Nyhetsstudio

Øystein Andersen

E134 Telemark: Kjedekollisjon, fire biler og åtte personer:

SISTE: E134 ved kollisjonsstedet i Morgedaler åpnet for trafikk igjen, opplyser politiet klokka 17.45.

Åtte personer var involvert i en kjedekollisjon med fire biler på E134 ved Morgedal i Telemark like etter klokka 16.30 i dag.
- To av de involverte har klaget over smerter, men det har ikke kommet rapporter fra mannskaper på stedet om alvorlige skader, sier operasjonsleder Jan Kristian Johnsrud i Sør-Øst politidistrikt til Dagbladet.

Like før klokka var E134 forbi ulykkesstedet fortsatt stengt, men politiet tror ikke det går lang tid før denne hovedveien mellom vest og øst er åpen igjen for vanlig trafikk.

Det er veiarbeid på strekningen, og en lastebil hadde stoppet for rødt lys. Det hadde o0gså personbilen bak lastebilen. Så kommer bil nummer tre og fire. Den tredje personbilen kjører inn i bilen foran, og den parkerte bilen foran der igjen smeller inn i lastebilen.

Studioet fortsetter under annonsen
Marthe Ihle

Nyvalg i Spania i november:

Spanias kong Felipe skriver ut nyvalg som skal holdes 10. november etter at ingen kandidater har klart å få støtte i nasjonalforsamlingen til å danne regjering.

Statsminister Pedro Sanchez sa etter et møte med kongen tirsdag at det blir nyvalg. Sanchez har ikke klart å få støtte fra andre partier til å bli tatt i ed for en ny periode.

Regjeringsforhandlingene har pågått siden april. Da vant Pedro Sanchez og hans Sosialistparti (PSOE) valget, men fikk bare 123 av 350 seter i nasjonalforsamlingen. Sanchez er avhengig av støtte fra det venstreradikale partiet Podemos for å danne regjering, men alle forsøk på dette har til nå vært mislykket.

I et forsøk på å bryte stillstanden holdt derfor kong Felipe samtaler med partiledere de siste to dagene. Tirsdag avsluttet han de siste samtalene med Podemos-leder Pablo Iglesias, og til slutt med Sanchez. Ingen av kandidatene har nok støtte til å sikre flertall i nasjonalforsamlingen, konstaterte kongen.

Sanchez har vært spansk statsminister siden juni i fjor, da et mistillitsforslag felte hans konservative forgjenger Mariano Rajoy.

I begynnelsen av september la Sanchez fram et nytt forslag for å lokke Podemos til å støtte ham. Men han har utelukket å danne en koalisjonsregjering, slik Podemos har krevd.

(NTB)

Marte Klausen

Israel: Likt mellom Likud og Blått og hvitt:

De første tallene er klare etter israelske velgere i dag gikk til valgurnene for andre gang på fem måneder.

Tallene viser at det ble nesten likt mellom Likud og Blått og hvitt. Likud, partiet til statsminister Benjamin Netanyahu, og felleslista Blått og hvitt får nesten lik oppslutning i en av tre valdagsmålinger.

Netanyahus blokk får altså ikke flertall i valgdagsmålinger i Israel.

Marthe Ihle

Mann med øks knuste bilruter:

Sør-Vest politidistrikt melder at de tirsdag kveld har kontroll på en mann i 40-åra som har knust ruter i to biler ved inngangspartiet til en dagligvarebutikk i Haugesund.

Mannen var i besittelse av en øks, opplyser politiet. I tillegg skal han ha truet en kollega.

Sofie Braseth

Deler av Sørlandsbanen stengt:

Strekninga mellom Daler og Mjøndalen er stengt på grunn av brann ved sporet.

Nødetatene er på stedet.

Det melder Bane Nor på sine nettsider.

Berørte toglinjer er regiontoget mellom Oslo og Stavanger, og lokaltoget mellom Stavanger og Egersund.

Vy skriver at passasjerer må regne med forsinkelser og innstillinger. Selskapet vet ikke hvor lang tid det vil ta før togene kan kjøre som normalt igjen.

Sofie Braseth

Kjørte utfor. Fem i bilen:

Vest politidistrikt melder at en bil har kjørt utfor veien på fylkesvei 48 på Eikelandsosen i Fusa.

Utforkjøringen skjedde i 60-sone. Fem personer befant seg i bilen.

- Alle er ute og tilsynelatende oppegående. Nødetater er på utrykning mot stedet, skriver politiet på Twitter.

Marthe Ihle

Saudi-Arabia: 50 prosent av rammet oljeproduksjon gjenopptatt:

Halvparten av produksjonen som stanset opp som følge av angrepene mot oljeanlegg i Saudi-Arabia, er nå gjenopptatt, opplyser landets oljeminister.

Prins Abdulaziz bin Salman uttalte dette på en pressekonferanse i Jiddah tirsdag kveld. Produksjonen av olje kommer til å øke i omfang i løpet av de nærmeste ukene.

