Annonse

Nyhetsstudio

Foodora-streiken utvides til Trondheim

Foodora-streiken utvides, får Dagbladet opplyst av Fellsforbundet:
- Fellesforbundet har i dag informert Riksmekleren om at vi tar ut 57 nye Foodora syklister i streik. Etter reglene går det nå 14 dager før de legger ned arbeidet. 27 av de 57 tas ut i Trondheim, sier forhandlingsleder i Fellesforbundet Bjørn Jonassen i en melding.
- Med tanke på Foodoras størrelse i Trøndelag vil dette ramme bedriftens aktivitet betraktelig, fortsetter Jonassen.
Totalt er 252 ansatte i selskapet tatt ut i streik.

Annonse

15367 nye smittede

Det siste døgnet er det registrert 15.367 coronasmittede i Norge. Det er 5.745 flere enn samme dag i forrige uke og det høyeste tallet så langt under pandemien.

De siste sju dagene er det i snitt registrert 11.180 coronasmittede per dag.

Tilsvarende snitt for sju dager siden lå på 6.865, så trenden er stigende.

Tirsdag var 238 coronapasienter innlagt på sykehus. Det var to færre enn dagen før.

74 av pasientene ligger på intensivavdeling, og av dem får 49 respiratorbehandling. Det er fem færre på intensiv og seks færre på respirator sammenlignet med dagen før, ifølge Helsedirektoratets oversikt.

I alt har 538.791 personer nå testet positivt for corona i Norge, ifølge Folkehelseinstituttet.

Forrige døgnrekord for Norge var 15. januar 2022. Da ble det registrert 12.360 smittede.

Til sammen er 1.383 koronasmittede personer døde i Norge siden mars 2020, viser foreløpige tall.

(NTB)

Giuliani stevnes

Tidligere New York-ordfører og Donald Trump-advokat Rudy Giuliani er blant flere som stevnes av komiteen som gransker stormingen av Kongressen 6. januar i fjor.

I tillegg til Giuliani stevnes også Jenna Ellis, Sidney Powell og Boris Epshteyn. Alle fire er advokater som forsvarte Trump og framførte hans falske påstander om valgfusk i forbindelse med presidentvalget i 2020.

- De fire som er stevnet i dag, fremmet grunnløse konspirasjonsteorier om valgfusk, drev forsøk på å gjøre om på valgresultatet eller var i direkte kontakt med den tidligere presidenten om forsøk på å stanse tellingen av valgmannsstemmene, heter det i en uttalelse fra den demokratiske kongressrepresentanten Bennie Thompson, som leder komiteen.

Komiteen sier den ønsker papirer og vitnesbyrd fra Giuliani om hans innsats for å fremme Trumps påstander om valgfusk., og også informasjon om Giulianis angivelige forsøk på å overtale tjenestepersoner på delstatsnivå til å forsøke å gjøre om på valgresultater.

(NTB)

Annonse
Telegraph: Mistillit mot Boris Johnson

Telegraph: Mistillit mot Boris Johnson

Opptil 20 av partifellene til Storbritannias statsminister Boris Johnson i Parlamentet vil stille mistillitsforslag mot ham, ifølge The Daily Telegraph.

Det er politisk redaktør Christopher Hope i avisa som melder om planen på Twitter. Ifølge ham er det en mulighet for at grensa på 54 parlamentsmedlemmer som trengs for å utløse et mistillitsvotum, blir nådd.

Johnson er hardt presset etter avsløringer om at det er blitt holdt en rekke fester i statsministerboligen i London under pandemien, i strid med gjeldende smittevernregler.

Enkelte av festene fant sted på tidspunkter der det var så strenge regler at familiemedlemmer ikke kunne møtes om de ikke bodde i samme husstand, skriver Ritzau.

Johnson har flere ganger beklaget festene, senest tirsdag.

De konservative parlamentarikerne vil angivelig komme med mistillitsforslaget onsdag. Opposisjonspartiet Labour har lenge krevd at Johnson går av på grunn av festene.

(NTB)

Nye detaljer om prins Andrew og Maxwell
Foto: NTB

Nye detaljer om prins Andrew og Maxwell

Prins Andrew skal ha hatt et forhold til Epsteins kompanjong Ghislaine Maxwell, ifølge en ny dokumentar.

Tirsdag kveld ble dokumentaren Ghislaine, Prince Andrew and the Paedophile (Ghislaine, Prins Andrew og den pedofile) sendt på britiske ITV. Her settes det et kritisk søkelys på forholdet mellom Prins Andrew og jetsetteren Ghislaine Maxwell. I fjor sommer ble Maxwell dømt for sexhandel med mindreårige.

I dokumentarer hevdes det at prins Andrew og Maxwell var mer enn bare gode venner, skriver flere britiske medier, som The Independent.

Nylig ble prins Andrew fratatt sine kongelige og militære titler av Dronningen, som følge av skandalene. Hans tette forhold til overgrepsdømte Jeffrey Epstein har skapt store overskrifter i britisk presse. Epstein døde i 2019, mens han sonet en dom for sexhandel med mindreårige.

Virginia Giuffre, kjent som et av ofrene for Epsteins sexhandel, har gått til privat søksmål mot prins Andrew. Hun hevder at hun ved tre anledninger ble tvunget til å ha sex med ham, da hun bare var 17 år gammel.

Prinsen avviser alle anklagene.

Ghislaine Maxwell venter nå på straffeutmålingen etter å ha blitt kjent skyldig i «sex-trafficing» med barn.

Annonse

Etterforsker mistenkelig dødsfall

Politiet etterforsker et mistenkelig dødsfall etter at en mann i 30-åra ble funnet død i en leilighet i Bergen tirsdag kveld.

- Vi vet per nå ikke noe om hendelsesforløpet i forkant av meldingen til politiet, men har iverksatt etterforskning av mistenkelig dødsfall. Politiet har startet med innledende avhør av avdødes nærmeste omgangskrets og familie og det planlegges en rundspørring i nabolaget i kveld, sier operasjonsleder i Vest politidistrikt, Jørgen Ommedal, i en pressemelding.

Politiet er på stedet med flere ressurser og kriminaltekniske etterforskere har nylig kommet til stedet.

Meldingen om funnet av den døde personen kom klokka 18.30 tirsdag.