Nyhetsstudio

Marthe Ihle

Minst fem drept i angrep:

Minst fem politifolk ble drept i et bakholdsangrep i en landsby i delstaten Oaxaca fredag kveld, opplyser lokale myndigheter.

Angrepet skjedde da politipatruljen befant seg i en landsby som ligger rundt 80 kilometer fra delstatshovedstaden. I tillegg til de fem som ble drept, ble to personer skadd og fraktet til sykehus.

Oaxaca har vært herjet av vold knyttet til narkokarteller, kriminelle gjenger og væpnede grupper som tar loven i egne hender. I fjor ble ordføreren i landsbyen San José Estancia Grande i Oaxaca drept i et væpnet angrep.

(NTB)

Studioet fortsetter under annonsen

VG beklager tre Giske-saker:

Det melder Dagens Næringsliv.

Frode Berg møter pressen tirsdag:

Frode Berg, som tidligere i år ble dømt for spionasje i Russland og har sittet fengslet i landet i to år, møter pressen tirsdag kveld. Det opplyser hans advokat Brynjulf Risnes.

Berg ble i forrige uke benådet, og kom hjem til Norge lørdag.

Gjemte seg i luksushytte

Gjemte seg i luksushytte

dagbladet

Tre personer skutt og drept på Walmart:

Tre personer er skutt og drept på en Walmart i Duncan i delstaten Oklahoma i USA, melder Fox 25 News.

Ifølge Duncan-politiet er den mistenkte skytteren død, skriver samme kanal.

Ifølge nyhetsnettstedet BNO rykket politiet ut mandag morgen amerikansk tid etter melding om skyting.

Tidligere i år åpnet en mann ild i en Walmart-butikk i El Paso i delstaten Texas. Da ble 33 personer drept og 24 skadd i en av de verste skyteepisodene i USA noensinne.

Saken oppdateres.

Ungdom tyvlånte foreldrenes bil:

Oslopolitiet melder at de er i kontakt med en ungdom som skal ha erkjent å ha tyvlånt bilen til foreldrene. På en liten kjøretur skal denne personen ha kjørt borti flere biler.

- Vi er i dialog med ungdommen og foreldrene nå. Melder observerte kjøringen på en parkeringsplass, og patruljen har funnet to biler med skader, sier operasjonsleder Line Skott til Dagbladet.

Flere personer skal ha blitt sett løpende fra den aktuelle bilen.

Hongkong: 116 mennesker skadd:

Protestene i Hongkong fortsetter. Sykehuskilder melder nå at 116 mennesker er skadd og kjørt til sykehus.

Mer enn 400 demonstranter skal nå forsøke å flykte fra Det polytekniske universitetet i Hong Kong. Dette gjør de ved å fire seg ned med et tau, og så bli hentet av motorsykler som tar dem bort, melder South China Morning Post.

En kvinne er alvorlig skadd, mens 44 andre er innlagt med såkalt stabil tilstand.

Politiet skal nå ha tilbudt demonstrantene om at de kan komme ut av den omringende universitetsplassen, melder The New York Times. Om de ikke går ut frivillig, vil de bli møtt med tåregass og gummikuler, er beskjeden, ifølge avisa. Det skal være flere hundre demonstranter inne på universitetsområdet.


Al Jazeera melder at flere av de skadde kommer på sykehuset med skader etter å ha blitt truffet av kjemiske midler. Mange av pasientene skal værre i "desperat" tilstand.

Nyhetsbyråene sender i ettermiddag ut svært dramatisk bilder, der folk forsøker å flykte fra Det polytekniske universitetet.

De pågående protestene skal være de verste på seks måneder.

EU sier at den stadig økende volden i Hongkong er "uakseptabel", melder Reuters.

FLYKTER: Demonstranter firer seg ned fra en bro og ned på bakken, der de får haik med motorsykler. Politi og sikkerhetsstyrker har omringet Det polytekniske universitetet. Foto: Anthony Wallace / AFP/ NTB Scanpix

Bekrefter: Avdøde var siktedes mor:

Forrige uke ble en død kvinne funnet i en leilighet i Trondheimsveien. Hun ble funnet i leiligheten til en kvinne i 30-åra, som allerede var siktet for drapsforsøk etter et angrep på en kvinne på Oslo S.

Kvinnen i 30-åra ble også siktet for drap.

Politiet opplyste at de antok det var en nær relasjon mellom siktede og avdøde. Mandag ettermiddag bekrefter politiadvokat Nina Bakken overfor Dagbladet at avdøde var den siktedes mor.