Han opplyser samtidig at produksjonen til det statlige oljeselskapet Aramco er tilbake på samme nivå som før helgens angrep, takket være bruk av oljereserver.

Det var denne helga at et større oljeanlegg ble truffet av droner, som satte oljeproduksjonen på anlegget helt ut av spill.

Houthi-militsen som Saudi-Arabia kriger mot i Jemen, har tatt på seg ansvaret for oljeangrepene. Amerikanske og saudiarabiske tjenestemenn har imidlertid sagt at de tror Iran sto bak angrepet, noe regjeringen i Teheran benekter.

(NTB/Dagbladet)

Droneangrep i Saudi-Arabia: - Største olje-kutt noensinne

Droneangrep i Saudi-Arabia: - Største olje-kutt noensinne

dagbladet
Sofie Braseth

Får fyreforbud etter utrykning:

Operasjonsleder i Oslo politidistrikt, Tor Jøkling, forteller at nødetatene har rykket ut til en bygård i Gamlebyen i Oslo.

Utrykkingen skjer etter melding om røyk fra femte etasje, som er byggets toppetasje.

Jøkling opplyser at brannmannskaper har tatt seg inn i leiligheten. Ingen beboere er til stede.

- Det ser ut til at det kommer røyk ut av en peis, sier Jøkling.

Klokka 19.39 melder politiet at innehaveren av leiligheten er pålagt forbud mot fyring i peisen inntil denne er kontrollert.

- Alle sperringer er opphevet, og vi oppretter sak, skriver politiet på Twitter.

En person på stedet fortalte tidligere tirsdag kveld at trikkene i området var stoppet, og at brannvesenet var på plass med en svær kranbil.

Personen så ikke tegn til røyk fra bygården.

RYKKET UT: Både brannvesen, politi og ambulansepersonell rykket ut etter melding om brann i en bygård i Oslo tirsdag kveld. Foto: Tipser
Sofie Braseth

Bilfører stakk fra politiet:

En mannlig bilfører i Kvås i Vest-Agder stanset ikke for kontroll, og stakk fra politiet i området Kvås og mot Lyngdal.

Det resulterte i følgende reaksjon fra politiet: Mannen anmeldes for kjøring i påvirket tilstand, uten gyldig førerkort, stikke fra kontroll samt flere brudd på vegtrafikkloven.

Politiet har nå fått kontroll på bilfører, melder Agder politidistrikt på Twitter.

Sofie Braseth

Pompeo til Saudi-Arabia:

USAs utenriksminister Mike Pompeo reiser tirsdag til Saudi-Arabia for å diskutere amerikanernes svar på angrepene mot landets oljeinstallasjoner.

Det opplyser visepresident Mike Pence under en tale i Heritage Foundation i Washington.

Pompeo var raskt ute med å anklage Iran for å stå bak lørdagens angrep, som førte til en markant reduksjon i Saudi-Arabias oljeproduksjon.

Iran har avvist beskyldningene, og det er foreløpig ikke lagt fram noen bevis for påstandene fra amerikanske tjenestemenn.

Både president Donald Trump, andre amerikanske politikere og forsvarskilder har gitt klart uttrykk for at de vil unngå krig mot Iran.

Houthi-opprørerne i Jemen hevder det var de som utførte lørdagens angrep, og at det skjedde ved hjelp av droner.

Siden 2015 har Houthi-opprørerne i Jemen kjempet mot en koalisjon ledet av Saudi-Arabia i en krig som FN kaller verdens verste humanitære krise. Iran støtter opprøret politisk og mistenkes for å forsyne houthiene med våpen.

(NTB)

TIL SAUDI-ARABIA: USAs utenriksminister Mike Pompeo. Foto: Pablo Martinez Monsivais / AP / NTB scanpix
En løs kanon på dekk

En løs kanon på dekk

dagbladet
Sofie Braseth

Lett MC kjørte på joggere:

En lett motorsykkel har kjørt på to joggere ved Botne kirke i Holmestrand, melder Sør-Øst politidistrikt.

Politi og ambulanse har rykket ut.

Klokka 18.50 melder politiet at joggerne ikke har noen alvorlige skader, bare skrubbsår.

- De ønsker ikke å forfølge saken videre. Det opprettes ingen sak fra politiets side, skriver politiet på Twitter.

Tips oss!

Tips Dagbladet om gode nyheter!
Vi betaler inntil 10 000 kroner for nyhetstips.

Vi ønsker tips om det som opptar deg: Er du på stedet når noe dramatisk skjer, kan du sende MMS-bilder til 2400. Vet du om store nyhetssaker vi bør undersøke eller skjevheter som bør granskes?
Tips oss på 2400 0000 eller ring 2400 0000.

Vi svarer alle tipsere og belønner månedens beste tipsere. De beste nyhetstipsene betales med 10 000,- Som tipser kan du selvsagt være anonym. Kildevern og husregler.