Nyhetsstudio

Marthe Ihle

Til sykehus etter MC-ulykke:

Vest politidistrikt melder at en MC-fører er kjørt til sykehus i ambulanse etter en trafikkulykke i Espeland. Det skal ha vært et trafikkuhell mellom bil og en motorsykkel.

- MC-føreren framsto som bevisst og oppegående på stedet. Vi mistenker bilfører for å ha vært uoppmerksom, sier operasjonsleder Dag Olav Sætre til Dagbladet.

Det er ryddet på stedet, og trafikken går som normalt.

Studioet fortsetter under annonsen
Trym Mogen

Amerikansk soldat pågrepet - skal ha planlagt angrep mot TV-stasjon:

Det melder ABC News. Kanalen skriver at det er FBI som har pågrepet mannen. Han skal blant annet ha diskutert planer om bombe en amerikansk TV-kanal og planlagt å reise til Ukraina og slåss med høyreekstreme grupper der.

Angivelig skal soldaten også ha spredt informasjon på nettet om hvordan man kan bygge bomber. Ifølge kanalen skal mannen ha foreslått å ramme den demokratiske presidentkandidaten Beto O'Rourke.

Mannen ble pågrepet lørdag. Da hadde han vært i omfattende kontakt med undercover FBI-agenter på nettet, som gikk i dekke for å avsløre potensielle kriminelle.

Han skal ha foreslått å ramme en TV-kanal og skal ha skrevet på nettet hvordan man kunne ramme dem med en bombe i en bil.

Undercover-agenten skal også ha spurt mannen hvem som kunne være et mål for «flammer, ødeleggelse og død» i Texas, skal siktede ha svart.

«Bortsett fra Beto? Jeg vet ikke noen andre som er relevant nok til at det ville ført til en endring om de døde.»

Ifølge ABC News skal mannen i avhør ha innrømmet at han har gitt instruksjoner for hvordan å bygge bomber til andre på nettet.

Trym Mogen

Politimann godtar bot for Skofterud-snoking:

En politibetjent i 20-åra, som tidligere i år ble ilagt et forelegg på 2500 kroner for å ha snoket i forbindelse med Vibeke Skofteruds dødfall, skulle etter planen møte i Oslo tingrett onsdag.

Flere politibetjenter ble bøtelagt for å ha bladd opp i Skofterud-saken uten å ha noe tjenstlig formål. Mannen i 20-åra var den eneste som nektet å godta forelegget, og dermed gikk det mot rettssak mot Spesialenheten.

Nå har imidlertid politimannen ombestemt seg, skriver Nettavisen mandag kveld.

- Hovedforhandlingen er avlyst. Min klient erkjenner ikke straffskyld og er uenig i forelegget og begrunnelsen for det. Men han har likevel valgt å godta reaksjonen, sier mannens forsvarer Eva-Marie Stryker til Nettavisen.

- Han har besluttet at han ikke orker å stå i prosessen. Det er en kombinasjon av mange faktorer. Han hadde bestemt seg for å kjempe, men begynte å grue seg når det nærmet seg en hovedforhandling.

Politiet har et eget sporingsprogram som skal forhindre at ansatte i politiet leter gjennom dokumenter av ren nysgjerrighet. Det var dette programmet som fanget opp politibetjentenes søk.

Langrennsprofilen Vibeke Skofterud mistet livet i en vannscooter-ulykke utenfor Arendal natt til 29. juli 2018. Skofterud ble 38 år gammel.

Trym Mogen

Ving-ledelsen i «intense møter:

Ledelsen i Ving-gruppen i Norden sitter i møter mandag kveld. Etter dette skal det komme en uttalelse om hva som skjer framover etter Thomas Cook-konkursen.

Ving Norge har for tiden har 9.101 reisende på tur. Det omfatter 8.555 personer på charterreise og 546 som har reist med rutefly.

– Ledelsen i Vinggruppen i Norden sitter i intense møter i ettermiddag/kveld. Vi vet ikke hvor lenge disse varer, men når de er ferdige vil vi kunne ha en uttalelse om hva som skjer med Ving framover.

