Nyhetsstudio

Frode Andresen

Melding om masseslagsmål i Oslo:

Søndag kveld melder Oslo politidistrikt at de har blitt varslet om et masseslagsmål på Kalbakken i Oslo.

Det skal ha blitt observert et skytevåpen, melder politiet.

Politiet rykket ut til stedet med flere patruljer. På nåværende tidspunkt jobber de med å innhente opplysninger om hendelsen.

Ingen personer er meldt skadd.

Dagbladet følger saken!

Studioet fortsetter under annonsen

Vogntog i feil kjøreretning på E6:

Fredag kveld melder Innlandet politidistrikt at et utenlandsk vogntog kjørte i flere kilometer i feil kjøreretning på E6 ved Stange.

Politiet fikk stanset vogntoget, og føreren er anmeldt for forholdet. Førerkortet er beslaglagt og politiet opplyser at kjøreforbud i Norge vil bli nedlagt.

Politiet mistenker ikke ruskjøring.

Michelin-restaurant i Trondheim får bot:

Arbeidstilsynet gjennomførte 22. mai i år en uanmeldt kontroll på Fagn, som i februar i år ble tildelt en stjerne i den prestisjetunge Michelin-guiden.

Arbeidstilsynet har nå bedt Fagn om å rydde opp i fire forhold der de mener restauranten har brutt arbeidsmiljøloven, blant annet det de mener er mangelfulle arbeidsavtaler og manglende oversikt og registrering av arbeidstid, skriver Adresseavisen.

Nå har de ilagt Fagn en bot på 50 000 kroner for den manglende arbeidstidsregistreringen.

Restauranten vurderer å klage på boten.

- På generelt grunnlag mener vi at det er uheldig at Arbeidstilsynet fatter vedtak om overtredelsesgebyr før den ordinære saken er avsluttet, sier advokat Heike Kristine Bentsen i NHO Reiseliv som bistår restauranten i saken.

(NTB)

Jakter gjerningspersoner etter slagsmål:

Fredag kveld melder Øst politidistrikt at det har vært et slagsmål med balltre i Nittedal i Akershus.

Helsepersonell undersøker en skadd person. Politiet jakter gjerningspersoner.

Kvinne kritisk skadd etter påkjørsel:

Fredag kveld melder Øst politidistrikt at en person anses som kritisk skadd etter en påkjørsel i Fredrikstad i Østfold.

Politiet opplyser at den skadde er en kvinne i 50-åra. Hun kjøres til Ullevål sykehus med det som betegnes som mistanke om hodeskader.

Veien er åpnet for trafikk, men det pågår fortsatt politiarbeid på stedet.

Dagbladet følger saken!

Lastebil i full fyr i Buskerud:

Fredag kveld melder Sørøst politidistrikt at en lastebil står i full fyr på E134 før Oslofjordtunnelen.

- Brannvesenet har vært i kontakt med føreren, og vi har ikke blitt varslet om personskade foreløpig, sier operasjonsleder Erik Gunnerød til Dagbladet.

Vegtrafikksentralen varsler om redusert framkommelighet på stedet. Politiet skriver at E134 er sperret, og at omkjøring skiltes.

Dagbladet følger saken!

Advokat tilknyttet Norge spionsiktet i Tyrkia:

Fredag kveld melder VG at en advokat som har bistått Norge med å sjekke personopplysninger i utlendingssaker, er pågrepet i Tyrkia.

Tyrkiske og tyske medier melder at advokaten er varetektsfengslet og siktet for spionasje, ifølge avisa.

Pressetalsperson i Utenriksdepartementet, Ingrid Kvammen Ekker, sier at tyrkiske myndigheter ikke har gitt uttrykk for at de anser det som spionasje fra norsk side.

Hun bekrefter imidlertid at pågripelsen har sammenheng med advokatens arbeid for Norge.

- Vi spurte om det var noen sammenheng mellom arrestasjonen og arbeidet advokaten har utført for norske myndigheter. Fra tyrkisk side ble det bekreftet at det var tilfellet, sier hun til VG.

