Nyhetsstudio

Marte Klausen

Trump vil øke sanksjonene mot Iran:

Den amerikanske presidenten Donald Trump ber finansdepartementet om «kraftig opptrapping» av sanksjonene mot Iran, melder nyhetsbyrået CNBC. Det er uklart hva disse sanksjonene innebærer.

Dette kommer i etterkant av droneangrepene mot Saudi-Arabias største oljeanlegg på lørdag. Iran holder fast ved at de ikke står bak angrepene, skriver CNBC.

Studioet fortsetter under annonsen
Trym Mogen

Tatt med kniv og knokejern:

Oslo-politiet pågrep i formiddag en mann som skal ha båret både kniv og knokejern.

Ifølge politiet skal mannen ha gått rundt i en oppgang på Grønland i Oslo og bråket og ringt på vilkårlige dører.

Politiet rykket ut til stedet og tok kontroll på mannen. De fant blant annet en kniv og et knokejern på ham og pågrep mannen.

Torun Støbakk

Mann falt fra stillas i Sandnes:

Politiet melder på twitter at det skal ha skjedd en arbeidsulykke på Østerhus Arena, fotballklubben Sandnes-Ulfs nye storstue.
Det skal være en fallulykke. En mann skal ha falt cirka 1,5 meter fra et stillas. - Han er våken og blir tatt med av ambulanse, skriver politiet rundt klokka 09.30.

Torun Støbakk

Kringkastingssjefen skal studere - tar permisjon:

Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen (53) tar fra midten av januar neste år litt permisjon fra jobben i NRK for å studere ved Forsvarets Høyskole. Det bekrefter han overfor VG.

– Det stemmer, og det gleder jeg meg til. Dette er noe som er veldig relevant for jobben min, det handler om samfunnets sårbarhet, hybride trusler, krisehåndtering og mer kunnskap om sikkerhets- og forsvarspolitikk, sier kringkastingssjefen, som kommer til å sitte på skolebenken fram til påske.

Det skal altså være snakk om en tidsperiode på ti uker, og det er foreløpig uklart hvem som stepper inn for ham.

Han har vært kringkastingssjef siden 2013, og skal etter planen være kringkastingssjef fram til 2025.

TAR PERMISJON: Thor Gjermund Eriksen tar permisjon. Foto: John Terje Pedersen / Dagbladet
Torun Støbakk

Jente (12) påkjørt ved skole i Bergen:

Torsdag morgen skal det ha skjedd en trafikkulykke på Garnesvegen i Arnaområdet i Bergen, i nærheten av Garnes barne- og ungdomsskole.

Hendelsen ble meldt til politiet klokka 08.07.

Det skal være en tolv år gammel jente som er påkjørt.

- Det er litt uklart hva som har skjedd enda, men to jenter har krysset veien, og den ene ble truffet av en bil som heldigvis hadde lav fart, sier operasjonsleder Bjarte Rebnord i Vest politidistrikt.

Det er foreløpig litt uklart hvor hardt skadet jenta er, men hun skal ha vært våken og bevisst hele tiden, og behandles av ambulanspersonell på stedet.

Torun Støbakk

Lange køer etter flere hendelser på E6 :

Trafikkhendelser på E6 i Arteid skaper lange køer i trafikken torsdag morgen.

Først skal tre biler ha kollidert. Den ene skal deretter ha stukket fra stedet.

- To av bilførerne er kjørt til legevakt med lettere personskader. Den tredje bilføreren stakk fra stedet. Politiet oppretter sak, skriver politiet i Øst på twitter.

- Bilen som stakk fra stedet er beskrevet som en liten gul bil som skal ha vinglet kraftig i forkant av ulykken, skriver de.

Saken ble meldt til politiet klokka 6.41 torsdag morgen.

Kort tid etter skjedde en ny hendelse på E6 i Arteid. Da mistet en lastebil flere dekk, som deretter skal ha truffet flere biler, melder politiet på twitter.

De melder at ingen er skadet, men skriver at hendelsen skaper trafikale problemer i både nordgående og sørgående løp.

- Mye trafikk i området. Køene strekker seg nå helt opp mot Gardermoen i retn. syd mot uhellet. Bilister oppfordres til å kjøre alternativer ruter, skriver politiet i Øst i en oppdatering klokka 8.11.

Kort tid før klokka 9 skal det være ryddet på stedet, men det er ifølge politiet fortsatt mange biler i kø, ifølge politiet.