Hun kan ikke opplyse om tidspunktet den eldre kvinnen døde, da den endelige obduksjonsrapporten ikke er ferdig ennå.

Drapssiktet tatt for knivangrep i sommer

Drapssiktet tatt for knivangrep i sommer

dagbladet

Lastebil kjørte i husvegg:

En lastebil kjørte inn i husveggen til Leif Grønnbakken i Moelv mandag morgen, skriver VG.

Lastebilen fikk problemer på det glatte føret. Til Ringsaker Blad sier Grønnbakken at ingen ble skadd som følge av uhellet.

KRASJET: Lastebilen krasjet inn i en husvegg. Foto: Ingunn Klævahaugen / Ringsaker Blad

Melding om eksplosjon på skole:

Det er meldt om en eksplosjon på en skole i Helsingborg i Sverige, melder Expressen.

Politiet opplyser at noen skal ha kastet inn «en flaskelignende gjenstand» og at det etter dette ble hørt et høyt smell.

- Vi kan fastslå at det er rolig her. Skolen har fulgt sine rutiner og tømt skolen, sier Patric Fors i politiet.

Det er ikke meldt om personskader. Bombegruppa er tilkalt stedet for å konstatere at det ikke er noen fare.

Dømt for drap på ekskona:

En 54-åring fra Harstad er dømt til 19 års fengsel for drap på ekskona på Notodden i april 2018, melder NRK.

Mannen er også dømt for å ha forlatt datteren på ett år i hjelpeløs tilstand.

Dommen falt i Agder lagmannsretten og er lik dommen fra tingretten.

Tidligere ektemann siktet for å ha drept kvinne på Notodden

Tidligere ektemann siktet for å ha drept kvinne på Notodden

dagbladet

Ble tilbudt helsehjelp drapsdagen:

Mannen som er siktet for å ha drept en 51 år gammel kvinne i Florø fredag, ble samme dag kontaktet av helsevesenet og tilbudt helsehjelp.

Kommuneoverlege Jan Helge Dahle i Flora kommune ønsker ikke å opplyse om innholdet i helsehjelpen, men sier til Bergens Tidende at en lege kontaktet 27-åringen.

- Helsevesenet har gjort det helsevesenet skulle, sier Dahle til avisa.

Politiet har tidligere bekreftet at de også var i kontakt med den drapssiktede mannen natt til fredag, altså under ett døgn før drapet. De var i kontakt med mannen etter meldinger om at han løp etter en hjemmehjelp i nabolaget, opplyste leder for Felles operative tjenester, Kjetil Rekdal, til VG søndag.

Etter hendelsen varslet politiets operasjonssentral Sunnfjord legevakt, som skulle følge opp mannen.

Søndag ble den 27 år gamle mannen som er siktet for å ha knivdrept den 51 år gamle kvinnen, varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud. Politiet har ikke avhørt 27-åringen. Det er ikke kjent hvordan han stiller seg til siktelsen.

- Han er ivaretatt av helse, og derfor har vi ikke fått avhørt ham. Det er et medisinsk spørsmål. Vi vil avhøre ham så snart det er mulig å få det til, sa påtaleansvarlig Eli Valheim i Vest politidistrikt til NTB søndag.

Mannen er bosatt i Florø sammen med sin mor, og de to hadde besøk av avdøde og hennes sønn. Alle er fra Øst-Europa, men fra to forskjellige land.

(NTB)

DRAP: En 27 år gammel mann er pågrepet for å ha knivdrept en 51 år gammel kvinne i Florø i Sogn og Fjordane fredag kveld.
Nyhetsstudio - Florø-drapet: Har ikke tatt stilling til straffskyld

Nyhetsstudio - Florø-drapet: Har ikke tatt stilling til straffskyld

dagbladet

Tips oss!

Tips Dagbladet om gode nyheter!
Vi betaler inntil 10 000 kroner for nyhetstips.

Vi ønsker tips om det som opptar deg: Er du på stedet når noe dramatisk skjer, kan du sende MMS-bilder til 2400. Vet du om store nyhetssaker vi bør undersøke eller skjevheter som bør granskes?
Tips oss på 2400 0000 eller ring 2400 0000.

Vi svarer alle tipsere og belønner månedens beste tipsere. De beste nyhetstipsene betales med 10 000,- Som tipser kan du selvsagt være anonym. Kildevern og husregler.