Ungdomsfest ute av kontroll i Akershus:

Fredag kveld melder Øst politidistrikt at de rykker ut med flere enheter til en ungdomsfest som har gått over styr i Ski i Akershus.

Det er blitt meldt at omkring 100 ungdommer skal ha deltatt på festen, men foreløpig har politiet bare fått kontroll på omkring 30 personer.

- Vi har hatt flere meldere som har varslet om skadeverk på stedet, opplyser operasjonsleder Trond Lorentzen overfor Dagbladet.

Blant annet skal det ha blitt knust ruter.

Bolton: - Nektet Twitter-tilgang:

Lørdag kveld deler USAs tidligere nasjonale sikkerhetsrådgiver, John Bolton, sine første Twitter-meldinger siden han fratrådte sitt verv tidligere i år.

- Siden jeg sa opp som nasjonal sikkerhetsrådgiver har Det hvite hus nektet meg tilgang til min personlige Twitter-bruker. Av frykt for hva jeg ville si? Til dere som har spekulert på om jeg har gått under jorden: Jeg må dessverre skuffe dere.

Bolton hevder at Twitter hjalp ham med å få tilgang til Twitter-brukeren igjen.

Før den aktuelle meldingen, skrev han to andre Twitter-meldinger. I den første skriver han at han er glad for å være tilbake på det sosiale mediet. I den andre skriver han at Twitter-kontoen hans ble overtatt på urettferdig vis.

Det hvite hus bestrider anklagene overfor ABC. De uttaler at de ikke stengte Bolton ute fra brukeren, og at de heller ikke har muligheten til å gjøre det.

I september uttalte Donald Trump at han ga Bolton beskjed om at hans tjenester ikke lenger var ønsket i Det hvite hus. Han uttalte videre at det hadde oppstått flere uenigheter mellom Bolton og Trump-administrasjonen.

Kaare Norum (86) er død:

Fredag kveld melder NTB at ernæringsprofessor Kaare Norum (86) er død etter kort tids sykeleie. Det er Norums sønn, Lars Fredrik Norum, som opplyser nyhetsbyrået om dødsfallet.

Norum er er utdannet lege, og var rektor ved Universitetet i Oslo fra 1999 til 2001.

Professoren har gjennom en lang karriere blitt tildelt en rekke priser for sitt arbeid. Han har også hatt en rekke verv i norske og internasjonale organisasjoner og ernæringsfora, og blant annet vært ernæringskonsulent for Verdens helseorganisasjon (WHO) og leder i Statens ernæringsråd, skriver NTB.

DØD: Ernæringsprofessor Kaare Norum (86) er død. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix

Bolivias ekspresident anklages for terrorisme:

Bolivias fungerende innenriksminister anklager landets avgåtte president Evo Morales for terrorisme og oppvigleri.

Anklagene kommer etter at Morales ba sine tilhengere om å opprettholde barrikadene og protestene i det kriserammede landet.

Innenriksminister Arturo Murillo overleverte fredag anklagene skriftlig til den føderale påtalemyndigheten i landet.

(NTB)

ANKLAGES: Bolivias avgåtte president Evo Morales anklages for terrorisme og oppvigleri av landets fungerende innenriksminister. Foto: AP / NTB scanpix

Tips oss!

Tips Dagbladet om gode nyheter!
Vi betaler inntil 10 000 kroner for nyhetstips.

Vi ønsker tips om det som opptar deg: Er du på stedet når noe dramatisk skjer, kan du sende MMS-bilder til 2400. Vet du om store nyhetssaker vi bør undersøke eller skjevheter som bør granskes?
Tips oss på 2400 0000 eller ring 2400 0000.

Vi svarer alle tipsere og belønner månedens beste tipsere. De beste nyhetstipsene betales med 10 000,- Som tipser kan du selvsagt være anonym. Kildevern og husregler.