Nyhetsstudio

Varsler vanskelige kjøreforhold på indre Østlandet:

Torsdag kveld sendte Meteorologisk institutt ut et gult farevarsel om vanskelige kjøreforhold på deler av Østlandet fredag.

Bilister som skal ut på veien i indre Telemark fredag morgen advares, da det er meldt fare for underkjølt regn, noe som kan gi svært utfordrende kjøreforhold.

Trafikkoperatør i Vegtrafikksentralen avdeling sør, Andreas Larsen, forteller at de foreløpig ikke har opplevd vanskelige kjøreforhold.

- Foreløpig har det ikke kommet noe underkjølt regn. Men det står i varselet at det kan komme lokalt, forteller han til Dagbladet like over klokka 07.

Nedbøren vil forflytte seg i løpet av dagen. Fredag ettermiddag er det indre deler av Buskerud som risikerer underkjølt regn.

Studioet fortsetter under annonsen

Tromsø: Advarer mot glatte veier:

Politiet i Troms advarer mot svært glatte veier i Tromsø og omegn.

- Vi ber reisende om å ta hensyn til dette når de ferdes på veiene i regionen, skriver politiet på Twitter.

Melding om båtbrann:

Politiet i Sør-Øst melder at de natt til torsdag har fått inn en melding om en båtbrann utenfor Skien.

Saken oppdateres.

Trump ut mot sine egne:

Onsdag kveld skriver president Donald Trump på Twitter at medlemmer av hans eget parti er både verre og farligere for USA enn Demokratene, før han avslutter med å kalle dem «avskum».

Han skriver også at det ville vært fantastisk om ansatte i Trump-administrasjonen, som han omtaler som bra folk, kan slutte å ansette personer som trosser ham.

Utblåsingen kommer etter et sterkt vitnesbyrd fra USAs tidligere ambassadør til Ukraina, Bill Taylor, som knyttet Trumps ønske om at Ukraina skulle etterforske Demokratene opp mot at at USA frøs militær bistand til landet.

MC-fører omkom i ulykke i Sogn og Fjordane:

Onsdag kveld melder Vest politidistrikt at en MC-fører ble erklært død på stedet etter en ulykke på E39 mellom Lavik og Vadheim på Norevik i Sogn og Fjordane.

Klokka 19.53 ble politiet varslet om en ulykke som involverte en personbil og en motorsykkel. Alle nødetater rykket ut til ulykkesstedet, hvor MC-føreren ble erklært død.

Politiet foretar undersøkelser på stedet, og veien vil derfor være stengt utover natta, melder politiet.

Full mann bøtelagt etter flytur:

Onsdag kveld ble Sørøst politidistrikt varslet om en beruset mann i 30-åra som oppførte seg ufint på en av Ryanairs flyvninger til Torp i Sandefjord.

- Han skal ha ropt og vært til sjenanse for kabinen. Også medpassasjerer har reagert på oppførselen hans, sier operasjonsleder Eskil Hagen Olsen til Dagbladet.

Mannen er en utenlandsk statsborger. Politiet ble varslet omkring 15 minutter før flyet landet klokka 19.35.

- Mannen beklaget seg etter landing, forteller operasjonslederen.

Mannen ble anmeldt og har mottatt et forelegg.

Røkke gir bort 100 millioner:

Industrikonsernet Aker og Kjell Inge Røkke gir 100 millioner kroner i donasjon til tre ulike havinitiativ.

Røkke står for rundt halvparten av donasjonen, mens Aker-selskapene Aker BP, Aker Energy, Aker Solutions, Kværner, Aker BioMarine og Cognite, er alle med på spleiselaget av den andre halvparten.

Til sammen gir de 11 millioner dollar, som skal dekke kostnadene i prosjektene de tre neste årene, skriver E24.

Halvparten av den samlede donasjonen går til havteknologisenteret C4IR Norge, senteret for den fjerde industrielle revolusjon, som Aker lanserte med World Economic Forum tirsdag.

Målet med senteret er å samle og forsterke kreftene til de som har sin virksomhet knyttet til havet og til de som utvikler teknologi og løsninger for en bærekraftig havøkonomi.

