Nyhetsstudio

Holder politifolk som gisler i Ecuador:

En gruppe demonstranter i Ecuador har tatt minst åtte politifolk som gisler i de pågående protestaksjonene i landet.

Politifolkene ble tatt til fange i hovedstaden Quito torsdag av en gruppe som representerer urbefolkningen. De åtte ble deretter vist av fram på en scene som demonstrantene har satt opp på et kultursenter i byen.

Lederen for urbefolkningsgruppen, Jaime Vargas, oppfordret deretter politifolkene til å slutte seg til protestaksjonen mot regjeringen.

Det søramerikanske landet har vært preget av omfattende og voldelige protester de siste dagene. Til sammen fem mennesker har mistet livet i sammenstøt med sikkerhetsstyrker de siste dagene, ifølge myndighetene.

Demonstrasjonene startet i forrige uke da myndighetene fjernet subsidier på drivstoff, noe som førte til kraftige prisøkninger. Uroen spredte seg fra transportsektoren til studentmiljøene og så til flere urbefolkningsgrupper.

(NTB)

GISLER: Politifolkene som er tatt som gisler, vises fram på en scene i Quito. Foto: Fernando Vergara / AP / NTB Scanpix
Studioet fortsetter under annonsen

Stormet høring:

Ifølge Washington Post stormet rundt 30 republikanere en lukket høring i forbindelse med riksrettsprosessen mot USAs president Donald Trump natt til torsdag norsk tid.

Det var en representant fra forsvarsdepartementet som skulle vitne i en lukket høring, skriver avisa.

Det skal ha ført til at høringen ble utsatt med hele fem timer på grunn av bekymringer rundt sikkerheten.

I forkant av stormingen skal disse republikanerne ha holdt et pressemøte, der de ga uttrykk for at de er skuffet over at prosessen holdes så hemmelig.

Tromsø: Advarer mot glatte veier:

Politiet i Troms advarer mot svært glatte veier i Tromsø og omegn.

- Vi ber reisende om å ta hensyn til dette når de ferdes på veiene i regionen, skriver politiet på Twitter.

Melding om båtbrann:

Politiet i Sør-Øst melder at de natt til torsdag har fått inn en melding om en båtbrann utenfor Skien.

Saken oppdateres.

Trump ut mot sine egne:

Onsdag kveld skriver president Donald Trump på Twitter at medlemmer av hans eget parti er både verre og farligere for USA enn Demokratene, før han avslutter med å kalle dem «avskum».

Han skriver også at det ville vært fantastisk om ansatte i Trump-administrasjonen, som han omtaler som bra folk, kan slutte å ansette personer som trosser ham.

Utblåsingen kommer etter et sterkt vitnesbyrd fra USAs tidligere ambassadør til Ukraina, Bill Taylor, som knyttet Trumps ønske om at Ukraina skulle etterforske Demokratene opp mot at at USA frøs militær bistand til landet.

MC-fører omkom i ulykke i Sogn og Fjordane:

Onsdag kveld melder Vest politidistrikt at en MC-fører ble erklært død på stedet etter en ulykke på E39 mellom Lavik og Vadheim på Norevik i Sogn og Fjordane.

Klokka 19.53 ble politiet varslet om en ulykke som involverte en personbil og en motorsykkel. Alle nødetater rykket ut til ulykkesstedet, hvor MC-føreren ble erklært død.

Politiet foretar undersøkelser på stedet, og veien vil derfor være stengt utover natta, melder politiet.

Full mann bøtelagt etter flytur:

Onsdag kveld ble Sørøst politidistrikt varslet om en beruset mann i 30-åra som oppførte seg ufint på en av Ryanairs flyvninger til Torp i Sandefjord.

- Han skal ha ropt og vært til sjenanse for kabinen. Også medpassasjerer har reagert på oppførselen hans, sier operasjonsleder Eskil Hagen Olsen til Dagbladet.

Mannen er en utenlandsk statsborger. Politiet ble varslet omkring 15 minutter før flyet landet klokka 19.35.

