Nyhetsstudio

Her oppsøker torpedoen Røkke i garasjeanlegg:

1. november 2017 hadde Jan Erik «Jannik» Iversen allerede forsøkt å få til et møte med industrimagnaten og milliardæren Kjell Inge Røkke. Den dagen dukket han i stedet opp på Akers garasjeanlegg og ventet på Røkke.

Før Røkke hadde rukket å parkere bilen, kom Iversen bort til ruta. Røkke gikk ut, og de to pratet i 20 minutter, før samtalen skal ha blitt avsluttet med en klem.

Røkke forklarte i avhør at Iversen først hadde kontaktet Røkkes sønn, Kristian Monsen Røkke, via SMS i oktober 2017. Iversen skal der ha skrevet at han ville møte Røkke og at han ville si ufordelaktige ting om Røkke i pressen.
Videobildene skal vise at Iversen gestikulerer mye under samtalen med Røkke utenfor bilen.

- Det var truende og ubehagelig, men jeg valgte hvert fall å gå ut av bilen. Han sa: «Du truer ikke meg». Nei, jeg truer ikke deg. Det var du som kom hit. Jeg følte det var bedre enn å trykke på låseknappen og ringe sikkerheten, sa han i retten i går.

- Når du ser en mann som er vill i blikket, skallet og kommer mot deg, vil du oppfatte ham som ganske engasjert og ikke behagelig. Slik jeg vil beskrive første delen av møtet, var det ganske usammenhengende, emosjonelt og irrasjonelt, sa Røkke videre.

Etter dette hadde de flere møter på et advokatkontor, før Røkke anmeldte Iversen, da torpedoen skal ha truet ham med grisebank.

BANKET PÅ VINDUET: Her oppsøker «Jannik» Iversen Kjell Inge Røkke. Foto: Politiet
Studioet fortsetter under annonsen

Over 100 IS-fanger på rømmen:

Onsdag ettermiddag melder amerikanske myndigheter at over 100 IS-fanger har rømt fra fengsler i Syria, ifølge nyhetsbyrået AFP.

En rekke statsledere har uttrykt bekymring for at Tyrkias offensiv i Nord-Syria skal føre til en reetablering av terrorgruppa IS.

MC-fører hentes av luftambulanse:

Onsdag ettermiddag melder Øst politidistrikt at en MC-fører hentes av luftambulanse etter å ha veltet på E18 ved Ørje.

Føreren er ved bevissthet, ifølge politiet.

Drapet i Drammen: Tidligere dømt for blind vold:

Den 38 år gamle mannen som er siktet for å ha knivdrept onkelen sin i en garasje i Drammen tirsdag, samtykker til fire ukers varetektsfengsling.

Han erkjenner de faktiske forhold, men ikke straffskyld, opplyser politiadvokat Ann Iren Svare Mathiassen til Dagbladet.

Politiet fikk melding om hendelsen i Kinogarasjen klokken 18.32 og rykket ut med flere patruljer. På stedet fant de en alvorlig skadd mann som ble fraktet til sykehus, men livet sto ikke til å redde.

I 2011 ble den nå 38 år gamle mannen dømt til åtte måneders fengsel for vold mot to personer i parkeringshuset på Gulskogen senter. Hendelsen ble fanget opp av et overvåkingskamera, og opptaket viser at han angrep en tilfeldig kunde, skriver Drammens Tidende.

- Det er tale om helt uprovoserte angrep på tilfeldige personer, heter det i dommen fra 2014.

Mannen ble den gang også dømt for oppbevaring av narkotika og tyveri. Han er flere ganger tidligere straffet for vold.

Mann knivdrept i garasjeanlegg i Drammen

Mann knivdrept i garasjeanlegg i Drammen

dagbladet

Utvider siktelse etter ambulansekapring:

Onsdag ettermiddag melder VG at siktelsen mot de to som ble pågrepet etter at en ambulanse ble kapret i Oslo tirsdag, er blitt endret.

Mannen (32) er nå siktet for drapsforsøk, befatning med våpen og oppbevaring av narkotika. Tidligere var han bare siktet for drapsforsøk.

Mannen hevder at han ikke ville skade andre, og at han bare forsøkte å flykte fra politiet, ifølge hans forsvarer, Øyvind Bergøy Pedersen. Mannen hevder også at hagla som ble beslaglagt var uladd, og at maskinpistolen var en replika.

- Han har knyttet seg til ulykkesbilen. Når det gjelder ambulansen, har han forklart at han ville komme seg bort. Han sier at han ikke mente å skade eller drepe noen, sier politiinspektør Grete Metlid til Dagbladet.

Kvinnen (25) er nå siktet for medvirkning til befatning med våpen og oppbevaring av narkotika. Tidligere var hun bare siktet for ulovlig befatning med våpen.

Kvinnen nekter straffskyld og hevder at det var tilfeldig at hun befant seg i bilen, opplyser hennes forsvarer, John Arild Aasen, overfor Dagbladet.

- Kvinnen mener at hun ikke kan knyttes til våpen og narkotika, sier Metlid.

- Tilfeldig at de satt i samme bil

- Tilfeldig at de satt i samme bil

dagbladet

Kjedekollisjon i Bergen:

Onsdag ettermiddag melder Vest politidistrikt at fem biler har vært involvert i en kjedekollisjon i Olsviktunnelen i Bergen.

Tunnelen er stengt, melder politiet.