Torun Støbakk

Syklist fraktet til sykehus i Ålesund:

Politiet rykket torsdag morgen til en ulykke i Ålesund. De meldte først at en bil og syklist hadde kollidert, men korrigerte senere opplysningen. Syklisten skal være den eneste involverte.
Det er trolig heller ikke noen trafikkhendelse.

- Det ser ut som om det er et illebefinnende. Syklistne skal ifølge vitner ha falt av sykkelen. Han er fraktet til sykehus, sier operasjonsleder Roar Fylling i Møre og Romsdal politidistrikt.

Hendelsen ble meldt kl 7.25 torsdag morgen.

Saken oppdateres

Torun Støbakk

Politiet snevrer inn tidsrommet for Hagen-forsvinningen:

Politiet har snevret inn tidsrommet for når de mener Anne-Elisabeth Hagen ble fraktet vekk fra hjemmet sitt på Lørenskog.

To uker før det er ett år siden 68 år gamle Anne-Elisabeth Hagen forsvant, går politiet ut med at de mener å vite nærmere når kvinnen ble tatt fra hjemmet i Sloraveien på Lørenskog, skriver VG. Hittil har etterforskningen i regi av Øst politidistrikt gått ut på at kvinnen forsvant fra hjemmet en gang mellom klokken 9.15 og 13.30 onsdag 31. oktober i fjor.

Til VG sier politiet nå at etterforskningen tyder på at Anne-Elisabeth Hagen ble utsatt for noe kriminelt innenfor et kortere tidsrom enn tidligere opplyst.

– Slik vi vurderer det nå, er det aktuelle tidsrommet begrenset til mellom da Anne-Elisabeth Hagen var i telefon med et familiemedlem klokken 9.14 og til et tidspunkt tidlig på formiddagen, sier politiinspektør Tommy Brøske til avisen.

Etter hva avisen selv har kartlagt, slutter Anne-Elisabeth Hagen å svare på henvendelser etter den kjente 9.14-samtalen. En elektriker avisen har snakket med, har fortalt at han forsøkte å ringe klokken 9.48, altså 34 minutter senere, uten å få svar. Flere andre familiemedlemmer ringer også til kvinnen i løpet av formiddagen uten å få svar.

Klokken 13.30 kommer ektemannen Tom Hagen hjem. Han varsler politiet en halv time senere.

Etterforskningslederen opplyste i forrige uke at politiet jobber med prosjekter som kan bidra til en oppklaring av saken, men han tør ikke anslå hvor stor sjansen er for at politiet skal nå målsettingen sin om å løse saken.

(NTB)

Torun Støbakk

Kraftig eksplosjon i Stockholm:

Det har vært et kraftig smell på Södermalm i Stockholm natt til torsdag. Bombegruppen er på plass. Ingen skal ha blitt skadd.

– Vi vet ikke helt hva som har skjedd, om det er en gasslekkasje eller om det er en form for eksplosjon, sier Peter Asp i politiet i Stockholm til nyhetsbyrået TT.

Den nasjonale bombegruppen er på plass. De var først på vei til Vaxholm da noe tidligere på natten hadde detonert i et lokale, men politiet sendte dem til Södermalm siden det bor flere mennesker der.

Det har ikke kommet meldinger om skadde, og politiet har ikke beordret noen evakuering.

(NTB)

Frode Andresen

AFP: 35 døde i bussulykke i Saudi-Arabia:

Natt til torsdag melder statlige medier i Saudi-Arabia at 35 utenlandske statsborgere har omkommet i en bussulykke, ifølge nyhetsbyrået AFP.

Bussen skal ha kollidert med en anleggsmaskin.

Dagbladet følger saken!

Frode Andresen

Brann i bolig i Oppland:

Natt til torsdag melder Innlandet politidistrikt at det brenner i en enebolig på Vågå i Oppland.

Brannen ble oppdaget av en forbipasserende, som varslet nødetatene.

I boligen befant det seg to voksne og tre barn. Alle er i god behold, opplyser politiet.

Tips oss!

Tips Dagbladet om gode nyheter!
Vi betaler inntil 10 000 kroner for nyhetstips.

Vi ønsker tips om det som opptar deg: Er du på stedet når noe dramatisk skjer, kan du sende MMS-bilder til 2400. Vet du om store nyhetssaker vi bør undersøke eller skjevheter som bør granskes?
Tips oss på 2400 0000 eller ring 2400 0000.

Vi svarer alle tipsere og belønner månedens beste tipsere. De beste nyhetstipsene betales med 10 000,- Som tipser kan du selvsagt være anonym. Kildevern og husregler.