– Det vil da også forhåpentligvis bli en pressekonferanse, skriver informasjonssjef Siri Røhr-Staff i Ving Norge på SMS til NTB like etter klokka 17.

Nå kan drømme-bryllupet ryke

Nå kan drømme-bryllupet ryke

dagbladet
Trym Mogen

Hull i Oslo - sperrer av område:

Alle nødetater har rykket ut til Helsfyr i Oslo på grunn av et stort hull, melder Oslo-politiet.

Hullet er en rundt meter i diameter og to-tre meter dypt og har oppstått utenfor bygningen Fyrstikktorget på Helsfyr. Meldingene til politiet gikk ut på at det var et synkehull, men undersøkelser viser at det trolig er en konstruksjonsfeil som har ført til hullet.

- Det er trolig en konstruksjonsfeil ved bygget. Området er sikret, og ingen får gå inn og ut hovedinngangen per nå, sier politiet innsatsleder Magnus Strande til Dagbladet.

Brannvesenet er på stedet med tre biler mandag ettermiddag.

- Vi er på stedet og undersøker. Det virker ikke som det er fryktelig dramatisk. Vi vet ikke hvorfor det er kommet og er fortsatt i undersøkelsesfasen, sier vakthavende kommandør i brannvesenet, Arvid Nordstrand til Dagblaet.

Ifølge politiet kan det være rasfare inn i et garasjeanlegg på stedet. Politiet frykter at det fortsatt kan rase ved hullet.

UNDERSØKT: Hullet ble sjekket av mannskaper fra brannvesenet. Foto: Ralf Lofstad
Trym Mogen

- Vil tiltale Bertheussen for angrep på statsmakten:

PST er nå ferdig med sin etterforskning av Laila Anita Bertheussen og har sendt sin innstilling til påtale til statsadvokaten.

Slik Dagbladet meldte tidligere i dag, har PST innstilt på at det tas ut tiltale mot tidligere justisminister Tor Mikkel Waras samboer.
NRK melder i ettermiddag at PST vil tiltale henne etter straffelovens paragraf 115, som lyder som følger:

«Angrep på de høyeste statsorganenes virksomhet:

Med fengsel inntil 10 år straffes den som ved bruk av makt, trusler eller på annen rettsstridig måte volder fare for at Kongen, Regenten, regjeringen, Stortinget, Høyesterett eller Riksretten, eller et medlem av disse institusjonene, hindres eller påvirkes i sin virksomhet.»

Dagbladet skrev tidligere i sommer at denne bestemmelsen inngikk i saken mot Bertheussen. Strafferammen er på ti års fengsel. Bertheussen avviser alle anklagene i saken.

PST mistenker at hun står bak en rekke trusler mot familiens hjem på Røa i Oslo. Det er Riksadvokaten som skal ta endelig stilling til påtalespørsmålet. Bertheussens forsvarer John Christian Elden reagerer på opplysningene overfor NRK.

– Det er helt ukjent for henne og meg, så det er vanskelig å si noe om. Hun har ikke vært siktet for det eller avhørt om det, svarer advokat John Christian Elden.

Ferdig etterforsket - PST har sendt innstilling til tiltale

Ferdig etterforsket - PST har sendt innstilling til tiltale

dagbladet
Trym Mogen

Ung gutt påkjørt - politiet søker bil:

Rundt klokka 14.10 i dag ble en ung gutt på sykker truffet av en mørk bil ved krysset Ritirovegen/Nøisomhedsvegen i Molde.

Ifølge politiet i Møre og Romsdal stakk bilføreren fra stedet uten å stoppe. Gutten fikk lettere skader etter hendelsen, og politiet søker nå bilføreren.

Politiet ber om tips i saken på telefon 02800.

Trym Mogen

Priors røkte kalkunfilet kalles tilbake:


Nortura kaller tilbake Prior Kalkunfilet Røkt fordi den kan inneholde spor egg og dermed gi allergiske reaksjoner.

Dette gjelder det aktuelle produktet med holdbarhetsdato 18.10, opplyser Nortura.

