Nyhetsstudio

Marthe Ihle

Mann død etter båtvelt:

Politiet i Trøndelag melder at en mann i slutten av 50-åra er død etter at en båt i natt veltet på Gjevilvatnet i Oppdal.

Det var to personer om bord i båten da den veltet. En person, ikledd redningsvest, kom seg i land og fikk varslet om ulykken. Mannen som nå er omkommet, havnet under båten.

- Vitner forteller at han på et tidspunkt sto i båten, og at det ble ubalanse, og at båten da veltet. Han hadde ikke redningsvest, sier operasjonsleder Wenche Johnsen til Dagbladet.

Mannen ble i kritisk tilstand fraktet til St. Olavs hospital natt til lørdag. Lørdag formiddag er han altså bekreftet død etter ulykken.

De to mennene skal ha vært ute og fisket, opplyste operasjonsleder Anlaug Oseid til Dagbladet i natt. Mannen skal ha vært kraftig nedkjølt og bevisstløs da han ble hentet opp av vannet.

Studioet fortsetter under annonsen
Vegard Kristiansen Kvaale

Taxisjåfør truet med kniv og ranet i Oslo:

En taxisjåfør i Oslo ble natt til lørdag truet med kniv og fraranet pengene han hadde i bilen. Politiet jakter fire antatte gjerningsmenn.

Sjåføren plukket opp det han beskriver som fire gutter i Oslo sentrum og kjørte dem til Romsås.

– Der truet en person ham med kniv mens de andre forsynte seg med lommeboken hans og pengene han hadde i bilen, sier operasjonsleder Vidar Pedersen i Oslo politidistrikt til NTB like før klokken 6.30.

Politiet forsøker å identifisere gjerningsmennene. Sjåføren har beskrevet at en av dem hadde afrikansk opprinnelse, mens de tre andre hadde et utseende som kan stamme fra Vest-Asia eller Midtøsten.

Sjåføren ble ikke skadd under ranet, men fikk oppfølging av helsepersonell.

– Han er ikke fysisk skadd, men det er klart det er en psykisk påkjenning å bli ranet på arbeidsplassen sin, sier Pedersen.

Operasjonslederen ønsker ikke å kommentere hvor mye ranerne fikk med seg.

Politiet ble varslet om hendelsen klokken 4.35.

(NTB)

Vegard Kristiansen Kvaale

Fire turister omkom i bussulykke i USA:

Minst fire personer mistet livet og fem personer er kritisk skadd etter en turistbussulykke i den amerikanske delstaten Utah fredag.

Samtlige 31 personer om bord ble skadd i ulykken. For fem av dem er tilstanden kritisk fredag kveld.

Passasjerene skal ha vært kinesiske turister. Sjåføren, som overlevde, var amerikansk statsborger.

Ulykken skjedde ved en rasteplass om lag 11 kilometer fra inngangen til nasjonalparken Bryce Canyon, et populært turistmål i delstaten.

Av foreløpig ukjente årsaker kjørte bussen av veien, hvor den traff et autovern og veltet på siden.

(NTB)

Vegard Kristiansen Kvaale

Anmelder Helse Bergen etter at foreldrene ble drept av broren:

Broren til mannen (41) som er siktet for å ha drept sine foreldre på Sotra i juni, anmelder Helse Bergen for at de skrev ut den psykisk syke mannen.

– Han slet lenge psykisk, gikk inn og ut av psykiatrien i hvert fall de siste ti årene. Men vi har alltid hatt et godt forhold. Det var også et veldig godt forhold mellom min bror og foreldrene våre, sier Mats Ormehaug til Bergens Tidende.

27. juni i år ble foreldrene hans, Siri Helen Johannessen (66) og Per Arne Ormehaug (67), funnet drept på Kolltveit på Sotra utenfor Bergen. Broren til Mats ble pågrepet på stedet etter å ha forklart for politiet at han tok livet av foreldrene sine.

I en undersøkelse gjort tre dager etter pågripelsen heter det at siktede kan ha vært psykotisk og dermed strafferettslig utilregnelig ved gjerningsøyeblikket.

Mannen var innlagt ved Sandviken kun tre dager før drapene. Han ønsket selv å bli utskrevet, mens legene mente at vilkårene for tvangsinnleggelse fortsatt var til stede, skriver BT. Så opphevet kontrollkommisjon for Sandviken vedtaket om tvang, slik at pasienten kunne skrives ut.

Denne uken har Mats Ormehaug tatt ut en anmeldelse av Helse Bergen, hvor han mener det har skjedd markante avvik i forsvarlighetskravet ved helsehjelp. Foreldrenes søsken stiller seg bak anmeldelsen.