(NTB)

Dødstallene i Chile stiger til 18:

18 personer har til nå mistet livet i de pågående demonstrasjonene i Chile, opplyser landets myndigheter.

Chiles innenriksminister Rodrigo Ubilla uttalte onsdag at tre personer har blitt drept i løpet av de foregående 24 timene.

To av dem som ble drept, ble truffet av en bil. Det tredje offeret skal ha blitt banket til døde av politiet i en hendelse som blir etterforsket, opplyste Ubilla til TV-kanalen 24 Horas.

Chile har blitt sett på som et av de mest stabile demokratiene i Sør-Amerika, men har den siste tiden blitt herjet av massive demonstrasjoner som retter seg mot de store sosiale ulikhetene i landet. Demonstrasjonene begynte da myndighetene økte prisene på metrobilletter, men utvidet seg til å gjelde sosiale problemer.

Chiles president Sebastián Piñera har trukket tilbake prisøkningen på metrobillettene og har foreslått en reformplan som inkluderer økte pensjoner og minstelønn.

(NTB)

AFP: EU-medlemmer støtter brexit-utsettelse:

Onsdag kveld melder nyhetsbyrået AFP at EU-meldemmer støtter en utsettelse av brexit. AFP siterer ikke navngitte kilder, som oppgir at de fortsatt ikke har bestemt seg for hvor lenge utmeldingen kan utsettes.

Europeiske statsledere har diskutert hvorvidt de ønsker å utsette brexit-fristen som foreløpig er 31. oktober. Tidligere har en talsperson for Angela Merkel uttalt at Tyskland støtter en utsettelse.

Tirsdag stemte Parlamentet for første gang for Storbritannias statsminister Boris Johnsons brexitavtale, men regjeringens tidsplan for den videre prosessen ble nedstemt.

Går mot regjeringsskifte i Israel:

Onsdag kveld gir Israels president Reuven Rivlin lederen av partiet Blått og hvitt, Benny Gantz, muligheten til å danne en ny regjering, melder nyhetsbyrået AFP.

Mandag ga Benjamin Netanyahu nok en gang opp forsøket på å danne ny regjering, og leverte regjeringsoppdraget tilbake til president Rivelin.

Helt siden valget i september har han forhandlet med flere partier for å få på plass en koalisjonsregjering, men har ikke lyktes.

Valget endte tilnærmet likt mellom Netanyahus Likud-parti og Blått og hvitt.

USA opphever sanksjoner mot Tyrkia:

Onsdag ettermiddag kunngjør president Trump at alle sanksjoner mot Tyrkia oppheves, «dersom ikke Tyrkia gjør noe USA ikke liker», melder CBS News.

Kunngjøringen ble gjort under en varslet pressekonferanse i Det hvite hus.

USA innførte strenge sanksjoner mot Tyrkia tidligere i oktober, som følge av deres offensiv i Nord-Syria. Trump har blant annet uttalt at han er villig til å «knuse Tyrkias økonomi», dersom de ikke viser avmålthet i konflikten.

Under pressekonferansen uttalte Trump også at Tyrkia vil gjøre våpenhvilen i Syria permanent. Våpenhvilen skulle egentlig vare fra torsdag til tirsdag, etter at utenriksminister Mike Pompeo forhandlet med Tyrkias president Recep Erdogan i forrige uke.

Trump kunngjør også at et lite antall amerikanske soldater vil bli værende i oljeområder i Syria. Tyrkias offensiv startet etter at Trump beordret tilbake 50 amerikanske soldater fra områder i Nord-Syria. Seinere beordret han tilbake 1000 soldater fra Syria.

Tips oss!

Tips Dagbladet om gode nyheter!
Vi betaler inntil 10 000 kroner for nyhetstips.

Vi ønsker tips om det som opptar deg: Er du på stedet når noe dramatisk skjer, kan du sende MMS-bilder til 2400. Vet du om store nyhetssaker vi bør undersøke eller skjevheter som bør granskes?
Tips oss på 2400 0000 eller ring 2400 0000.

Vi svarer alle tipsere og belønner månedens beste tipsere. De beste nyhetstipsene betales med 10 000,- Som tipser kan du selvsagt være anonym. Kildevern og husregler.