Person omkom i trafikkulykke i Brønnøy:

Onsdag ettermiddag melder Nordland politidistrikt at det har vært en alvorlig trafikkulykke i Brønnøy i Nordland.

En person er bekreftet omkommet, ifølge politiet. Pårørende er blitt varslet og ulykken vil bli etterforsket av Statens vegvesens ulykkesgruppe.

En bil skal ha kjørt i en fjellvegg på fylkesvei 76 ved Molvika i Brønnøy. Ifølge politiet vil veien være stengt en god stund framover.

Dagbladet følger saken!

Nødsignal fra tankskip i Møre og Romsdal:

Onsdag ettermiddag melder HRS Sør-Norge at et tanskip har sendt ut nødsignal etter å ha fått motorstans utenfor Møre og Romsdal.

Både redningshelikopter, tuabåten «Vivax» og «Frøy Harvest» er på stedet. Sistnevnte gir tanskipet slep, mens taubåten avventer situasjonen.

Det er 15 personer om bord på tankskipet. Skipet forsøker å få ankerfeste, melder HRS Sør-Norge.

Dagbladet følger saken!

Drapet i Drammen: - Han er veldig fortvilet:

- Han er selvsagt veldig fortvilet over situasjonen og det som har skjedd, sier advokat Espen Wangberg til Dagbladet.

Wangberg forsvarer 38-åringen som i går selv ringte fra Kinogarasjen i Drammen og fortalte at onkelen hans i 50-åra var drept. Han ble pågrepet på åstedet uten dramatikk.

Mannen har i dag sittet i lange avhør på politihuset i Drammen.

- Han samarbeider med politiet så godt han kan, sier advokaten.

38-åringen har i dag erkjent de faktiske forhold i avhør, men nekter straffskyld. Han har samtykket i å la seg varetektsfengsle i fire uker med brev- og besøksforbud, dermed ble det ikke noe fengslingsmøte.

- Det er en veldig alvorlig sak, og en helt innledende fase i etterforskningen. Han skjønner også hva utfallet vil bli i et fengslingsmøte, så da slipper han belastningen ved å møte i retten, sier Wangberg.

Advokaten vil ikke utdype noe rundt bakgrunnen for drapet på nåværende tidspunkt.

Politiadvokat Ann Iren Svane Mathiassen opplyste tidligere i dag til Dagbladet at de har kontroll på kniven de mener er drapsvåpenet.

Mann knivdrept i garasjeanlegg i Drammen

Mann knivdrept i garasjeanlegg i Drammen

dagbladet

- Ville ikke skade andre:

I går ble en 32 år gammel mann pågrepet etter at han kapret en ambulanse og rettet et våpen mot politiet i Oslo. Han er siktet for drapsforsøk. Ifølge hans forsvarer Øyvind Bergøy Pedersen, var mannens eneste formål å ikke bli pågrepet. Det sier han til VG.

- Siktede har ikke formelt blitt forbeholdt siktelsen, men er tydelig på at han ikke har hatt hensikt om å skade andre, sier Pedersen til avisa.

Også en 25 år gammel kvinne ble pågrepet i forbindelse med saken. Hun og den siktede mannen var involvert i en singelulykke på Rosenhoff. Da en ambulanse kom til stedet, truet den siktede mannen til seg kjøretøyet, mens kvinnen forsvant til fots.

Les mer her:

Hevder kvinnen rømte fordi hun var i sjokk

Hevder kvinnen rømte fordi hun var i sjokk

dagbladet

Nevø (38) siktet for drapet i Drammen:

Mannen som er siktet for å ha knivdrept en mann i 50-åra i Drammen, er avdødes nevø. Det opplyser politiadvokat Ann Iren Svane Mathiassen i Sør-Øst politidistrikt til Dagbladet.

- Han er 38 år, legger hun til.

38-åringen ringte selv til politiet etter drapet i 18.30-tida i går. Han ble pågrepet på åstedet, Kinogarasjen i sentrum, uten dramatikk, opplyser Mathiassen.

Den siktede har i flere timer sittet i avhør. Han har samtykket til varetektsfengsling i fire uker med brev- og besøksforbud, og det blir derfor ikke holdt noe fengslingsmøte.

- Han erkjenner de faktiske forhold, men ikke straffskyld, sier politiadvokat Mathiassen.

Hun sier politiet har dannet seg et godt bilde av bakgrunnen for drapet, men vil ikke si noe om motivet nå.

Politiet har kontroll på kniven de mener er brukt under drapet.

- Den avdøde mannen er obdusert, forteller politiadvokaten.

Politiet har avhørt flere vitner i saken. Åstedet i underetasjen i Kinogarasjen vil innen kort tid bli frigitt.

Mann knivdrept i garasjeanlegg i Drammen

Mann knivdrept i garasjeanlegg i Drammen

dagbladet

Tips oss!

Tips Dagbladet om gode nyheter!
Vi betaler inntil 10 000 kroner for nyhetstips.

Vi ønsker tips om det som opptar deg: Er du på stedet når noe dramatisk skjer, kan du sende MMS-bilder til 2400. Vet du om store nyhetssaker vi bør undersøke eller skjevheter som bør granskes?
Tips oss på 2400 0000 eller ring 2400 0000.

Vi svarer alle tipsere og belønner månedens beste tipsere. De beste nyhetstipsene betales med 10 000,- Som tipser kan du selvsagt være anonym. Kildevern og husregler.