– Jeg vil gjøre mitt for å bidra til at noe sånt ikke skjer igjen. Og jeg gjør det på vegne av mine foreldre, som ikke lenger kan tale sin egen sak, sier Ormehaug.

Helse Bergen ønsker ikke å kommentere den konkrete saken, men fagsjef i psykisk helsevern, Leif Erik Rønneberg Hauge, sier på generelt grunnlag at de har tillit til de vurderinger som blir gjort i kommisjonen.

Helsetilsynet har åpnet tilsynssak mot Helse Bergen.

(NTB)

Vegard Kristiansen Kvaale

Mann til sykehus etter alvorlig voldshendelse i Kristiansand:

En mann er til behandling på sykehus etter det politiet beskriver som en alvorlig voldshendelse i Kristiansand sentrum natt til lørdag.

Tilstanden på mannen er ukjent, men han var bevisst da han ble fraktet til akuttmottaket, og han skal ikke være livstruende skadd, opplyser operasjonsleder Lars Hyberg i Agder politidistrikt til NTB klokken 3.45.

Hendelsen skal ha skjedd i sentrum. Hvor, eller om det var på åpen gate, ønsker ikke Hyberg å kommentere.

Kriminalteknikere jobber natt til lørdag på et «eventuelt åsted», ifølge operasjonslederen. Det gjøres også vitneavhør. Foreløpig har ikke politiet vært i kontakt med den skadde.

– Fornærmede undersøkes på sykehuset. Inntil han er undersøkt står vi litt på stedet hvil, sier operasjonslederen.

Hyberg ønsker ikke å kommentere om noen er pågrepet eller mistenkt i saken, eller om det har vært brukt våpen.

Politiet ble varslet om hendelsen klokken 2.28.

(NTB)

Vegard Kristiansen Kvaale

Mann pågrepet for to år gammel overfallsvoldtekt etter DNA-treff:

En mann i 20-årene er pågrepet for en to år gammel overfallsvoldtekt i Trondheim etter at en ny DNA-prøve av ham matchet DNA på den fornærmede kvinnens kropp.

Venninnen til den fornærmede varslet politiet om overfallsvoldtekten i Østbyen i Trondheim midt i november 2017.

Kvinnen i 20-årene forklarte at to menn forgrep seg på henne da hun var på vei hjem fra byen, ifølge Adresseavisen. Voldtektsmottaket sikret spor, og etterforskerne satte igjen med DNA fra en inntil nå ukjent mann funnet på kvinnens kropp.

– Vi fikk DNA-treff på den siktede i forbindelse med at det var tatt DNA-prøve av ham i en annen etterforskning i Trøndelag politidistrikt, forklarer politiadvokat Marianne Høyer ved Trøndelag politidistrikt.

Det var Kripos som varslet politiet om dette, noe som medførte at han torsdag ble pågrepet og siktet for medvirkning til overfallsvoldtekten. Fredag ble han varetektsfengslet i én uke.

Etter at siktelsen ble kjent for ham forklarte mannen at han trengte noen dager før han kunne komme tilbake til politiet med mer informasjon. Han hevder han aldri har sett kvinnen før, og nekter ifølge forsvarer Kolbjørn Lium straffskyld.

Ifølge Adresseavisen jakter politiet også en annen mann som skal ha medvirket til voldtekten.

(NTB)

Vegard Kristiansen Kvaale

«Sigøynerkongen» Karoli siktet for grove trusler:

Den selvutnevnte «sigøynerkongen» René Karoli (56) fremstilles lørdag for varetektsfengsling, siktet for grove trusler blant annet skytevåpen.

Karoli ble pågrepet i Oslo torsdag kveld. Politiet var bevæpnet da de pågrep ham, skriver NRK.

Ifølge TV 2 startet saken mot «Roma» Karoli etter at en ung mann tidligere denne måneden anmeldte saken. Han forklarte til politiet at Karoli ved flere anledninger hadde forsøkt å presse ham av veien ved ring 3 i Oslo.

Kanalen skriver at politiet under etterforskningen har fått tak i flere videoer som er sendt fram og tilbake mellom Karoli og den unge mannen. Noen av videoene skal vise det politiet mener er skytevåpen.

– Nødvendig med fengsling
Politiadvokat Andreas Meeg-Bentzen ved Oslo politidistrikt ønsker ikke overfor NRK å kommentere om det er beslaglagt våpen.

– Ut fra opplysninger i saken kan det imidlertid tyde på at det har vært våpenlignende gjenstander involvert. Det er nødvendig med fengsling både av hensyn til etterforskningen og fordi det er fare for gjentakelse, sier han.

Ifølge TV 2 oppfatter politiet truslene som drapstrusler.

