Annonse

Nyhetsstudio

255 mulig berørte har tatt kontakt med NAV

255 personer som mener de kan være berørt av NAV-feilen, har til nå tatt kontakt med NAV.
Det opplyser NAV i en epost til Dagbladet.

- I følge NAV kontaktsenter har totalt 255 personer som tror de kan være berørt tatt kontakt. Personer som er berørt er et mindretall av dem som tar kontakt, skriver pressekontakt Tone Kathrin Dehli i en epost til Dagbladet.

Hun opplyser at mange av dem som nå tar kontakt med NAV, er folk som ønsker en avklaring om hvordan de skal forholde seg til utenlandsreiser fram i tid.
Hun påpeker at det er nedsatt en innsatsgruppe i NAV som nå jobber med å få oversikt over omfanget av feilen som ble kjent mandag.

- De som mener de er berørt av saken må melde fra til kontaktsenteret på telefon 55553333. De vil samle inn informasjonen og sende den videre til innsatsgruppen for gjennomgang og vurdering. Det er et omfattende arbeid som har høyeste prioritet hos oss nå, og det er viktig at dette blir gjort grundig og godt, skriver hun i eposten.

Mandag ble det kjent at det kan være minst 2400 saker hvor NAV urettmessig har krevd penger tilbakebetalt. Det skyldes feiltolking av EØS-reglene fra 2012 og fram til i dag.
Minst 48 personer skal være urettmessig domfelt.

Annonse

Russiske droneangrep mot Ukraina

Russland har gjennom natten angrepet Ukraina med en krysserrakett og tolv droner, ifølge det ukrainske luftforsvaret.

Ti av de tolv dronene ble skutt ned av ukrainsk luftvern før de traff målene sine, ifølge uttalelsen fra luftforsvaret tidlig søndag morgen.

Krysserraketten ble ikke skutt ned, men nådde heller ikke målet sitt, ifølge luftforsvaret, som ikke går i detalj om hva som skjedde.

Luftforsvaret oppgir heller ingen opplysninger om hva som skjedde med de to dronene som ikke ble skutt ned, men det dreide seg om iranskproduserte Shahed-droner på vei mot det nordvestlige Ukraina, ifølge luftforsvaret. Flesteparten av dem ble skutt ned i Mykolaiv-regionen sør i landet, står det.

Russiske myndigheter hadde i morgentimene ikke kommentert saken. Reuters har ikke kunnet verifisere opplysningene fra Ukraina.

Det var tidlig på morgenen ikke kommet meldinger om ødeleggelser.

(NTB)

USA: Israel vil opprette store sikkerhetssoner i Gaza

Israel har gått med på å sette av store sikkerhetssoner sør på Gazastripen idet militæraksjonen der utvides, ifølge USAs utenriksdepartement.

Dette er klart etter utenriksminister Antony Blinkens reise til regionen, og hans fjerde besøk til Israel siden Hamas gikk til angrep på Israel 7. oktober, melder NBC News.

Opplysningen om opprettelsen av sikkerhetssoner er kunngjort av en ikke navngitt tjenesteperson i amerikansk UD. Vedkommende sier at sonene skal bli langt større enn opprinnelig planlagt, og at det fortsatt gjenstår å få på plass detaljer.

Avtalen innebærer at folk fortsatt må forlate hjemmene sine, sier vedkommende, som legger til at det fortsatt også kan finne sted antiterroroperasjoner også i sikkerhetssonene.

(NTB)

Annonse

Uppsala: Person til sykehus etter eksplosjon

En person ble sendt til sykehus etter en eksplosjon ved et hus i et boligstrøk i Uppsala i Sverige.

– Vi fikk meldingen klokken 22.06. Ifølge mannskapet som kom først fram, var alle ute av huset og det var ingen brann der. Ingen ble alvorlig skadd, men en person ble sendt til sykehus for sjekk, sier Sören Gustavsson ved SOS Alarm til TT natt til søndag.

Det ble omfattende ødeleggelser på huset. Politiet opplyste natt til søndag at det så langt ikke er noen mistenkte i saken.

Politiet kan ikke si om eksplosjonen har sammenheng med en konflikt mellom kriminelle gjenger som har pågått gjennom høsten i Uppsala og Stockholm-området.

Men politiets pressetalsperson Roland Komaromi sa natt til søndag at det vil være naturlig å etterforske om det kan være forbindelser til konflikten.

(NTB)

Peru: Ni drept i angrep på gullgruve

Ni personer ble drept og 15 såret da væpnede menn angrep en gullgruve i Peru, opplyser regjeringen i landet.

En gruppe væpnede menn tok seg inn i gullgruveanlegget Poderosa i provinsen Pataz, melder Bloomberg News, som natt til søndag norsk tid siterte en uttalelse fra regjeringen i landet.

Politiet tok tilbake kontrollen over gruven, beslagla våpen og pågrep sju personer, mistenkt for å ha stått bak angrepet, der angriperne ifølge uttalelsen brukte eksplosiver.

(NTB)

Annonse