Nyhetsstudio

Amanda Walnum

Røykutvikling i bil i Oslo:

Oslopolitiet fikk fredag ettermiddag melding om brann i et kjøretøy på Væringkleiva.

- Skal være spredningsfare til en bil som er parkert ved siden av den brennende bilen, skrev politiet.

I en oppdatering avkrefter politiet dette:

- Viste seg at det var et varmeapparat som hadde medført en del røyk. Ingen brann.

Studioet fortsetter under annonsen

Frode Berg er utlevert fra Russland til Litauen:

VILNIUS (Dagbladet): Nasjonal sikkerhetssjef Darius Jauniškis holder en pressekonferanse fredag ettermiddag, etter at det ble kjent at Litauen har benådet to spiondømte russere i en prosess som kan føre til at Frode Berg kommer hjem fra Moskva.

På pressekonferansen opplyses det at to litauiske spioner og Frode Berg er utlevert til Litauen.

Berg er utlevert til den norske ambassaden i Litauen.

To russiske spioner er samtidig utlevert fra Litauen til Norge.

Det opplyses samtidig at Litauens president Gitanas Naused har vært involvert i prosessen, som inkluderte en lovendring.

Dagbladet er på stedet og følger det som skjer direkte.

Litausens president Gitanas Naused stilte opp på bilder sammen med sikkerhetssjefen i forkant av pressekonferansen, men skal selv ikke delta, får Dagbladet opplyst. Presidentens rådgiver Vytautas Zukas skal derimot delta.

Bergs hjemkomst kan være snarlig.

Ifølge NTB har Bergs norske advokat Brynjulf Risnes dratt til Moskva. Nyhetsbyrået møtte også Frode Bergs kone og datter, Anita og Christina Berg i Oslo midt på dagen fredag, men de ville ikke uttale seg om saken. De bor til vanlig i Kirkenes.

SKAL HOLDE PRESSEKONFERANSE: Nasjonal sikkerhetssjef Darius Jauniškis og president Gitanas Naused. Foto: Henning Lillegård

Går av som sjefsredaktør:

Øyulf Hjertenes får ny toppjobb i vest og slutter som sjefredaktør i Bergens Tidende. Det melder NTB.

Hjertenes går inn i en ny stilling som direktør i Schibsted Kyst. Han blir også styreleder i BT og Stavanger Aftenblad, skriver BT.

Markusplassen stenges etter flom:

Markusplassen i Venezia stenges etter mer flom, ifølge byens ordfører. Det melder AFP News.

Vannstanden er ventet å nå sitt høyeste nivå i Venezia fredag rundt klokken 11.20, ifølge NTB. Det er tredje dagen på rad med storflom i den norditalienske byen.

- Jeg er nødt til å stenge plassen for å unngå helserisiko for innbyggerne. Det er en katastrofe, sier ordfører Luigi Brugnaro fredag formiddag. Da ble vannstanden ifølge DPA målt til 153 cm over det normale havnivået, og det fortsatte å stige.

Før plassen stengte, vasset turister rundt på plassen i vann til knærne.

Foto: Filippo Monteforto / AFP / NTB Scanpix

300 000 boliger uten strøm i Frankrike:

En mann har mistet livet i et uvanlig kraftig snøvær som startet sørøst i Frankrike på torsdag. 300 000 husholdninger er uten strøm. Det melder NTB.

Mannen i 60-åra omkom da han ble truffet av et tre mens han forsøkte å fjerne et annet tre som hadde falt over veien. Ulykken skjedde i Roche like ved Lyon.

En 27-åring som hjalp mannen, ble skadd.

Den store mengden snø har skapt store trafikkproblemer, og el-selskapet Enedis har innkalt opptil 1 500 ekstra ansatte for å reparere strømledninger.

Rev gikk til angrep i matbutikk:

En rev har gått til angrep på personer inne i matbutikken Willys i Skene, Sverige, melder den svenske avisa Expressen.

Først var den inne i butikken og deretter utenfor, hvor reven bet én person og jaget flere andre. Politiet og jegere har nå rykket ut til plassen, skriver avisa.

- Personen som har blitt bitt skal ikke ha blitt fysisk skadd, men ble bitt i skoen, sier Peter Adlersson, presstalesperson vid polisen i region Väst, til avisa.

Adlersson sier reven ikke oppførte seg normalt og at den virket syk. Jegere søker nå etter den med hund.

Tommy Larsson, butikksjef på Willys sier noen ansatte har sett reven i området tidligere, og at det har virket som om den har en skade i et bein.

