Nyhetsstudio

Marthe Ihle

Israel bombet palestinske mål :

Israelske jagerfly bombet 15 angivelige terrormål på Gaza tirsdag. Det skjedde etter at et rakettangrep avbrøt statsminister Benjamin Netanyahus valgkamptale.

Israel sier de holder Hamas ansvarlige for to raketter som ble skutt opp fra Gaza. Rakettene førte til at et valgkampmøte statsminister Benjamin Netanyahu holdt i byen Ashdod måtte avbrytes, og at Netanyahu ble evakuert.

De israelske jagerflyene skal ha angrepet et sted hvor det ble produsert våpen og en tunnel som Hamas hadde, ifølge det israelske luftvåpenet. Det opplyser også at begge rakettene fra palestinerne ble oppdaget av det israelske luftvernsystemet Iron Dome.

En israelsk kvinne ble fraktet til sykehus med sjokk etter rakettangrepet.

Rakettangrepet skjedde etter at Netanyahu tidligere på dagen erklærte at dersom han får fortsette som statsminister, kommer Israel til å annektere Jordandalen og den nordre delen av Dødehavet på den okkuperte Vestbredden. Fra før av har Israel annektert Øst-Jerusalem, mens Vestbredden er okkupert. Begge deler er i strid med internasjonal lov.

Utspillet om Jordandalen har vakt oppsikt i den arabiske verden og Saudi-Arabia har tatt initiativ til et krisemøte med utenriksministrene i de 57 medlemslandene i Den islamske samarbeidsorganisasjonen (OIC).

(NTB)

Studioet fortsetter under annonsen
Marthe Ihle

Slagsmål mellom flere personer:

Oslopolitiet melder på Twitter at de har fått inn melding om et slagsmål mellom flere personer i Nydalen.

- Politiet har kontroll på to personer, og søker i området etter resterende involverte.

Operasjonsleder Guro Sandnes sier til Dagbladet at meldingene går ut på at mellom åtte og ti personer skal ha deltatt i slagsmålet. Disse spredte seg imidlertid da politiet kom, og de er nå i kontakt med to personer på stedet.

Like over midnatt skriver politiet på Twitter at de har pågrepet en person for kroppskrenkelse, og at de de har vært i kontakt med har lettere skader.

Marthe Ihle

Trump: - Ser ut som Iran er ansvarlig:

USAs president Donald Trump sier det kan se ut som at Iran er ansvarlig for oljeangrepene i Saudi-Arabia, men legger til at han ikke ønsker krig mot noen.

USA ønsker å kunne fastslå sikkert hvem som sto bak lørdagens angrep mot to viktige oljeanlegg i Saudi-Arabia, påpeker Trump mandag.

USA vil absolutt hjelpe saudiarabere under angrep, tilføyer han.

Trumps utenriksminister Mike Pompeo ga allerede i helgen Iran skylda for angrepene, som har rammet den saudiarabiske oljeindustrien hardt og ført til et historisk byks i oljeprisene.

På Twitter skrev president Trump søndag at USA vet hvem som trolig er den skyldige. Han la til at USA er «locked and loaded» og antydet dermed at han var klar for et eventuelt gjengjeldelsesangrep.

Iran nekter for å være involvert i angrepene i Saudi-Arabia. De jemenittiske Houthi-opprørerne, som Saudi-Arabia har kriget mot i over fire år, har fra før tatt på seg ansvaret for lørdagens angrep.

(NTB)

- Ikke nok til å stoppe krigsmakten USA

- Ikke nok til å stoppe krigsmakten USA

dagbladet
Marthe Ihle

Knivstikking i Oslo:

Oslopolitiet melder at de er på Grønlands Torg mandag kveld, etter at en person er stukket flere ganger med en «knivliknende» gjenstand.

Skadeomfanget er ukjent, men personen er sendt til sykehus. Fornærmedes situasjon blir nå beskrevet som stabil, melder politiet om klokka 22.05.

Operasjonsleder Line Skott opplyser overfor Dagbladet at hendelsen skjedde utenfor Deli de Luca på Grønland.

- Fornærmede er en gutt i slutten av 20-åra. Han har selv tatt seg inn på Deli de Luca etterpå, og har vært tilsnakkende og våken hele tiden, sier Skott. Det siste politiet fikk fra sykehuset var at tilstanden til fornærmede er stabil.

Det skal ikke ha vært noen relasjon mellom fornærmede og gjerningsperson. Foreløpig har ikke politiet noe mer informasjon om bakgrunnen til hendelsen.

- Nå jobber vi intenst med søk. Det har vært mange mennesker i nærheten så vi forsøker å finne gode vitner til hendelsen, og går i gjennom videoovervåkning, opplyser Skott.