– Forbrukere uten eggallergi kan trygt spise produktet, melder selskapet.

Svikt hos en underleverandør er årsaken til feilen, oppgir Nortura, som ber folk ta kontakt med selskapets forbrukersenter hvis de har spørsmål.

KALLES TILBAKE: Priors røkte kalkunfilet med holdbarhetsdato 18.10.
Lars Martin Gimse

Fant 10 kilo amfetamin i skoeske:

I en skoeske ved en bil som hadde kjørt i grøfta fant tollerne i Trøndelag 10 kilo amfetamin. Beslaget ble gjort i juli i år.

Saken startet med at tollerne med bistand fra politiet stoppet og kontrollerte to kjøretøy om morgenen 24. juli. Bilene ble observert da de med få minutters mellomrom kjørte inn i Norge via E14.

– Den ene bilen, som ble kjørt av en norsk statsborger (25), ble stoppet av en tollpatrulje på E14 ved Venna. To norske statsborgere, 21 og 30 år gamle, ble pågrepet av politiet på en kirkegård ved Flornes kort tid etter, opplyser Tollvesenet.

Tollerne kom også over en personbil som hadde kjørt i grøfta og var forlatt ved Vigdenes. Både Tollvesenets og politiets hunder ble satt inn i søk i området.

– Søkene førte til funn av en skoeske som var lagt ute i terrenget. Esken inneholdt ti kilo amfetamin, melder Tollvesenet.

(NTB)

AMFETAMIN: Narkotikaen ble funnet i en skoeske. Foto: Tolletaten / NTB scanpix
Lars Martin Gimse

Apotekran i Kristiansand :

Et Vitus-apotek på Lund i Kristiansand har blitt ranet, skriver politiet i Agder på Twitter.

«En gjerningsperson har forlatt stedet. Ingen personer er skadet som følge av ranet», skriver politiet på Twitter.

- Vi fikk inn melding klokka 13.12 om at det er en person på stedet som sier at det er et ran. Han forlater deretter stedet i ukjent retning, sier operajonsleder Hans Waage ved Agder politidistrikt til Dagbladet.

- Har gjerningspersonen fått med seg noe?

- Det er ikke kjent.

- Har det vært noe våpen involvert?

- Det kan vi ikke gå ut med nå.

Politiet søker nå etter gjerningspersonen med flere enheter. De ønsker også tips fra personer som har sett noe eller har opplysninger om ranet.

Oppdateres

Lars Martin Gimse

Har fått melding om seks syke hunder i helga:

Siden fredag har Mattilsynet mottatt seks nye meldinger om hunder med blodig diaré. Tilfellene er fra Oslo, Nordland og Finnmark.

Mattilsynet har fått direkte melding om de seks syke hundene, og ikke som tilbakemelding via spørreundersøkelsen som er sendt ut til veterinærer, opplyser de i en pressemelding.

Ifølge spørreundersøkelsen har det siden 1. august vært minst 173 tilfeller med blodig diaré av varierende alvorlighetsgrad hos hunder. Anslagsvis er 43 hunder med lignende sykdomssymptomer døde.

Kartleggingen viser at nær 90 forskjellige hunderaser har hatt blodig diaré i perioden.

Før helgen opplyste Veterinærinstituttet at deres undersøkelser tyder på at antallet nye tilfeller av den akutte hundesykdommen går noe ned, og at vurderingen om at sykdommen ikke er sterkt smittsom fra hund til hund er styrket.

(NTB)

Vegard Kristiansen Kvaale

Tips oss!

Tips Dagbladet om gode nyheter!
Vi betaler inntil 10 000 kroner for nyhetstips.

Vi ønsker tips om det som opptar deg: Er du på stedet når noe dramatisk skjer, kan du sende MMS-bilder til 2400. Vet du om store nyhetssaker vi bør undersøke eller skjevheter som bør granskes?
Tips oss på 2400 0000 eller ring 2400 0000.

Vi svarer alle tipsere og belønner månedens beste tipsere. De beste nyhetstipsene betales med 10 000,- Som tipser kan du selvsagt være anonym. Kildevern og husregler.