Annonse

Nyhetsstudio

Nordland: Sandnessjøen får ny bilkontakt

SISTE: En bergingsbil var i gang ved 19.30-tiden med å flytte vogntoget som har sperret Helgelandsbrua siden 16.30-tiden. Vogntoget fra Litauen får kjørenekt inntil teniske feil er ordnet.

Et vogntog-uhell på glatt 0-føre på Helgelandsbrua fører til at ingen biler kommer ut eller inn av Sandnessjøen, til eller fra E6. Helgelandsbrua er hovedveiforbindelsen veiforbindelse til byen i Nordland, som har vært blokkert siden klokka 16.30.

Et vogntog fra Litauen som først skled på tvers ved brokaret i Sandnessjøen, fikk påsatt kjettinger. Så fikk vogntoget motorstopp like etter med like umulig forbipassering for andre biler.

- Brua og veibanen kan ikke bli åpnet igjen før etter klokka 19 når stor nok bergingsbil har fått gjort jobben, sier operasjonsleder Ivar Bo Nilsson i Nordland politidistrikt til Dagbladet ved 18.30-tiden.

En lokalkjent sjåfør fra Sandnessjøen kjørte rett bak vogntoget da det begynte i skli i bakken ved den ene enden av brua mot Sandnessjøen.

- Det var glatt føre og ikke vind som gjorde det. Med autovern på begge sider var det ikke fare for at vogntoget kunne havne i sjøen. Jeg kom forbi og hjem med min bil. Men bilen bak meg måtte rygge de 1 000 metrene tilbake til Leirfjord-siden, sier privatbilsjåføren til Dagbladet.

Annonse

Stor vannlekkasje: - Mange tusen liter vann

Det har vært en større vannlekkasje i et kontorbygg i Bergen sentrum. Det skriver brannvesenet på Twitter.

- Flere etasjer og mange rom berørt. Brannvesen og skadealliansen jobber på stedet.

Til NRK sier vaktkommandør Morten Frantzen i brannvesenet at det er store skader.

- Det er snakk om mange tusen liter vann. Det er lekkasje over tre etasjer og i mange rom. Vi kommer nok til å bli her en stund, sier Frantzen.

Vingle-kjøring på E39: - Lang kø

Politiet fikk melding søndag formiddag om en bil i Orkland kommune i Trøndelag som kjørte vinglete og med varierende hastighet på E39.

- Lang kø, skriver politiet.

Kort tid seinere ble bilen stoppet av politiet.

- Utenlandsk fører som er vant til å kjøre på motsatt side av veien. Besluttet selv å ikke kjøre mer i Norge. Politiet oppretter ikke sak, skriver politiet på Twitter.

Annonse
Ukrainsk journalist drept
Foto: Andriy Kovalov

Ukrainsk journalist drept

Journalisten Vitalii Derekh ble drept av russisk luftangrep, melder flere ukrainske medier. De siterer statsviter og historiker, Andriy Kovalyov, som skriver at han var kollegaen til Derekh i et innlegg på Facebook.

Ifølge Kovalyov døde Derekh lørdag 28. mai.

Journalisten, som var fra Ternopil i Vest-Ukraina, beskrives som en talentfull og kreativ journalist.

- I går, under kampene med de russiske okkupantene i området Popasnaya, som et resultat av et luftangrep, døde min reservebror Vitalii Derekh for Ukrainas frihet. [...] Han var en kjent journalist i Ternopil. [...] Han var ikke redd for fare og død, skriver Kovalyov.

Popasnaya ligger i Luhansk-regionen i Øst-Ukraina, som under hardt angrep av russerne.

Ifølge det ukrainske mediet Zz.te var han 34 år.

18-åring pågrepet etter ran

En 18 år gammel mann er pågrepet og siktet for å ha ranet en dagligvarebutikk i Stavanger lørdag kveld. Mannen som opprinnelig ble pågrepet, er sjekket ut.

18-åringen er ennå ikke avhørt, og det er derfor uklart om han erkjenner forholdet, opplyser jourhavende jurist Cecilie Steen i Sørvest politidistrikt til Stavanger Aftenblad.

Opprinnelig ble en annen mann innhentet av politiets hundepatrulje. Han satt i avhør lørdag kveld og er nå sjekket ut av saken, opplyser Steen.

Hendelsen skjedde i 19-tiden lørdag. Ingen ble fysisk skadd.

Gjerningsmannen fikk med seg et mindre pengebeløp og viste fram en våpenlignende gjenstand under ranet. Denne gjenstanden er ikke funnet.

(NTB)

Annonse
Deler ut russiske pass
En russisk soldat i Zaporizjzja. Foto: AFP / NTB

Deler ut russiske pass

Russiske myndigheter har startet en prosess som gjør det mye lettere for innbyggere i de østukrainske områdene Kherson og Zaporizjzja å bli russiske statsborgere.

Nå er en delegasjon fra det russiske innenriksdepartementet på vei til Zaporizjzja for å distribuere russiske pass til innbyggerne, skriver det statlige russiske nyhetsbyrået TASS.

- Et mobilt team med ansatte i Russlands innenriksdepartement er
i Zaporizjzja for å motta dokumenter for å få et russisk pass, sier Vladimir Rogov, som er medlem av den såkalte «militær-sivile administrasjonen» i området, som forsøker å etablere et russisk styre i området.