Politiet søker etter en gjerningsperson som skal være iført mørke klær, rød caps og ha mørkt hår. De har foreløpig ikke noe mer informasjon om gjerningspersonen.

Har du tips eller bilder? Send til 2400@db.no!

Marthe Ihle

Brann i bil:

Oslopolitiet melder at en bil står i brann i Vålerenggata. Kort tid etter er den så godt som slukket.

Marthe Ihle

Forbereder svar på oljeangrep:

USA forbereder et svar på angrepene mot oljeanlegg i Saudi-Arabia, opplyser forsvarsminister Mark Esper.

Esper pekte mandag på Iran, uten å direkte anklage regimet i Teheran for helgens angrep.

- USAs militære samarbeider med våre partnere for å håndtere dette enestående angrepet og forsvare den internasjonale regelbaserte orden som undergraves av Iran, sier Esper etter å ha brifet president Donald Trump i Det hvite hus.

(NTB)

Marthe Ihle

Oslo: Brann i buss:

Oslopolitiet skriver på Twitter at de har fått inn en melding om at det brenner i en buss på E18 ved Skøyen.

Alle passasjerene er ute av bussen, og ingen skal ha blitt eksponert for røyk.

Operasjonsleder Line Skott opplyser overfor Dagbladet at det kan ha vært varmegang i bremser som førte til brannen.

- Bussjåføren fikk geleidet rundt 20 passasjerer ut av bussen og stanset røykutviklingen med et pulverapperat, sier Skott.

Hun understreker at det ikke er fare for liknende hendelser i andre busser.

- Dette var en enkelthendelse, sier operasjonslederen.

Det skal heller ikke være noen videre forsinkelser etter hendelsen.

Har du tips eller bilder? Send til 2400@db.no!

Marthe Ihle

Kristiansand: Vogntog mot personbil:

Politiet i Agder skriver på Twitter at de har fått melding om en trafikkulykke på E39. Ulykken skal ha skjedd mellom et vogntog og en personbil.

- Trolig skjedd i forbindelse med bytte av kjørefelt, opplyser politiet.

Det er ikke meldt om alvorlig personskade. Det er redusert framkommelighet på stedet.

Marthe Ihle

Stoltenberg: - Ekstremt bekymret:

NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg sier han er «ekstremt bekymret» over at situasjonen skal eskalere etter angrepene på en oljerigg i Saudi-Arabia natt til lørdag.

Det skriver nyhetsbyrået AFP.

President Donald Trump har lovet at USA er «locked and loaded», altså at våpnene er ladd og klare, til å svare på det omfattende angrepet på Saudi-Arabias oljeproduksjon.

Selv om Houthi-opprørerne i Jemen har påtatt seg ansvaret for droneangrepene, har USAs utenriksminister Mike Pompeo gått ut og hevdet det er Iran som står bak. Det samme er flere ikke navngitte kilder i amerikansk etterretning sitert på i amerikanske medier.

Foto: Marty Melville / AFP
- Veldig farlig

- Veldig farlig

dagbladet
Marthe Ihle

Flere sauekadavre funnet:

100 sauer og to kyr er døde som følge av flommen på Nordvestlandet natt til mandag.

Da Dagbladet snakket med ordfører Lilly Gunn Nyheim mandag kveld, sier hun at rundt 70 sauekadavre er ryddet. Arbeidet med dette vil fortsette utover kvelden og i morgen, opplyser hun.

Vannet har sunket, så kyrene som sitter fast ute i vassdragene, kommer til å klare seg, sier ordføreren.

Det er ikke meldt om betydelige skader på byggverk.

- All honnør til Røde Kors og alle frivillige som har jobbet med denne saken, sier Nyheim til Dagbladet.

Over 100 sauer tatt av elva

Over 100 sauer tatt av elva

dagbladet
Marthe Ihle

Mast sperrer vei:

Oslopolitiet melder at en strømmast henger over Ekebergveien etter en kollisjon mellom to bilister.

- Veien blir sperret til Hafslund er på stedet, opplyser politiet.

De anbefaler omkjøring via Ljabruveien til Mosseveien og opp Nordstrandsveien.

Rett før klokka 19.20 opplyser Hafslund at det kan ta så mye som tre til fire timer å fjerne strømmasta.

Tips oss!

Tips Dagbladet om gode nyheter!
Vi betaler inntil 10 000 kroner for nyhetstips.

Vi ønsker tips om det som opptar deg: Er du på stedet når noe dramatisk skjer, kan du sende MMS-bilder til 2400. Vet du om store nyhetssaker vi bør undersøke eller skjevheter som bør granskes?
Tips oss på 2400 0000 eller ring 2400 0000.

Vi svarer alle tipsere og belønner månedens beste tipsere. De beste nyhetstipsene betales med 10 000,- Som tipser kan du selvsagt være anonym. Kildevern og husregler.