Norske laksegiganter etterforskes:

De tre norske lakseselskapene Mowi, Grieg Seafood og Salmar mistenkes for ulovlig prissamarbeid i USA. Selskapene er varslet om etterforskningen.

Det opplyser selskapene selv i børsmeldinger, ifølge DN Investor Investor.

De tre granskes allerede av EU-kommisjonen for brudd på konkurransereglene, og dette skal være bakgrunnen for at USAs justisdepartement også har startet en etterforskning. Selskapene har også mottatt varsel om massesøksmål fra aktører i USA.

I en børsmelding torsdag kveld, opplyser Mowi, tidligere Marine Harvest, at de har mottatt et varsel fra justisdepartementet i USA om kriminaletterforskning.

(NTB)

Arkivfoto: Lise Åserud / NTB Scanpix

Arbeidsulykke - en person fastklemt:

Nødetatene er sendt til Silsand i Lenvik etter en melding om en arbeidsulykke, melder politiet i Troms.

- En person skal være fastklemt. Skadeomfanget er ukjent, skriver politiet på Twitter.

Ifølge politiet er det en mann som har kommet i klem mellom lift og taket.

- Vedkommende er bevisst og vil bli hentet av luftambulanse, skriver politiet på Twitter.

Operasjonsleder Kåre Munkvold opplyser overfor Dagbladet at politiet er på stedet nå og gjør undersøkelser. Arbeidstilsynet vil bli varslet.

Klokka 12:45 melder Universitetssykehuset i Nord-Norge at mannen har moderate skader. Tilstanden hans er stabil.

Kvinne siktet for drap på sin egen mor:

En 36 år gammel kvinne er siktet for drap på sin egen mor. Det melder TV 2 som har fått opplysningene bekreftet fra flere kilder med kjennskap til saken.

Verken politiet eller forsvarer Christian Flemmen Johansen ved Advokatfirmaet Elden ønsker å kommentere opplysningene overfor Dagbladet.

- Jeg kan si at hun knytter seg til handlingen, sier politiadvokat Nina Bakken til Dagbladet. Hun opplyser også at kvinnen ikke har tatt stilling til straffskyld.

Den avdøde kvinnen ble funnet etter at politiet fikk en bekymringsmelding torsdag. Meldingen gikk ut på at kvinnen ikke hadde kommet hjem fra et besøk hos datteren sin.

På tirsdag denne uka skal den siktede kvinnen, som er kjent for politiet fra før, også ha angrepet en annen kvinne i 60-åra med kniv på Oslo S. Den fornærmede kvinnen kom unna hendelsen uten fysiske skader.

Den siktede kvinnen i 30-åra er nå siktet for både drapsforsøket på Oslo S og for drapet på familiemedlemmet. Hun har vært til psykiatrisk vurdering, og ble torsdag varetektsfengslet i fire uker.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix

Full overtenning i buss:

Det er full overtenning i en metrobuss på Heimdal i Trondheim, melder politiet i Trøndelag.

- Politiet rykker ut, skriver de på Twitter. Bussen står på Sandmoen, og politiet melder om at ingen personer skal være skadd.

Ifølge operasjonsleder Bjørn Handegard er det snakk om en hybridbuss som sto parkert da den begynte å brenne.

- En sivil melder ringte inn om det. Brannvesenet driver med slukking nå, de har bedt om mer slukkeutstyr, sier operasjonslederen til Dagbladet.

Klokka 09:50 melder politiet om at brannen er under kontroll. Leverandør og eier av buss vil gjøre videre undersøkelser.

To kvinner funnet drept:

To kvinner er funnet drept på to forskjellige adresser på Sjælland i Danmark. Det melder den danske avisa
DR.

En 39 år gammel mann er pågrepet i saken. Politiet vurderer at det er en sammenheng mellom de to drapene.

Ifølge den danske avisa BT er de to drepte kvinnene en tidligere og en nåværende kjæreste av den pågrepne mannen.

Tips oss!

Tips Dagbladet om gode nyheter!
Vi betaler inntil 10 000 kroner for nyhetstips.

Vi ønsker tips om det som opptar deg: Er du på stedet når noe dramatisk skjer, kan du sende MMS-bilder til 2400. Vet du om store nyhetssaker vi bør undersøke eller skjevheter som bør granskes?
Tips oss på 2400 0000 eller ring 2400 0000.

Vi svarer alle tipsere og belønner månedens beste tipsere. De beste nyhetstipsene betales med 10 000,- Som tipser kan du selvsagt være anonym. Kildevern og husregler.