Konflikt mellom familier
Etter det NRK får opplyst er trusselsaken en del av en gammel konflikt mellom Karoli-familien og en annen familie i Rom-miljøet i Norge. Statskanalen skriver at truslene skal ha blitt framsatt på sosiale medier.

– Truslene er fremsatt på ulike kommunikasjonsplattformer, bekrefter politiadvokat Andreas Meeg-Bentzen til TV 2.

Nekter straffskyld
Karolis forsvarer, advokatfullmektig Per Bjørnar Helgestad, opplyser til NRK at siktede ikke erkjenner straffskyld og at han vil begjære seg løslatt.

René Karlsen, som han egentlig heter, blir framstilt for varetekt lørdag formiddag.

Både han og broren Alex «Dolla» Karoli hevder de har tittelen som «sigøynerkonge» etter at faren deres Polykarp Karoli gikk bort i 2001.

(NTB)

SIKTET: Rene Karoli (t.v.) er siktet for grove trusler. Bildet er fra en tidligere anledning. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
Marte Klausen

Drøbak: Påsatt brann i container :

Politiet i øst rykket ut etter en melding om påsatt brann i container ved Drøbak skole.

- Personer sett løpende fra stedet, skriver politiet på Twitter.

Det skal for øyeblikket være mye røyk ved Drøbak torg som stammer fra container-brannen.

- Det ble påsatt brann i en container med søppel. Personer så seks eller sju ungdommer løpe fra stedet. Dette er andre gang det ble påsatt en brann ved skolen i løpet av kvelden, sier operasjonsleder Finn Håvard Aas til Dagbladet.

Brannen er slokket, men Aas understreker at det er mye røyk og engstelse i Drøbak sentrum etter hendelsen.

- Det er en del trebebyggelse i Drøbak sentrum så det skaper en del engstelse, sier operasjonslederen.

Marte Klausen

Røyket på fly - fikk 10 000 kr i bot:

Det ble en dyr sigarett for en røykende litauer om bord i flyet til Sandefjord lufthavn Torp, skriver politiet i Sør-Øst på Twitter.

Den røykende mannen skal ha nektet å stumpe sneipen om bord, og da flyet landet måtte 40-åringen vedta et forelegg på 10 000 kr.

- Det var et Norwegian-fly fra Las Palmas, opplyser operasjonsleder Andre Kråkenes. Han forklarer at vedkommende nektet å stumpe røyken og dermed ble tatt hånd om av politiet da flyet landet.

- Mannen ble tilbudt et forelegg på 10 000 kr som han godtok, sier Kråkenes.

Marte Klausen

Mann omkom i drukningsulykke ved Halsa:

En mann er bekreftet omkommet etter at han sent fredag kveld ble berget opp av sjøen ved Halsa i Møre og Romsdal.

– Han ble reddet opp av sjøen og fraktet fra stedet, men ble like etter bekreftet død, sier operasjonsleder Sindre Molnes i Møre og Romsdal politidistrikt til NTB klokken 0.25.

Politiet fikk meldingen om ulykken klokken like før klokka 21.

Mannen har trolig falt ut av båten sin. Det er ifølge Molnes ingenting som tyder på at det har vært andre personer i båten.

Politiet har vært på stedet og gjort undersøkelser.

Det jobbes natt til lørdag med å varsle pårørende.

(NTB)

Marte Klausen

Fengselsbygg trolig totalskadd i brann:

Et verkstedbygg i Vestoppland fengsel avdeling Valdres kommer trolig til å brenne ned til grunnen etter at det tok fyr fredag kveld.

Det er ikke meldt om skadde personer, men brannvesenet har ikke kontroll over brannen, melder Oppland Arbeiderblad fredag kveld.

- Bygget går nok tapt, men det er ingen fare for spredning. De innsatte ble evakuert til et tilhørende bygg på området, sier operasjonsleder Bård Einar Hoft i Innlandet politidistrikt til VG.

De innsatte ved fengselet er ifølge Hoft evakuert til et annet bygg på øya der fengselet ligger.

Vegard Kristiansen Kvaale

Tips oss!

Tips Dagbladet om gode nyheter!
Vi betaler inntil 10 000 kroner for nyhetstips.

Vi ønsker tips om det som opptar deg: Er du på stedet når noe dramatisk skjer, kan du sende MMS-bilder til 2400. Vet du om store nyhetssaker vi bør undersøke eller skjevheter som bør granskes?
Tips oss på 2400 0000 eller ring 2400 0000.

Vi svarer alle tipsere og belønner månedens beste tipsere. De beste nyhetstipsene betales med 10 000,- Som tipser kan du selvsagt være anonym. Kildevern og husregler.