- Mannen beklaget seg etter landing, forteller operasjonslederen.

Mannen ble anmeldt og har mottatt et forelegg.

Røkke gir bort 100 millioner:

Industrikonsernet Aker og Kjell Inge Røkke gir 100 millioner kroner i donasjon til tre ulike havinitiativ.

Røkke står for rundt halvparten av donasjonen, mens Aker-selskapene Aker BP, Aker Energy, Aker Solutions, Kværner, Aker BioMarine og Cognite, er alle med på spleiselaget av den andre halvparten.

Til sammen gir de 11 millioner dollar, som skal dekke kostnadene i prosjektene de tre neste årene, skriver E24.

Halvparten av den samlede donasjonen går til havteknologisenteret C4IR Norge, senteret for den fjerde industrielle revolusjon, som Aker lanserte med World Economic Forum tirsdag.

Målet med senteret er å samle og forsterke kreftene til de som har sin virksomhet knyttet til havet og til de som utvikler teknologi og løsninger for en bærekraftig havøkonomi.

(NTB)

Dødstallene i Chile stiger til 18:

18 personer har til nå mistet livet i de pågående demonstrasjonene i Chile, opplyser landets myndigheter.

Chiles innenriksminister Rodrigo Ubilla uttalte onsdag at tre personer har blitt drept i løpet av de foregående 24 timene.

To av dem som ble drept, ble truffet av en bil. Det tredje offeret skal ha blitt banket til døde av politiet i en hendelse som blir etterforsket, opplyste Ubilla til TV-kanalen 24 Horas.

Chile har blitt sett på som et av de mest stabile demokratiene i Sør-Amerika, men har den siste tiden blitt herjet av massive demonstrasjoner som retter seg mot de store sosiale ulikhetene i landet. Demonstrasjonene begynte da myndighetene økte prisene på metrobilletter, men utvidet seg til å gjelde sosiale problemer.

Chiles president Sebastián Piñera har trukket tilbake prisøkningen på metrobillettene og har foreslått en reformplan som inkluderer økte pensjoner og minstelønn.

(NTB)

AFP: EU-medlemmer støtter brexit-utsettelse:

Onsdag kveld melder nyhetsbyrået AFP at EU-meldemmer støtter en utsettelse av brexit. AFP siterer ikke navngitte kilder, som oppgir at de fortsatt ikke har bestemt seg for hvor lenge utmeldingen kan utsettes.

Europeiske statsledere har diskutert hvorvidt de ønsker å utsette brexit-fristen som foreløpig er 31. oktober. Tidligere har en talsperson for Angela Merkel uttalt at Tyskland støtter en utsettelse.

Tirsdag stemte Parlamentet for første gang for Storbritannias statsminister Boris Johnsons brexitavtale, men regjeringens tidsplan for den videre prosessen ble nedstemt.

Går mot regjeringsskifte i Israel:

Onsdag kveld gir Israels president Reuven Rivlin lederen av partiet Blått og hvitt, Benny Gantz, muligheten til å danne en ny regjering, melder nyhetsbyrået AFP.

Mandag ga Benjamin Netanyahu nok en gang opp forsøket på å danne ny regjering, og leverte regjeringsoppdraget tilbake til president Rivelin.

Helt siden valget i september har han forhandlet med flere partier for å få på plass en koalisjonsregjering, men har ikke lyktes.

Valget endte tilnærmet likt mellom Netanyahus Likud-parti og Blått og hvitt.

Tips oss!

Tips Dagbladet om gode nyheter!
Vi betaler inntil 10 000 kroner for nyhetstips.

Vi ønsker tips om det som opptar deg: Er du på stedet når noe dramatisk skjer, kan du sende MMS-bilder til 2400. Vet du om store nyhetssaker vi bør undersøke eller skjevheter som bør granskes?
Tips oss på 2400 0000 eller ring 2400 0000.

Vi svarer alle tipsere og belønner månedens beste tipsere. De beste nyhetstipsene betales med 10 000,- Som tipser kan du selvsagt være anonym. Kildevern og husregler.