livstruende skadd. Det var VG som først meldte dette.

- En person er kritisk skadd, noe jeg forstår som livstruende. Den andre er alvorlig skadd, men stabil, sier politiadvokat i Sørøst politidistrikt Pernille Nordendal til Dagbladet.

Hun kan ikke si noe om hva slags skader mennene har fått.

Politiet opplyste til Dagbladet at vitner varslet politiet om at de hadde funnet to skadde menn på bakken på stedet.

Nordendal sier at ingen foreløpig er siktet i saken, men det er utelukket at mennene har gjort noe mot hverandre.

Politiet oppfordrer vitner til å kontakte dem dersom de har sett eller hørt noe i Storgata i Horten i 05-tida.

Mennene er begge i 20-åra og har lokal tilknytning i Horten. En tredje person ble også fraktet til sykehus, men har ikke alvorlige skader.

Foto: Peder Gjersøe
Marthe Ihle

Til sykehus etter MC-ulykke:

Vest politidistrikt melder at en MC-fører er kjørt til sykehus i ambulanse etter en trafikkulykke i Espeland. Det skal ha vært et trafikkuhell mellom bil og en motorsykkel.

- MC-føreren framsto som bevisst og oppegående på stedet. Vi mistenker bilfører for å ha vært uoppmerksom, sier operasjonsleder Dag Olav Sætre til Dagbladet.

Det er ryddet på stedet, og trafikken går som normalt.

Marthe Ihle

Mann død etter båtvelt:

Politiet i Trøndelag melder at en mann i slutten av 50-åra er død etter at en båt i natt veltet på Gjevilvatnet i Oppdal.

Det var to personer om bord i båten da den veltet. En person, ikledd redningsvest, kom seg i land og fikk varslet om ulykken. Mannen som nå er omkommet, havnet under båten.

- Vitner forteller at han på et tidspunkt sto i båten, og at det ble ubalanse, og at båten da veltet. Han hadde ikke redningsvest, sier operasjonsleder Wenche Johnsen til Dagbladet.

Mannen ble i kritisk tilstand fraktet til St. Olavs hospital natt til lørdag. Lørdag formiddag er han altså bekreftet død etter ulykken.

De to mennene skal ha vært ute og fisket, opplyste operasjonsleder Anlaug Oseid til Dagbladet i natt. Mannen skal ha vært kraftig nedkjølt og bevisstløs da han ble hentet opp av vannet.

Marthe Ihle

- EU ratifiserer neppe Brasil-avtale:

EU ratifiserer neppe handelsavtalen med Mercosur-landene, all den tid Brasil ikke gjør mer for å beskytte Amazonas, sier EU-president Donald Tusk.

Forhandlingene mellom EU og det søramerikanske handelsforbundet Mercosur ble avsluttet i juni, men en avtale er ennå ikke ratifisert. Det kommer heller ikke til å skje med det første, tror Tusk.

– EU står ved avtalen, men det er vanskelig å se for seg en ratifiseringsprosess all den tid den brasilianske regjeringen tillater ødeleggelse av Amazonas, sier Tusk.

Brasils president Jair Bolsonaro opplyste fredag at Mercosur-landene hadde inngått en handelsavtale med EFTA, noe næringsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) bekreftet lørdag.

(NTB)

Marthe Ihle

Bekrefter Brasil-avtale:

Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen bekrefter lørdag formiddag at Norge de andre EFTA-landene er enige med Brasil om en handelsavtale.

Det var Brasils president Jair Bolsonaro som fredag kveld meldte at en avtale mellom det søramerikanske handelsforbundet Mercosur og EFTA-landene var i boks. Lørdag formiddag bekrefter altså Isaksen også dette.

Allerede før det ble bekreftet at avtalen er inngått, høstet den stor kritikk. Audun Lysbakken (SV) sa til NTB lørdag at det vil være en skandale å inngå en slik avtale med Brasil mens Amazonas brenner. MDG kalte også timingen «eksepsjonelt dårlig» og mente det er «et svik mot regnskogen».

- Vi ser alvorlig på situasjonen i Amazonas, sier Isaksen lørdag.

- Et viktig tema har vært bærekraftig skogforvaltning, hvor partene blant annet forplikter seg til å bekjempe ulovlig hogst og ivareta urfolks rettigheter. Det støtter opp om det norske ønsket om en bærekraftig forvaltning av blant annet Amazonas, sier Torbjørn Røe Isaksen til NTB.

Det har blitt registrert over 72 000 skogbranner i Amazonas-regnskogen i Sør-Amerika så langt i år, ifølge det brasilianske rominstituttet Inpe.

Amazonas er verdens største regnskog og et viktig CO₂-lager som er med på å bremse den globale oppvarmingen. I tillegg til en million urfolk, er den også hjem for om lag ti prosent av klodens planter og dyr.

Dagbladet kommer med mer.

Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet
Norges avtale er som opptenningsved for Amazonas

Norges avtale er som opptenningsved for Amazonas

dagbladet
Marthe Ihle

Fransk politi åpner Epstein-etterforskning:

Det melder CNN.

Etterforskningen er åpnet etter mistanke om voldtekt og seksuelle overgrep mot mindreårige - det samme milliardæren var siktet for i USA.

Epstein (66) skal ha hatt boliger flere steder rundt om i verden foruten i hjembyen New York, blant annet i Karibia og Paris.

Epstein var siktet for menneskehandel og seksuell utnytting av mindreårige, og ble pågrepet i New York i begynnelsen av juli.

Epstein tok tidligere i august sitt eget liv i fengsel. Epstein var tidligere kapitalforvalter og har vært venn med både ekspresident Bill Clinton, britiske prins Andrew og president Donald Trump.

Overgrepsanklaget milliardær funnet død

Overgrepsanklaget milliardær funnet død

dagbladet

Tips oss!

Tips Dagbladet om gode nyheter!
Vi betaler inntil 10 000 kroner for nyhetstips.

Vi ønsker tips om det som opptar deg: Er du på stedet når noe dramatisk skjer, kan du sende MMS-bilder til 2400. Vet du om store nyhetssaker vi bør undersøke eller skjevheter som bør granskes?
Tips oss på 2400 0000 eller ring 2400 0000.

Vi svarer alle tipsere og belønner månedens beste tipsere. De beste nyhetstipsene betales med 10 000,- Som tipser kan du selvsagt være anonym. Kildevern og husregler.