Nyhetsstudio

Tyrkiske bakkestyrker inn i Syria:

Tyrkiske bakkestyrker har gått inn i Syria. Det opplyser det tyrkiske forsvarsdepartementet ifølge NTB.

Tyrkia har i dag gjennomført flyangrep mot kurdiskdominerte styrker i Nord-Syria. Ifølge den britiske organisasjonen Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) er 15 mennesker, hvorav 8 sivile, drept i angrepene.

Studioet fortsetter under annonsen

Stoltenberg og Pompeo holdt pressekonferanse:

USAs utenriksminister Mike Pompeo har i dag møtt NATO-sjef Jens Stoltenberg. Pompeo har orientert Det nordatlantiske rådet om sitt besøk i Tyrkia denne uken.

Utenriksministeren besøkte Tyrkia som en del av USAs innsats for å forhandle fram en fem dager lang våpenhvile i Nord-Syria.

De to holdt en pressekonferanse klokka 20.40.

- Situasjonen i Syria er skjør og vanskelig, men jeg tror at denne avtalen kan hjelpe med å nedskalere situasjonen og derfor forbedre situasjonen på bakken, sa Stoltenberg.

Situasjonen i Syria er viktig for alle de allierte, forsikret Stoltenberg.

Åtte drept da «El Chapo»-sønn unnslapp:

Åtte personer ble drept da mexicanske styrker mislyktes med å pågripe narkokongen Joaquin «El Chapo» Guzmáns sønn.

Forsvarsminister Luis Sandoval bekreftet fredag at Ovidio Guzmán ble pågrepet og deretter løslatt under kampene i byen Culiacán dagen før. En sivil, et medlem av nasjonalgarden, en fange og fem angripere ble drept.

Sikkerhetsstyrken var på patruljeoppdrag da de passerte et hus og ble beskutt, og de fant Ovidio Guzmán inne i huset, opplyste myndighetene torsdag. Men fredag bekreftet de at aksjonen var planlagt.

- Sikkerhetsstyrken handlet for raskt. Operasjonen var ikke improvisert. Den var planlagt, men det tar tid å skaffe arrestordre. Da aksjonen allerede var underveis, besluttet de å improvisere og forsøke å skaffe arrestordre og pågripe Guzmán, sa forsvarsministeren, som la til at han aldri ble «formelt pågrepet».

Les mer her:

Sønnen til «El Chapo» unnslapp pågripelse

Sønnen til «El Chapo» unnslapp pågripelse

dagbladet

Storbeslag av piller på Gardermoen:

To menn ble i forrige uke stanset av tollerne på Oslo Lufthavn. Til sammen 129 580 tabletter av det smertestillende medikamentet tramadol var pakket ned i fire kofferter, opplyser Tolletaten.

De to mennene kom med et fly fra Etiopia søndag 13. oktober. Saken etterforskes av politiet.

Tramadol er i Norge et reseptpliktig legemiddel med strenge krav til innførsel. Flere europeiske land har klassifisert tramadol som narkotika. Tidligere i år ble legemiddelet forbudt av det internasjonale sykkelforbundet (UCI).

I juni i år gjorde tollere flere beslag av til sammen minst 260.000 tabletter tramadol på Gardermoen.

(NTB)

Nesten 130 000 tabletter med det smertestillende medikamentet Tramadol ble beslaglagt av tollere på Oslo lufthavn 13. oktober. Foto: Tolletaten / NTB scanpix

Massekollisjon på E18:

Fire biler var i ettermiddag involvert i en ulykke på E18 ved Asker i retning Drammen. Tre av bilene fikk store materielle skader og vil bli tauet vekk.

- Av de åtte personene som befant seg i disse bilene er én fraktet til sykehus og to til legevakt, sier operasjonsleder Line Skott i Oslo politidistrikt til NTB.

Tilstanden til førstnevnte er ikke kjent, men vedkommende var bevisst.

Oslo politidistrikt melder i 18.40-tida at totalt sju personer undersøkes av helsepersonell.

- Disse er formentlig lettere skadd. Én er likevel kjørt til traumemottak for ytterligere undersøkelser, skriver politiet på Twitter.

Ulykken skjedde like før Holmenkrysset, og venstre og midtre felt ble sperret. Det fikk innvirkning på fredagsrushtrafikken, men politiet meldte at trafikken fløt greit forbi i det resterende høyre feltet.

- Medfører også en del kø mellom Asker og Holmen i inngående retning, skrev Vegtrafikksentralen.

Klokka 17.30 melder Vegtrafikksentralen at veien er åpen for normal trafikk igjen.

Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet

Røykutvikling i bil i Oslo:

Oslopolitiet fikk fredag ettermiddag melding om brann i et kjøretøy på Væringkleiva.

- Skal være spredningsfare til en bil som er parkert ved siden av den brennende bilen, skrev politiet.

I en oppdatering avkrefter politiet dette:

- Viste seg at det var et varmeapparat som hadde medført en del røyk. Ingen brann.

Brann i fritidsbåt ved Ramsøy:

Hovedredningssentralen melder om brann i en fritidsbåt i nærheten av Ramsøy, skriver Vest politidistrikt.

En redningsskøyte er på vei, i tillegg bistår brannvesenet også med en båt.

Først skrev politiet at de hadde fått opplysninger om at en person var i sjøen.
I en oppdatering informeres det om at en person var om bord, og at det ikke skal ha vært noen i sjøen.

- Redningsskøyten tar med seg personen om bord til land for å bli sjekket av ambulansepersonell. Opplyst å ha fått i seg noe røyk. Slukking pågår ombord i båten.

Coop tilbakekaller karbonadedeig:

Coop tilbakekaller karbonadedeig, fordi det er funnet rester av plast i fire pakker. Plasten er blå og stammer trolig fra plastsekker som kjøttet leveres i før det kvernes til karbonadedeig.

- Selv om plasten skal være lett å oppdage for kundene ønsker vi ikke å ta noen sjanser og kaller tilbake produktene, sier kommunikasjonssjef Harald Kristiansen i Coop Norge.

Tilbakekallingen gjelder Coop karbonadedeig 400 gram med siste forbruksdag 22. oktober 2019.

Les mer her:

Coop tilbakekaller karbonadedeig

Coop tilbakekaller karbonadedeig

dagbladet

Fortsatt alvorlig for 15-åring:

Helsetilstanden til 15-åringen som ble utsatt for en alvorlig voldshendelse på Kapp onsdag 9. oktober er uendret. Det informerer Innlandet politidistrikt i en pressemelding fredag ettermiddag.

Hans far er siktet for drapsforsøk.

Gutten ble funnet livløs i sin bolig. Han ble betegnet som livstruende skadd, og ble fløyet til Ullevål sykehus. Senere ble han betegnet som kritisk skadd, men stabil.

Etterforskningen pågår for fullt og av hensyn til etterforskningen kan ikke politiet gi ytterligere opplysninger i saken.

Drapsforsøket på Toten: Far pågrepet i bilen

Drapsforsøket på Toten: Far pågrepet i bilen

dagbladet

Macron, Merkel og Johnson skal møte Erdogan:

Den franske presidenten Emmanuel Macron skal ha et møte med Tyrkias president Recep Erdogan om militæroperasjonen i Syria, sammen med Tysklands Angela Merkel og Storbritannias Borris Johnson, melder nyhetsbyrået AFP.

65 000 brudd på arbeidsmiljøloven:

Det er registrert over 65 000 brudd på arbeidsmiljøloven i sykehjemsetaten i Oslo siden 2013, ifølge Aftenposten.

Siden 2013 og til 1. september 2019 har det vært 65 694 registrerte lovbrudd på arbeidstidsbestemmer i sykehjemsetaten i Oslo, skriver avisa.

To tredjedeler av alle brudd skyldes ulovlig søndagsarbeid for ekstravakter. Altså at det arbeides flere søndager på rad, skriver etaten. Oversikten viser at det har blitt færre lovbrudd de siste årene, men at de fortsatt er høye.

(NTB)

Tips oss!

Tips Dagbladet om gode nyheter!
Vi betaler inntil 10 000 kroner for nyhetstips.

Vi ønsker tips om det som opptar deg: Er du på stedet når noe dramatisk skjer, kan du sende MMS-bilder til 2400. Vet du om store nyhetssaker vi bør undersøke eller skjevheter som bør granskes?
Tips oss på 2400 0000 eller ring 2400 0000.

Vi svarer alle tipsere og belønner månedens beste tipsere. De beste nyhetstipsene betales med 10 000,- Som tipser kan du selvsagt være anonym. Kildevern og husregler.